رییس انجمن همگن پلاستیک تهران: صنایع تکمیلی حمایت نمی شوند
قیمت غیرواقعی، رقابت در بازار محصولات پتروشیمی را از بین برده است.
سیدجواد میرحیدری، رییس انجمن همگن پلاستیک تهران با بیان این مطلب به خبرنگار پتروتحلیل گفت: با توجه به اینکه قیمت گذاری با بازه زمانی بلندمدت انجام می شود، قیمتهای اعلامی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی همواره با بازار جهانی فاصله دارد،از این رو بازار محصولات پتروشیمی با مشکلات زیادی مانند ارزان تر بودن محصولات پلیمری صادراتی نسبت به داخلی ها روبه رو است. از سوی دیگر ۱۰ تا ۱۵ هزار تولیدکننده پایین دست قادر به رقابت در این بازار نیستند و با ضررهای زیادی در ماههای اخیر روبه رو شده اند.
وی در ادامه یادآور شد: دولت همواره از پتروشیمی ها حمایت می کند، اما متاسفانه از صنایع تکمیلی حمایت نمی شود و همواره این گروه با مشکلات بسیاری روبه رو هستند، مثلا صنایع تکمیلی قادر نیست تا محصولات خود را به صورت اعتباری خریداری کند، در صورتی که در بیشتر کشورهای دنیا تولیدکننده های پایین دست به راحتی می توانند به صورت اعتباری خرید کنند.
به گزارش پتروتحلیل، رییس انجمن همگن پلاستیک تهران با اشاره به اینکه اکثر مجتمع های پتروشیمی با توجه به رکود بازار و انباشت کالاها در انبارهایشان راغب هستند تا محصولات خود را پایین تر از قیمت عرضه به فروش برسانند، خاطر نشان کرد: مجتمع های پتروشیمی خواهان کاهش نرخ ها و فروش محصولاتشان به صنایع تکمیلی هستند، اما شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجازه افت قیمت ها را به آنها نمی دهد.
وی معتقد است؛ صنایع تکمیلی در حال حاضر قادر نیستند تا مواد پلیمری را با نرخ فوب خلیج فارس خریداری کنند، این در حالی است که در قانون به صراحت گفته شده که محصولات پتروشیمی باید به خریدار داخلی با قیمت فوب خلیج فارس منهای ۵ درصد فروخته شود، اما در حال حاضر اکثر محصولات پلیمری ۱۵ درصد بالاتر از نرخ فوب خلیج فارس به تولیدکننده فروخته می شود.
به گفته میرحیدری، اصلاح قیمت گذاری ضروری به نظر می رسد؛ چرا که تعیین قیمت ها با این شیوه به صنایع تکمیلی ضررهای بسیار وارد کرده و سبب شده تا قیمت محصولات صادراتی از داخلی ارزان تر شود و به همین دلیل رقابت پذیری در بازار داخل از بین رفته است. مثلا محصولات پلیمری به ترکیه با ارز مبادله ای صادر می شود، حال آنکه همان محصول به تولیدکننده داخلی با قیمت ارز آزاد فروخته می شود.