کد خبر : 47264

«شازند» بالاترین هزینه های اداری عمومی را داشته است!

زیان به پتروشیمی هایی که خوراک بین مجتمعی استفاده می کنند، رسیده است!

به گفته کارشناسان؛ به طور کلی شرکت های جم پیلن، قائدبصیر، کرمانشاه، ارومیه، غدیر، فارابی، اصفهان، تندگویان، شازند و آبادان به جز کرمانشاه و شازند به ۴ دلیل اصلی زیانده شده اند…

زیان به پتروشیمی هایی که خوراک بین مجتمعی استفاده می کنند، رسیده است!

پتروتحلیل- بررسی گزارش های ۹ ماهه امسال شرکت های پتروشیمی در مقایسه با سال گذشته نکات جالب توجهی را نشان می دهد! مهمترین مسئله کاهش تولید و رشد بهای تمام شده در برخی از شرکتهای پتروشیمی است! 

پتروشیمی های جم پیلن، قائدبصیر، کرمانشاه، ارومیه، غدیر، فارابی، اصفهان، تندگویان، شازند و آبادان در حالی در این مدت نسبت به سال گذشته زیان ده بوده اند که به گفته کارشناسان؛ تمامی این پتروشیمی‌های زیان ده به جز پتروشیمی های کرمانشاه و شازند همگی مصرف کنندگان خوراک‌های بین مجتمعی هستند! خوراک هایی مثل اتیلن، کلر، بوتادین، پروپیلن…و تولیدات آنها لایه دوم صنعت است؛ مثل پلی اتیلن، پلی پروپیلن، SBR، ABS و..... که نرخ های جهانی آنها در این مدت افت کرده است؛ یعنی به طور کلی اسپرد تولید پلی اتیلن در دنیا افت کرده است. 

همچنین اتفاقی که در بازار جهانی رخ داده به دلیل افت تولیدات صنعتی کل دنیا، علی الخصوص در چین تقاضای محصولات لایه دوم و سوم (ماده نهایی صنعت پتروشیمی) افت کرده و به این ترتیب قیمت ها هم کاهش یافته یا نهایتا رشد نکرده است.

اما مواد اولیه اصلی مانند نفتا، اتان، اتیلن، پروپیلن، بوتادین به دلیل رشد قیمت نفت نه تنها افت نکرده بلکه رشد هم کرده است (در یک بازه زمانی فروش پروپیلن برای شرکتهای چینی به صرفه تر بود؛ چرا که پروپیلن در محدوده ۸۴۰ دلار و پلی پروپیلن ۸۶۰ دلار! قرار داشت).

به گفته کارشناسان؛ به طور کلی شرکت های جم پیلن، قائدبصیر، کرمانشاه، ارومیه، غدیر، فارابی، اصفهان، تندگویان، شازند و آبادان به جز کرمانشاه و شازند به ۴ دلیل اصلی زیانده شده اند: ۱-عدم رشد نرخ جهانی بهای محصولات نهایی پا به پای نرخ مواد اولیه (به دلیل تنش سیاسی، رشد نفت و رکود صنعتی در جهان). ۲-رشد نرخ نیمایی باعث شد که خوراک بین مجتمعی هم به همان اندازه گران بشود؛ چون شرکتهایی که در بورس کالا حضور نداشتند که رقابت ثبت کنند و بر اساس نرخ جهانی ضربدر دلار نیما معامله شدند، اما محصول نهایی برخی از این شرکت‌ها در بورس کالا رقابت می خورد مثل پت گرید بطری، پلی پروپیلن و... ۳-ضعف ساختاری در مدیریت این شرکت‌ها که مثلا هزینه‌های اداری عمومی بالا دارند یا پول و سرمایه آن شرکت اقدام به خرید زیرمجموعه‌های خلیج فارس کردند که عموما هیچ عایدی برای آنها ندارد و عموما هزینه حقوق و دستمزد در این شرکتها زیاد است و اهرم عملیاتی بالایی دارند! ۴-افت تولید در پتروشیمی های خوراک گازی‌. 

این در حالی است که پتروشیمی شازند تلفیق بسیار بدی از هر سه مورد بود؛ نفتای به شدت گران (خوراک)، محصولات ارزان و یکی از بالاترین هزینه‌های اداری عمومی نسبت به مقیاس این مجتمع. پس در نتیجه همین که ۱۱۰ میلیارد تومان سود ساخته هنر کرده است! ولی ۳۵۰ میلیارد تومان  هزینه اداری عمومی داشته است! کرمانشاه هم علتش این بوده که تولید کرده و نفروخته است! 

به طوری که سال گذشته ۱۰ ماهه ۵۷۰ هزار تن محصول فروخته بوده، اما امسال ۴۵۰ هزار تن، که این موضوع عمدتا به دلیل عدم تولید و بحران انرژی در سردترین سال بوده است. به این ترتیب پتروشیمی کرمانشاه به دلیل افت تولید و همچنین عدم فروش اوره حتی به میزان تولیدات خود با افت سودآوری نسبت به پاییز سال گذشته مواجه شده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار