کد خبر : 15515

دو خبر خوب لابه لای معاملات گم شد

oragh

پتروتحلیل- شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز هم مطابق با پیش بینی های قبلی به روند نزولی خود ادامه داد و با ۷۰۴ واحد کاهش به ۶۷ هزار و ۳۷۴ واحد رسید. ارزش معاملات بورس نیز ۲۱۲ میلیارد تومان بود. بیشترین تاثیر را بر شاخص نماد فولاد با ۵۶ واحد مثبت و نماد فارس با ۱۵۶ واحد منفی داشتند.

به گزارش «پتروتحلیل»، در نمودار شاخص کل می توان اولین نقطه حمایتی برای شاخص را ۶۶ هزار و ۹۰۰ واحد پیش بینی کرد که در آن شاخص با ابر «ایچی موکو» در بازه روزانه برخورد می کند. در مقطع بعدی هم می توان ۶۵ هزار واحد را به عنوان نقطه بازگشتی ۵۰ درصد «فیبوناچی» مد نظر قرار داد. البته اسیلاتورهای RSI و Stochastic به نقاط بیش فروش رسیده اند و هر آن ممکن است دوباره مسیر خود را عوض کنند. با این حال در چنین شرایطی نمی توان زیاد به وضعیت بازار کنونی اعتماد کرد و تنها باید به دنبال تک سهم هایی بود که می توانند بازدهی های چند درصدی در صورت مثبت شدن شاخص بدست دهند. بازار سرمایه کشورمان هم اکنون دارای ریسک های سیستماتیک زیادی است که افق سرمایه گذاری را در شرایط کنونی مبهم کرده اند.

امروز دو خبر خوب در لابلای اخبار محو شدند. اولی برنامه سرمایه گذاری دو شرکت بزرگ انگلیسی در بورس ایران و دومی بحث افزایش قیمت نفت بود؛ به نقل از بلومبرگ بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری پوششی و شرکت های سرمایه گذاری به دنبال ورود به بازار سرمایه ایران قبل از هجوم سرمایه گذاران دیگر به دلیل برچیده شدن تحریم ها تا ۱۰ تیر ماه هستند.

خبر دیگر هم خبر نسبتا خوبی برای اقتصاد کشور است و افزایش قیمت نفت می تواند جان تازه ای به شرایط مالی دولت ببخشد؛ به نقل از رویترز قیمت نفت برنت در معاملات روز جمعه با اندکی کاهش به ۶۳٫۴۵ دلار رسید که این یعنی کاهش ۵۳ سنتی نسبت به اوج قیمت این کالا از ابتدای سال ۲۰۱۵ است. نفت خام آمریکا نیز دیروز ۵۷٫۴۲ دلار معامله شد. یکی از علل افزایش قیمت نفت افزایش تنش ها در جنگ یمن و تسلط القاعده بر یک پایگاه نفتی در این کشور می باشد. کاهش ارزش دلار و زمزمه هایی مبنی بر کاهش نسبی در عرضه نفت اوپک از دلایل دیگر این افزایش قیمتی است. این هفته نفت خام امریکا با رشدی که داشت بالاتر از میانگین ۱۰۰ روزه قرار گرفت که این خود می تواند سطح حمایتی جدیدی را برای نفت خام در قیمت های ۵۵ دلار باعث شود؛ به عبور از این خط حمایتی جدید GOLDEN CROSS گفته شد که به معنای «عبور طلایی» است. این یعنی بازار نفت با عبور از میانگین ۱۰۰ روزه خود کار بزرگی کرده و باید منتظر حرکات بعدی در این بازار بود. نقاط ۵۶ و ۵۷ دلار نقاطی از سقف کانال نزولی رگرسیون نفت خام هستند که اگر نفت نتواند از پس آنها بر بیاید باید منتظر سقوط دیگری باشیم اما در صورت عبور از این خط باید سقف های جدیدی را در قیمت نفت متصور باشیم.

امروز همچنین خبری مبنی بر اعلام آمادگی ۱۰ شرکت بزرگ نفتی برای بازگشت به ایران در خبرگذاری ها دیده شد. شرکت انگلیسی- هلندی شل اولین شرکت بزرگ نفتی جهان بود که برای بازگشت به صنعت نفت ایران آعلام آمادگی کرد. این غول نفتی که تا پیش از افزایش تحریم‌های بین‌المللی یکی از شرکای استراتژیک نفتی ایران در دو حوزه سرمایه گذاری و خرید نفت بوده به طوری رسمی برای بازگشت به صنعت نفت ایران اعلام آمادگی کرده است. «یتر وسر» مدیر ارشد اجرایی شرکت شل هفته گذشته به رویترز اعلام کرد: «در صورت آمادگی ایران، فرصت سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز این کشور را بررسی خواهد کرد.» پس از شرکت نفتی شل، توتال فرانسه هم آماده بازگشت به صنعت نفت ایران در صورت لغو کامل تحریم‌های بین‌المللی شده است.«لوک اویل» ، «ساینوپک» و « CNPC» چین و چند شرکت دیگر نیز برای بازگشت به ایران چراغ سبز نشان داده اند.

اما امروز در معاملات گروه پتروشیمی و محصولات شیمیایی معاملاتی یک دست قرمز رنگ و منفی را شاهد بودیم . به استثنای نمادهای پترول، فارس و تاپیکو در باقی نمادها حجم معاملاتی چندانی را شاهد نبودیم . البته پتروشیمی شازند هم با حجم یک میلیونی و مشارکت ۴۰۰ هزار سهم حقوقی در خرید سهم همراه بود . این سهم هم به مانند اکثر سهام این گروه در حداقل قیمتی بسته شد که البته این مسئله هم امری طبیعی بوده و بعد یک رشد شارپی نیاز به اصلاح در این سهم احساس می شد.

تاپیکو شش میلیون و ۳۰۰ هزار سهم معامله شد و دوباره به سطوح حمایتی خود بازگشت. این سهم با دید بلند مدت بسیار کم ریسک است. پترول نیز ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار سهم معامله شد و در حدود ۳ درصد منفی یعنی ۱۸۶ بسته شد. پترول در حال نزدیک شدن به سطح حمایتی قبلی خود یعنی ۱۷۵ تومان می باشد و برای نوسانات کوتاه مدت می تواند مناسب باشد. فارس معاملات سنگین و کم حجمی را پشت سر می گذارد و فعلا ورود توصیه نمی شود. باقی نمادها در حداقل دامنه نوسان بسته شدند. در این میان پاکشو، پاکسان، صنایع شیمیایی ایران، پتروشیمی زاگرس و خراسان از قیمت های جذاب تری برخوردار بوده و احتمال تعدیل مثبت سود دارند.

در گروه محصولات نفتی ، پالایش نفت تهران با حجم معاملاتی فوق العاده بالای ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار سهمی معامله شد و جنگ بین خریداران و فروشندگان در نهایت به نفع فروشندگان خاتمه یافت. ارزش معاملات پالایش نفت تهران ۲۶ میلیارد تومان بود و عرضه حقوقی مانع از بازگشت سهمبه قیمت های مثبت شد. شبندر ، شاوان ، شبریز وشراز نیز به اصلاح قیمتی خود ادامه دادند و اکثرا در حداقل قیمتی بسته شدند. شایعات ضد و نقیضی از تعدیل منفی پالایشی ها برای سال پیش رو شنیده می شود. شنیده هایی از برخی از مقامات مسئول در این پالایشگاه ها حکایت از عدم وجود تعدیل منفی در عایدی سال ۹۴ این شرکت ها دارد. روغنی ها هم همگی قرمز پوش بودند . شرانل دوباره به سطوح جذابی رسیده و قیمت های ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰ تومان برای خرید در قبل از مجمع می تواند کم ریسک باشد.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار