کد خبر : 22036

مذاکرات جدید برای سوآپ کود اوره

178764_063df

پتروتحلیل-مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که پیش از خصوصی ساز مقادیری کود اوره از شمال کشور به صورت سوآپ برای استان‌های شمالی وارد می‌کردیم و در جنوب کشور به شرکت‌های تولیدکننده خارجی تحویل می‌دادیم، گفت: به تازگی مذاکراتی را برای سوآپ کود اوره در حد ٢٠٠ هزار تن در سال انجام داده‌ایم.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، علی محمد بساق زاده، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: در چهار ماه نخست امسال یک میلیون و ٣٠٨ هزار تن کود اوره در کشور تولید شده که از پارسال بیشتر بوده است.

وی گفت: صادرات کود اوره نیز در همین مدت یک میلیون تن بوده که نسبت به ٣۶۵ هزار تن ۴ ماهه اول سال گذشته افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

بساق زاده افزود: پتروشیمی‌های تولید کننده اوره تا امروز با ٨۴ درصد ظرفیت اسمی خود کار کرده‌اند و افزون بر تامین نیاز داخل در زمینه صادرات نیز عملکرد خوبی داشتند.

وی مشکلات ارائه داخلی اوره در مصارف کشاورزی را در وهله اول مشکلات مربوط به حمل‌ و نقل سپس قیمت ‌گذاری محصولات پتروشیمی و در مرحله سوم تفاوت مصرف کود شیمیایی در فصول مختلف دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید در ٢ فصل بهار و پاییز که مصرف بالاست بتواند حجم بالایی از کود اوره را جابجا یا انبار کند.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: مسئله بعدی پرداخت پول به مجتمع‌هاست که زمان زیادی صرف می‌شود تا کود به کشاورز برسد و پول آن برگردد به همین دلیل مذاکره‌ای برای ارائه طرح‌های حمایتی از طرف بانک کشاورزی برای پرداخت پول پتروشیمی‌های تولیدکننده انجام شده است.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: برای این کار باید توافقاتی میان جهاد کشاورزی و تولیدکنندگانی مانند پتروشیمی پردیس یا شرکت بازرگانی پتروشیمی صورت بگیرد.

بساق زاده گفت: تولید اوره از سوی مجتمع های پتروشیمی کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد و در این زمینه تامین نیاز داخلی هیچ کمبودی نداریم.

وی با بیان این که زمانی که این واحدها دولتی بودند این کار بسیار راحت‌تر بود اما بعد از خصوصی شدن کار تا حدودی مشکل‌تر شده است، گفت: اوره خریداری شده از شمال کشور تا حدودی ارزان‌تر است اما در هر صورت جهاد کشاورزی کود اوره را به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار داده است.

بساق‌زاده با بیان اینکه تا امروز سالانه ١,٨ تا ٢ میلیون تن در سال کود اوره در داخل کشور مصرف شده است، گفت: از سال ٩٠ به بعد ابتدا حواله پول به پتروشیمی‌ها پرداخت و سپس کود به جهاد کشاورزی تحویل داده شده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار