دلایل «شراز» برای عدم تعدیل
پتروتحلیل- پالایشگاه نفت شیراز دلایل عدم نیاز به تعدیل پیش بینی سود سال ۹۴ را اعلام کرد.
به گزارش «پتروتحلیل»، براساس نامه ارسالی عبدالرحیم شمسالدینی؛ مدیرعامل شرکت پالایش نفت شیراز به اداره نظارت بر ناشران بورسی، پیشبینی اولیه بر مبنای میانگین قیمتهای نفت خام و فرآوردهها در دیماه سال ۹۳ تهیه شده بود، همچنین میانگین نفت خام دیماه سال ۹۳ معادل ۴۶ دلار بوده و پیشبینی بر مبنای عملکرد سهماهه اول سال ۹۴ بر مبنای میانگین قیمتهای نفت خام و فرآوردهها در سه ماه اول سال سال ۸۴ تهیه شده است. شمسالدینی در اینباره تاکید کرده: میانگین نرخ نفتخام سه ماهه اول سال ۹۴ معادل ۵۷ دلار است، بنابراین افزایش ۲۴ و ۲۶ درصد در فروش و قیمت تمامشده به علت افزایش قیمت نفتخام و فرآوردهها است.
وی در این گزارش تصریح کرده: با توجه به افزایش قیمت نفت خام، سود هر سهم که در پیشبینی اولیه ۴۳۵ ریال محاسبه شده بود، باید ۲۴ درصد افزایش داشته باشد که با توجه به تاثیرهای زیان سهماهه اول سال ۹۴ سود کل سال ۳۶۱ ریال پیشبینی میشود.
مدیرعامل پالایش نفت شیراز درباره زیان سه ماهه اول سال ۹۴ نیز اعلام کرده: مهمترین دلیل زیان، تعمیرات اساسی واحدهای «آیزوماکس» و «هیدورژن» در اردیبهشت و خردادماه سال ۹۴ و کاهش تولید فرآوردههای با ارزش است. علاوه بر این موضوع، کاهش ارزش موجودی فرآوردهها و نفت خام پایان سال ۱۳۹۳ در سه ماه اول سال ۹۴ دلیل عمده دیگری در خصوص این زیان است.
وی در توضیح این مطلب اظهار کرده: قیمت تمام شده موجودیها با نرخ میانگین سال ۹۳، ۸۰ دلار محاسبه در حسابها ثبت شده است. در حالی که در سال ۹۴ با نرخ میانگین ۵۷ دلار به فروش رفته، بنابراین این بخش از فرآوردهها با زیان به فروش رفتهاند.
این مقام مسئول عنوان کرده: هزینه حقوق و دستمزد در هر دو پیشبینی به مبلغ ۴۹۳ میلیارد و ۵۶۳ میلیون ریال برآورد شده که در پیشبینی اولیه مبلغ ۴۰۰ میلیارد و ۶۱۵ میلیون ریال در بخش هزینههای عمومی و اداری و مبلغ ۹۲ میلیارد و ۹۴۸ میلیون ریال در بخش هزینههای مستقیم طبقهبندی شده بود و در پیشبینی اخیر با اصلاح طبقهبندی، در بخش هزینههای عمومی و اداری؛ ۶۱ میلیارد و ۴۷۳ میلیون ریال و در بخش هزینههای مستقیم؛ ۴۳۲ میلیارد و ۹۰ میلیون ریال ثبت شده است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت شیراز درباره مغایرت آمار میزان فروش نیز گفت: در گزارشهای ماهانه همه مقادیر تحویلی به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به عنوان فروش تلقی میشود. در حالی که در آمار واقعی سه ماهه اول سال ۹۴ که توسط شرکت ملی پخش به عنوان فروش اعلام شده بخشی از فرآوردهها به طور امانی نزد شرکت ملی پخش مانده و به فروش نرفتهاند. بنابراین تفاوت مقادیر تحویلی و فروش رفته به میزان ۹۹ هزار و ۴۶۶ مترمکعب به عنوان موجودی امانی فرآوردهها در حساب موجودیهای پایان دوره ثبت شده است.
شمسالدینی با اشاره به اینکه براساس همین دلایل، پیشبینی سال ۹۴ براساس سه ماهه واقعی نیاز به تعدیل ندارد، گفت: عملکرد واقعی پس از دریافت اطلاعات آماری و نرخهای مربوط به خوراک و فرآوردهها تهیه و ارسال خواهد شد.