معافیت مالیاتی «فجر۲»
پتروتحلیل- مدیرعامل پتروشیمی فجر گفت: شرکت فجر به منظور رشد سودآوری برای سال ۱۳۹۵ و سنوات آتی؛ به دو راهبرد اساسی توجه داشته و آنها را با حداکثر توان در حال اجرا دارد.
مهندس علیرضا شمیم در ادامه افزود: فروش ظرفیت خالی تولیدی به مشتریان فعلی و مشتریان جدید (مکاتبه و پیگیری با ۳۵ شرکت زیر مجموعه وزارت صنعت؛ معدن و تجارت که جلسات متعدد و مثبتی در زمینه ارسال برق بصورت قرارداد سواپ (ترانزیتی) از طریق شبکه سراسری به این مجموعه ها در حال اجراست و می تواند سودآور باشد.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین دغدغه ما پرکردن ظرفیت های خالی شرکت فجر است، با توجه به اینکه شرکتهای زیر مجموعه وزارت صنعت معدن تجارت از جمله مجموعه های پرمصرف برق است و با این پیش فرض که شبکه سراسری وزارت نیرو امکان تامین برق مصرفی آنها را چه مصرف جاری و هم طرحهای توسعه احتمالی این شرکتها را ندارد؛ مراتب بعد از مجمع عمومی سال گذشته پیگیری و مکاتباتی را با وزارت مربوطه و متعاقب آن با بالای ۳۵ شرکت بزرگ زیر مجموعه وزارتخانه مزبور داشته ام که تعدادی از این شرکتها در خواست ادامه جلسات فنی در این خصوص داشته اند و در حال انجام است تا بتوانیم به این شرکتها برق ارسال کنیم. البته تعدادی از ادامه این جلسات را به بعد از مجمع عمومی امسال که در ۱۷ خرداد ۹۵ است واگذار کردیم و بعد از مجمع این موضوعات را عملیاتی می کنیم. این واحدهای صنعتی لازم دیدند که برق را بخرند به جای اینکه نیروگاه بزنند چون از نظر اقتصادی به صرفه است.
وی همچنین افزود: مدیریت هزینه ها به طرق مختلف از جمله مدیریت خریدها؛ موجودی انبار و مصرف واحدها؛ قراردادها؛ هزینه های تسهیلات و کارمزدها و معافیت مالیاتی است که با تلاش مدت دار ما خوشبختانه این موضوع به ثمر نشسته است.
مدیرعامل پتروشیمی فجر با اشاره به معافیت مالیاتی که مختص فجر ۲ است، گفت: ما تلاش های بسیاری انجام دادیم و موفق شدیم برای فجر ۲ پروانه بهره برداری جدا بگیریم که در اینصورت مطابق ماده ۱۳۲ قانون مالیات های مستقیم جدید؛ تولیدات ناحیه ۲ بصورت ۱۰۰ درصد تا هفت سال (۱۴۰۲) مشمول معافیت مالیاتی است، ضمنا این پروانه شامل کلیه محصولات تولیدی از جمله برق نیروگاه است که علاوه بر معافیت مالیاتی؛ اهمیت استراتژیکی برای شرکت فجر دارد. این معافیت مالیاتی نزدیک به ۱۵ درصد در EPS ما تاثیرگذار است که از سال ۱۳۹۵ به بعد اعمال خواهد شد بنابراین درآمد بسیار خوبی برای سودآوری آینده ما خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه معافیت مالیاتی فجر ۲ می تواند در سال ۹۵ هم تاثیرگذار باشد، خاطر نشان کرد: این در سود قابل تقسیم خود را نشان می دهد. البته علاوه بر این ها ما از سال ۹۵ به بعد شرایط بهتری خواهیم داشت چون هزینه های مالی ما به دلیل بازپرداخت بدهی های به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و بانک مرکزی (تسهیلات صندوق ذخیره ارزی) کم می شود.
وی ادامه داد: از آنجائیکه برابر دستورالعمل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ بدهیهای ارزی را در پایان هر سال مطابق نرخ ارز آزاد (قابل دسترس) تسعیر و به روز می کنیم لذا با توجه به نوسانات کم نرخ ارز آزاد؛ هزینه تسعیر ارز قابل ملاحظه ای شبیه سنوات گذشته نداریم و این موضوع می تواند در افزایش سودآوری و درآمد ما تاثیر گذار باشد و شرایط بهتری را برای سهامداران شرکت فجر رقم بزند.
وی همچنین تاکید کرد: در سال ۹۵ سوددهی بسیار خوبی خواهیم داشت سود که در بودجه تعیین شده محقق خواهد شد و در سال ۹۵ به بعد یک از شرکت های زبده در مجموعه برق، بخار و پتروشیمی خواهیم بود. در نتیجه سوددهی ما باعث خواهد شد تا ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش EPS ما شود.
مدیرعامل پتروشیمی فجر گفت: سود هر سهم (EPS) برای سال ۱۳۹۵ معادل ۲۶۶۸ ریال پیش بینی شده است که با توجه به پیش بینیهای افزایش فروش و کاهش هزینه ها؛ مبلغ سود مزبور تعدیل و افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از بخش هایی که در دست اجرا داریم تولید آب آشامیدنی از ظرفیت خالی آب تولیدی واحد تصفیه خانه آب است که هم به لحاظ سودآوری و استفاده از ظرفیت خالی و هم به لحاظ مسئولیتهای اجتماعی (تامین آب شرب منطقه و استان) از اهمیت بسزائی برخوردار است و بصورت بطری به بازار عرضه می شود. با توجه به حجم اندک از نظر ریالی؛ ولی حاشیه سود بالا (۴۵ درصدی) در اولویت برنامه ها و اقدامات شرکت است.
به گفته شمیم، با تکمیل احداث خط انتقال آب RO به شرکت پتروشیمی بندرامام و عملیاتی شدن این پروژه در سه ماهه اول سال ۹۵؛ تقریبا ۲۵ درصد ظرفیت خالی نیز در واحد تصفیه خانه آب را تکمیل خواهد کرد و این کاملا همسو با رشد سودآوری شرکت بوده و در طی دو سه سال با ظرفیت ۲۰۰۰ متر مکعب در ساعت آب RO سودآوری مناسبی را برای شرکت فجر ایجاد می کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه پتروشیمی فجر بزرگترین شرکت تولیدکننده یوتیلیتی در ایران است، گفت: شرکت پتروشیمی فجر (ناحیه یک و دو) اولین و بزرگترین شرکت تولید کننده یوتیلیتی در ایران است و به شیوه متمرکز در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تاسیس شده است. در ضمن شرکت پتروشیمی مبین هم از سال ۱۳۸۶ در منطقه ویژه انرژی پارس در عسلویه نیز فعال است که از نظر حجم و ظرفیت به اندازه فجر یک است.
وی تاکید کرد: در حقیقت ما در زمینه تامین یوتیلیتی به مشتریان خود اطمینان تولید پایدار را داده ایم و این ضریب پایداری آنها را مجاب می کند که با ما همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به همکاری با پتروشیمی رازی گفت: همکاری پتروشیمی فجر و رازی، اتفاقی بود که سبب سودآوری شرکت شد، این شرکت قدمتی ۵۰ ساله دارد و کل قرارداد برق مصرفی خود را با پتروشیمی فجر بست و فجر هم با زیر ساختی که در طرح توسعه آماده کرده بود کل برق مصرفی تولید پتروشیمی رازی را بر عهده گرفت و چیزی حدود ۳۰ مگاوات برق است که اینها برای ما درآمدزایی ایجاد می کند.علاوه بر اینها با وزارت نیرو به صورت دوره ای همکاری داریم و به وزارت نیرو هم از طریق مدیریت شبکه برق کشور برق ارسال می کنیم، از طریق خط ۴۰۰ کیلو ولت به ماهشهر وصل هستیم و این ارسال برق صورت می گیرد.
مهندس شمیم در ادامه گفت: ما در حال حاضر توانایی حدود ۲۲۰ مگاوات از ظرفیت خالی خود را برای وزارت نیرو اختصاص دادیم و تولید برق را به شبکه سراسری وزارت نیرو ارسال می کنیم ولی تمام تلاش ما این است که این ظرفیت خالی یوتیلیتی را با توجه به نیاز منطقه به شرکت های پتروشیمی که قرار است تاسیس شوند ارائه دهیم. همکاری با وزارت نیرو مربوط به زیر مجموعه دیگری است و ما علاقمندیم این ظرفیت خالی را برای ایجاد واحد های جدید پتروشیمی اختصاص دهیم. امید داریم با گشایشی که طی سالجاری در روابط خارجی صورت می گیرد سرمایه گذاران بیایند و پروژه ها و واحدهای جدید تولیدی در منطقه ایجاد و راه اندازی شوند.
وی همچنین گفت: عقد قرارداد با شرکت پتروشیمی «مدبران شیمی» نهائی شده و با برخی از شرکتهائی مانند شرکت ابن سینا، پلیمر افق، شرکت پتروالفین فناوران اینها شرکت های بزرگی هستند در حال مذاکره به منظور عقد قرارداد هستیم. این واحد ها اگر احداث و راه اندازی شوند شرکت فجر تمام یوتیلیتی و انرژی این شرکتها را تامین خواهد کرد که حداقل هم این کار می تواند بخش اعظمی از ظرفیت های خالی ما را پر کنند.