تشریح وضعیت خوراک دهی به ۷ پتروشیمی
پتروتحلیل- مدیرعامل پتروشیمی کاویان گفت: با توجه به راه اندازی فاز ٢ این مجتمع اکنون هفت شرکت پتروشیمی در حال دریافت خوراک از خط لوله اتیلن غرب هستند.
رمضان اولادی در گفتوگو با شانا با اشاره به اینکه فاز دوم پتروشیمی کاویان اکنون خوراک مورد نیاز مجتمعهای پتروشیمی واقع در مسیر خط لوله اتیلن غرب را تامین می کند، به تشریح وضع مجتمعهای دریافت کننده خوراک پرداخت.
به گفته وی، اکنون مجتمعهای پتروشیمی پلیمر کرمانشاه و لرستان با دریافت خوراک اتیلن از پتروشیمی کاویان به طور کامل در سرویس قرار دارند.
وی با بیان این که مجتمع پتروشیمی مهاباد نیز با ظرفیت ۵٠ درصدی در سرویس قرار دارد، افزود: این مجتمع در حال افزایش ظرفیت قرار دارد.
اولادی مجتمع پتروشیمی ایلام را از دیگر شرکتهای دریافت کننده اتیلن دانست که روزانه در حال دریافت ۴٠ تن در ساعت خوراک است.
مدیرعامل پتروشیمی کاویان همچنین درباره وضع مجتمع پتروشیمی کردستان توضیح داد: پیش راه اندازی این مجتمع پتروشیمی پایان یافته است و براساس اعلام مدیرعامل آن تا یک ماه آینده آماده دریافت خوراک اتیلن خواهد بود.
وی با اشاره به این که مجتمع پتروشیمی کاویان، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اتیلن کشور با سالانه ٢ میلیون تن ظرفیت تولید است، ادامه داد: اتیلن تولیدی در پتروشیمی کاویان با خط لوله اتیلن غرب براساس برنامهریزیهای انجامشده اتان دریافتی از پارس جنوبی را به اتیلن بدل کرده است و به خط لوله اتیلن غرب تزریق میکند که این اتیلن از ١١ استان عبور می کند و خوراک ١٢مجتمع پتروشیمی ساخته شده یا در حال ساخت را تامین خواهد کرد.
اولادی یادآور شد: مازاد خوراک اتیلن در پتروشیمیهای منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر استفاده می شود که اکنون بخشی از اتیلن از طریق یک خط به مجتمعهای پتروشیمی اروند، غدیر و امیرکبیر تحویل می شود.
پیش از این علی محمد بساق زاده، مدیر کنترل و تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفته بود: با افزایش تولید اتان از فازهای جدید پارس جنوبی، پیشبینی میشود تولید پتروشیمیهای در مسیر خط لوله اتیلن غرب افزایش یابد.
خط لوله اتیلن غرب تامین کننده خوراک مجتمعهای پتروشیمی واقع در استانهایی همچون خوزستان، فارس، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، ایلام و همدان خواهد بود.
ساخت خط لوله اتیلن غرب با مصوبه هیئت وزیران در سال ١٣٨١ با هدف توسعه مناطق کمتر توسعه یافته در دوره وزارت زنگنه در وزارت نفت آغاز شد و این خط از مبدا پارس جنوبی تا استانهای آذربایجان غربی و شرقی امتداد دارد.
شرکت سازنده این طرح ملی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران است، هم اکنون تأمینکنندگان اصلی اتیلن این خط لوله پتروشیمیهای کاویان و مروارید در عسلویه هستند و در آینده پتروشیمیهای گچساران و ایلام نیز به تامین کنندگان اتیلن این خط اضافه خواهند شد.