کد خبر : 40143

نامشخص بودن ترکیب اقتصادی هیات دولت، کمبود نقدینگی و ضعف بازارهای جهانی سبب شد ؛

انتظار طولانی در بازار پتروشیمی

به گفته کارشناسان بازار پتروشیمی، کمبود نقدینگی در بازار محصولات پتروشیمی از دلایل مهم، بی رونقی این بازار است. از سوی دیگر تعداد زیادی از کارخانه های تولیدی با مشکلات مالی روبه رو هستند و فروشندگان نیز به دلیل مشکلات پیش آمده در ماههای اخیر برای موسسات اعتباری، از دریافت چک خودداری می کنند

انتظار طولانی در بازار پتروشیمی

پتروتحلیل- با وجود افزایش حجم معاملات محصولات پتروشیمی، اما همچنان بازار این کالاها با بی رمقی همراه است.

به گزارش «پتروتحلیل»، تخفیف های ارایه شده در قیمت محصولات از سوی برخی از شرکت های پتروشیمی نشان از بازار کساد اکثر کالاها دارد.

گر چه قیمت پایه محصولات پلیمری در هفته جاری اندکی رشد داشت، اما همچنان بازار از بی رونقی معاملات رنج می برد.

البته در هفته جاری حجم معاملات نسبت به هفته گذشته 15 هزارتن افزایش یافت که بیشتر ناشی از جو پایان ماه رمضان و رشد اندک قیمت ها بود.

این درحالی است که از 82 گرید عرضه شده در تالار پتروشیمی در روز سه شنبه، 28 گرید با رقابتی قیمتی از یک تا 10 درصد خریداری شدند و مابقی محصولات با قیمت پایه مورد داد و ستد قرار گرفتند.

به گفته کارشناسان بازار پتروشیمی، کمبود نقدینگی در بازار محصولات پتروشیمی از دلایل مهم، بی رونقی این بازار است. از سوی دیگر تعداد زیادی از کارخانه های تولیدی با مشکلات مالی روبه رو هستند و فروشندگان نیز به دلیل مشکلات پیش آمده در ماههای اخیر برای موسسات اعتباری، از دریافت چک خودداری می کنند.

این در حالی است که همچنان نامشخص بودن ترکیب اقتصادی هیات دولت و وضعیت ضعیف بازارهای جهانی، اکثر معامله گران بازار پتروشیمی را در انتظاری طولانی فرو برده است.

کارشناسان بازار پتروشیمی معتقدند؛ در حال حاضر برخی از محصولات مانند بادی ها، با تخفیف زیاد عرضه می شوند، اما خریدار ندارند و تنها تعداد محدودی از محصولات به دلیل اختلاف قیمت در بورس و بازار با تقاضای بالایی روبه رو هستند.

عدم تولید MR230 پتروشیمی مارون و اوج تقاضا در بازار کیسه

پلی پروپیلن شیمیایی ZR230C نویدزرشیمی با توجه به اوج مصرف و کمبود در بازار داخل از کالاهایی است که با افزایش تقاضا روبه رو است. در هفته جاری نیز این کالا بیش از 10 هزارتن تقاضا داشت که دومین کالای پرتقاضای تالار پتروشیمی بود.

به گفته معامله گران اختلاف 1700 تومانی نرخ این کالا در بازار و بورس یکی از دلایل ثبت تقاضای بالا برای این کالا است، این در حالی است که محصول مشابه این کالا یعنی MR230 پتروشیمی مارون نیز در حال حاضر تولید نمی شود و این موضوع سبب شده تا بازار تحت فشار باشد، مشابه خارجی این کالا نیز به دلیل قیمت بالای آن طرفدار ندارد.

البته پلی پروپیلن فیلم HP525J بیشترین تقاضا را در تالار پتروشیمی با حجم 11 هزارتن تقاضا داشت، پلی پروپیلن شیمیایی ZB332C نیز با 6 هزارتن تقاضا یکی از کالاهای پرتقاضا بود.

به این ترتیب پلی پروپیلن شیمیایی ZB332C با 10 درصد ، پلی پروپیلن شیمیایی ZR230C با 10 درصد، پلی پروپیلن های فیلم هر کدام با 10 درصد و پلی استایرن 200 با 10 درصد در لیست جذاب ترین محصولات در هفته جاری قرار گرفتند.

همچنین  پلی اتیلن سبک فیلم 0075 با رقابت بالا و 9 درصدی به فروش رسید، این در حالی است که محصولات مشابه 0075 در بازار زیاد است، اما این موضوع سبب کاهش رغبت برای خرید 0075 نشده است. برخی دلیل آن را کدهای معاف از مالیات عنوان می کنند. از سوی دیگر برخی گریدهای پلی پروپیلن شیمیایی و سنگین اکستروژن جم نیز با رقابت 5 درصدی به فروش رسیدند.

با این حال اکثر معامله گران در بازار پتروشیمی انتظارات تغییرات عمده در بازار پتروشیمی را ندارند و معتقدند؛ باید تا زمان مشخص شدن ترکیب اقتصادی هیات دولت صبرپیشه کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار