کد خبر : 41189

مدیر کارخانه پلاستیک غرب در گفت و گو با «پتروتحلیل»؛

تغییرات دائمی مقررات در بورس کالا به صنایع پایین دست آسیب می زند

صنایع پایین دست در ماههای اخیر همواره در تنگنای فقدان مقرراتی ثابت در بورس کالا قرار داشته، از سوی دیگر عدم پیش بینی وضعیت اقتصادی در آینده نیز سبب شده تا تولید شرکت ها به شدت تضعیف شود

تغییرات دائمی مقررات در بورس کالا به صنایع پایین دست آسیب می زند

پتروتحلیل- تغییرات دائمی مقررات در بورس کالا به کارخانه ها و صنایع پایین دست آسیب می رساند.

انوشیروانی ، مدیر کارخانه دارا پلاستیک غرب با بیان این مطلب به خبرنگار «پتروتحلیل»، گفت: صنایع پایین دست در ماههای اخیر همواره در تنگنای فقدان مقرراتی ثابت در بورس کالا قرار داشته، از سوی دیگر عدم پیش بینی وضعیت اقتصادی در آینده نیز سبب شده تا تولید شرکت ها به شدت تضعیف شود.

وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در حوزه پلاستیک، مواد اولیه به شدت افزایش قیمت داشته و در حال حاضر تولید در اکثر صنایع پایین دست با ضرر همراه است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر اکثر واحدهای تولیدی در حال حاضر مشغول به اجرای تعهدات خود هستند و تلاششان نیز کاهش هزینه  ها است؛ چرا که در بازگشت سرمایه با مشکل مواجه هستند و روند رو به رشد قیمت مواد اولیه باعث شده است که اکثر واحدهای تولیدی به فکر کاهش تولید باشند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نگهداری و ذخیره مواد اولیه و فروش آن پس از مدتی، از تولید سودآورتر است، خاطر نشان کرد: متغیرهای اقتصادی تحت تاثیر دلار قرار گرفته و نوسان در بازار و عدم ثبات سبب شده تا محاسبه قیمت تمام شده محصولات و همچنین سود ممکن نباشد.

به گفته مدیر کارخانه دارا پلاستیک؛ با توجه به عدم ثبات در بازار، اکثر واحدهای تولیدی، کاهش تولید را در برنامه خود دارند و ترجیح می دهند با مشتریانی کار کنند که اطمینان دارند توانایی پرداخت هزینه ها در زمان تعیین شده، دارند.

وی با اشاره به اینکه بعد از 23 سال، برنامه تولید شرکت برای افت زیان رو به کاهش است، گفت: تغییرات دائمی مقررات در بورس کالا به واحدی های تولید ضرر می رساند؛ چرا که قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورس بر اساس دلار آزاد محاسبه می شد، اما پس از تک نرخی شدن قیمت دلار، شاهد هستیم که در برخی از هفته ها، قیمت های جهانی کمترین تغییرات را داشته، اما قیمت پایه 3 تا 4 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر در حال حاضر بورس کالا به شدت برخی از سهمیه های واحدهای تولیدی را  کاهش داده است، به طوری که کارخانه دارا پلاستیک که پیش تر در یک گرید 2000 تن سهمیه داشته، در حال حاضر فقط 200 تن سهمیه دارد. 

وی در ادامه افزود: سود شرکت های پتروشیمی در حال حاضر نسبت به واحدهای پایین دستی بسیار بالاتر است و متاسفانه تناسبی بین قیمت های خوراک شرکت های پتروشیمی و محصول آنها وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای دیگر، شرکت های پتروشیمی به صنایع پایین دست فرصت می دهند تا رقابت کرده و به سود برسند، گفت: متاسفانه وقتی شرکت های پتروشیمی ایرانی این نگاه را به صنایع پایین دست ندارند و صنایع پایین دست قادر به صادرات نیستند و حتی قیمت تمام شده آنها بالاتر از شرکت ها ترکیه ای است، بازارهای جهانی از دست می روند، به طوری که در حال حاضر بخش بزرگی از بازار افغانستان و عراق را از دست داده ایم.

وی در پایان یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر در بازار رکود و تورم حکم فرماست و هم فضای صادراتی شرکت های پایین دست نیز محدود شده است که این عوامل سد بزرگی در مقابل تولید است.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار