کد خبر : 41296

یوان و اقتصاد چین تحت فشار ناشی از تنش‌های تجاری با آمریکا

پیش بینی می‌شود با اعمال عوارض گمرکی آمریکا برای 50 میلیارد دلار از محصولات چینی، تولیدات لاستیک و پلاستیک دچار کاهش 0/12 درصدی در تولید شود

یوان و اقتصاد چین تحت فشار ناشی از تنش‌های تجاری با آمریکا

پتروتحلیل- اقتصاد صادرات‌محور چین با تشدید اختلاف معامله‌ با آمریکا به سختی صدمه خواهد دید؛ اختلافی که موجب تضعیف یوان شده است آن هم با توجه به پیش رو بودن اعمال عوارض گمرکی جدید آمریکا برای 34 میلیارد دلار از کالاهای چینی در ششم ماه جولای.

به گزارش «پتروتحلیل»، تحلیلگران اظهار داشته‌اند جنگ بالفعل تجاری بین دو اقتصاد بزرگ دنیا، با توجه به کاهش‌های شدید یوان در برابر دلار آمریکا، فرایند تبدیل چین به اقتصادی مصرف‌گرا را با خطر مواجه کرده است.

میزان فعالیت کارخانه‌جات ساخت محصولات نهایی در صنایع چین نشانگر کاهش در ماه ژوئن بود و شاخص مدیران خرید یا PMI این کشور در ماه ژوئن از 9.51 در ماه می به 51/5 رسید. رقم معاملات صادراتی نشانگر کاهش و رسیدن به مقدار 8.49 بود.

تا پیش از سال 2017 برای شش بود که سرعت توسعه اقتصاد چین در حال کاهش بود که در این سال نرخ توسعه اقتصادی این کشور به 6/9 درصد افزایش پیدا کرد. در سال جاری دولت رقم 6/5 درصد را هدف قرار داده است.

شرکت Shengwan Hongyuan Securities که یک کارگزاری است در گزارشی مطالعاتی اظهار داشت، دومین اقتصاد بزرگ دنیا ممکن است به دلیل تنش تجاری با آمریکا نرخ هدف امسال خود را از دست بدهد و در نتیجه این مسئله منجر به رسیدن تولید ناخالص داخلی به پایین‌ترین نرخ خود در 38 سال گذشته شود.

انتظار می‌رود عوارض ابتدایی آمریکا صادرات چین را 7 میلیارد دلار کاهش دهد و 0/05 درصد تاثیر منفی بر رشد اقتصادی این غول آسیایی بگذارد.

واشنگتن روز 15 ماه ژوئن از اعمال 25 درصد عوارض گمرکی برای 50 میلیارد دلار از کالاهای چینی خبر داد. نخستین دور از عوارض گمرکی که شامل 818 محصول با ارزش 34 میلیارد دلار می‌شود روز 6 ماه جولای اجرایی خواهد شد و عوارض گمرکی 16 میلیارد دلار دیگر نیز بعدتر و با انتشار اطلاعیه عمومی اجرایی می‌شود.

پکن نیز با مطرح کردن عوارض گمرکی با نرخی مشابه برای 50 میلیارد دلار از کالاهای آمریکا، با این اقدام مقابله کرد و در پاسخ آمریکا با تهدید به اعمال عوارض بیشتر برای 200 میلیارد دلار از کالاهای چینی که شامل طیف گسترده‌ای از محصولات پتروشیمی و نفتی می‌شود، واکنش نشان داد.

چنین اقدامات تلافی‌جویانه‌ای به اقتصاد هر دو کشور صدمه خواهد زد اما چین ضرر بیشتری خواهد دید چراکه اقتصادی صادرات‌محور است و پیدا کردن بازارهای جانشین برای بازار آمریکا زمان‌بر خواهد بود؛ کشوری که خود یک‌پنجم کل صادرات چین را جذب می‌کند.

از آنجا که آمریکا بخش هوافضا، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع رباتیک و ماشین‌آلات چین را هدف قرار داده، تاثرات سنگینی در بخش‌هایی از قبیل تولیدات دستگاه‌های الکترونیک، تجهیزات برقی و مکانیک خواهد گذاشت.

تاثیرات جانبی بر دیگر بخش‌ها نیز قابل‌ملاحظه‌ خواهد بود. برای مثال، پیش بینی می‌شود با اعمال عوارض گمرکی آمریکا برای 50 میلیارد دلار از محصولات چینی، تولیدات لاستیک و پلاستیک دچار کاهش 0/12 درصدی در تولید شود.

ترامپ، با ایجاد موانع تجاری دربرابر چین، امیدوار است کسری سنگین 370 میلیارد دلاری تراز تجاری خود با این کشور را کاهش دهد.

ها جیمینگ، اقتصاددان ارشد بانک سرمایه‌گذاری International Capital Corporation یا CICC اظهار داشت 100 میلیارد دلار پایین آوردن کسری تجاری چین با امریکا به منزله 0/8 درصد کاهش تولید ناخالص داخلی چین است.

وی افزود اگرچه اقتصاد کلی چین قادر به حفظ خود در برابر سقوط است اما پیدا کردن بازارهای صادراتی دیگر زمان بر خواهد بود.

همچنین، اختلاف تجاری به همراه افزایش نرخ بهره که جدیداً توسط فدرال رزرو آمریکا اتفاق افتاده باعث کاهش ارزش یوان شده است.

امروز به ازای هر دلار 6/64 یوان مبادله شد که نسبت به ماه گذشته یوان 3/4 درصد کاهش ارزش داشته است.

ونگ یوگژین، محقق موسسه‌ی بین‌المللی اقتصادی بانک چین (Bank International Financial Institution) بیان داشت کاهش ارزش یوان باعث تضعیف قدرت خرید چین برای کالاهای وارداتی و همچنین کم اثر شدن تلاش‌های دولت برای بهبود مصرف داخلی می‌شود.

این اقدامات شامل تصمیم «بانک مردم چین (PBoC)» برای کاهش نسبت نقدینگی بانک‌ها یا همان مبالغی می‌شود که که باید به عنوان ذخیره در حساب بماند؛ کاهشی به میزان 50 واحد پایه‌ای یا صدم درصد که از 5 ماه جولای اجرایی خواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار