معاون سابق وزیر نفت در گفت و گوی اختصاصی با «پتروتحلیل»؛
مشکلات صادرات نفت ایران در بورس انرژی حل نمی شود
ریسک اقتصادی ناشی از نوسانات قیمتی نفت نیز به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد زیرا در معامله اول نفت در بورس انرژی نیز خریدار تاکنون حدود ۴ دلار از قیمت پایه ضرر کرده است
پتروتحلیل- مشکلات صادرات نفت ایران در بورس انرژی حل نمی شود.
مهندس مهدی حسینی معاون سابق وزیر نفت در گفت و گو با خبر نگار «پتروتحلیل» با ببان این مسئله افزود: در حال حاضر کشتی های نفت کش vlcc با ظرفیت حداقلی 250 هزار تنی در حدود ۱.۸۰۰.۰۰۰ بشکه نفت قابلیت حمل ونقل را دارا است که بعید می دانم که بخش خصوصی در ایران قابلیت خرید چنین محموله ای را دارا باشد.
وی افزود: محموله های ۵ هزار تنی که کف خرید در بورس انرژی است، به هیچ وجه قابلیت حمل و نقل را ندارد و در صورت حمل آن نیز به دلیل بالا بودن هزینه آن صرفه اقتصادی به هیچ وجه نخواهد داشت.
وی گفت: ریسک اقتصادی ناشی از نوسانات قیمتی نفت نیز به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد زیرا در معامله اول نفت در بورس انرژی نیز خریدار تاکنون حدود ۴ دلار از قیمت پایه ضرر کرده است.
مهندس حسینی افزود: از سوی دیگر اگر خریدار بخواهد نفت خود را به پالایشگاه ایرانی بفروش برساند خود رقیب شرکت ملی نفت در داخل خواهد شد از طرفی مصرف یکی ازپالایشگاه کوچک ایران در حدود ۱۰۰ هزار بشکه می باشد که ۵ هزار تن تنها بخش کوچکی از مصرف این پالایشگاه می باشد.
وی افزود : فروش نفت نیز توسط بخش خصوصی نیازمند بازاریابی،ارتباط های بین المللی ، شناخت بازار نفت و کارشناسی آن می باشد که در حال حاضر بخش خصوصی زیر ساخت های این کار را ندارد.
وی گفت : نفت خام در سر تاسر دنیا چندین برابر نفت فیزیکی به صورت آتی در حال خرید و فروش می باشد و بورس ایران نیز باید به این نوع معامله تجهیز شود.
وی در پایان افزود: معاملات انجام شده امروز در بورس انرژی که در حدود ۳۰ هزار تن است که کشتی برای حمل این مقدار کم وجود ندارد تنها این مقدار برای حمل نفت کوره و فراورده های نفتی موجود می باشد.