شاخص پتروشیمی ماه ژوئن آیسیس با سیر صعودی نفت خام و بهبود تقاضا تقویت شد؛
گمرک هند فرآیند ترخیص واردات چینی را محدودتر کرد
پتروتحلیل-قیمت های پتروشیمی در ژوئن با تکیه بر سیر صعودی بازار های نفت خام و بهبود تقاضا برای حجم های بالا بهبود یافته و شاخص ماهانه را افزایش دادند.
قیمت های اتیلن در طی یک ماه گذشته در جنوب شرق آسیا به طرز قابل توجهی افزایش یافتند، در حالی که قیمت قرارداد های آروماتیک ها در اروپا در ماه ژوئن به دنبال افت خود در اوایل سال روند افزایشی گرفتند.
علیرغم روند افزایشی ماهانه تعدادی از محصولات پتروشیمی و پلاستیک ها، شاخص منطقه ای و جهانی آیسیس همچنان زیر فشار مانده و در حدود 30 درصد نسبت به سال گذشته افت کرده است.
گمرک هند فرآیند ترخیص واردات چینی را محدودتر کرد
هند در چند وقت اخیر بررسی های فیزیکی واردات از چین را شدید تر کرد، که این امر موجب به تعویق افتادن ترخیص محصولات چینی، و در نهایت منجر به تراکم بار در بندر ها و ایستگاه های حمل بار در این کشور جنوب آسیایی شد.
مقامات گمرکی هند به جای بررسی رندوم محموله های وارداتی، از 22 ژوئن به طور کامل محموله های وارداتی چینی را بررسی میکردند، و تا 2 ژوئیه ترخیص محصصولات را به تعویق انداختند.
طبق گفته منابع صنعت، بررسی فیزیکی 100 درصدی محصولات چینی بدون هیچ دستور رسمی از دولت هند انجام شد.
طبق درخواست های شرکت های داخلی به دنبال به تعویق افتادن ترخیص بار، مقامات گمرکی عقب گرد کرده و به بررسی رندوم محموله ها بازگشتند.
یکی از مقامات رسمی بندر Chennai گفت: «بندر ها در حال حاضر محموله ها را بدون بررسی 100 درصدی ترخیص میکنند. بازرسی تمام محموله های فرارسیده از 30 ژوئن میتواند یک هفته به طول بیانجامد.»
منابع دولتی و صنعتی گفتند، بازرسی های کامل اخیر و همچنین بررسی های انتی دامپینگ بر محصولات چینی در میان اقدامات هند در جهت کاهش وابستگی وارداتی به چین میباشد.
تلاش ها در جهت این هدف از اواسط ژوئن به دنبال نزاع مرزی میان لشگریان هند و چین شدت گرفت.
صنایع داخلی در خطر محرومیت از واردات چین
اگرچه تعدادی از صنایع هندی به شدت به واردات از چین متکی اند و به تعویق افتادن ترخیص محموله ها میتواند تولید داخلی را دچار اختلال کند.
رئیس انجمن تلفن های همراه و محصولات الکترونیکی پانکاژ موهیندرو در بیانیه ای گفت: «صنعت پیش از این در شرایط نامناسبی بود و تاکنون تنها تا میزان 40 درصد از میزان نرمال بهبود یافته است.»
این انجمن بدنه تولید گوشی های هوشمند داخلی است.
رئیس انجمن ارتقا صادرات دارویی در بیانیه ای گفت، در صنعت دارویی، به تعویق افتادن ترخیص محموله ها، عرضه مواد خام اصلی بازار، میانی ها و عناصر فعال دارویی را متوقف کرد.
طبق داده های دولتی، هند که سومین تولیدکننده بزرگ دارو در دنیاست، بیش از 60 درصد عناصر فعال دارویی خود را از چین وارد میکند.
در حالی که ترخیص محموله های نامبرده تاکنون انجام شده است، مقامات صنعت اتومبیل هشدار دادند که از اختلالات بیش از این باید جلوگیری شود.
راژان وادهرا، رئیس انجمن تولیدکنندگان اتومبیل هندی گفت: «صنعت در حال بازسازی خود میباشد و این روند بسیار لغزان است؛ باید از هرگونه ایجاد اختلال بیش از این جلوگیری شود.»
هند اخیرا در حال بازگشت تدریجی از قرنطینه ملی که در جهت کنترل ویروس کشنده اعمال شده بود، میباشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان قطعات خودرو دیپک جین در جایی اظهار داشت: «نبود حتی یک قطعه میتواند موجب ایست یک خط تولید شود.»
یکی از منابع وزارت بازرگانی اظهار داشت، که در این میان، هند در حال برنامه ریزی برای تشدید محدودیت بر بیش از 370 محصول چینی میباشد.
از 24 ژوئن مقرر شد تا مصرف کنندگان نهایی محصولات شیمیایی جزئیات مواد خام وارداتی و کشور مرجع را ثبت کنند، زیرا ممکن است محصول مورد نیاز به اندازه کافی در کشور موجود باشد.
او گفت، اقدامات صورت گرفته در جهت کاهش وابستگی وارداتی به محصولات چینی شامل کنترل کیفیت دقیق، شیوه های پروانه اجباری و محرکاتی برای تولیدکنندگان داخلی و کمک دولت به تولیدکنندگان هندی در جهت واردات مواد خام از دیگر کشور ها، از جمله اقدامات دولت در برابر کشور چین میباشد.
او اضافه کرد، انتظار میرود این عمل تولیدکنندگان داخلی محصولات صنعتی، محصولات ارتباطی، الکترونیکی، فولاد و مواد شیمیایی را تشویق کند.
منبع حاضر در وزارت گفت: «در بعضی بخش ها، علیرغم تولید داخلی، واردات با حجم بالا و غیر ضروری است. استاندارد های کنترل کیفیت و تعرفه های بالا تضمین میکند که محصولات بی کیفت و ارزان تر به کشور راهی پیدا نکنند.»
در حالی که تعدادی از صنایع هندی از این اقدامات خوشنودند، دیگران میخواهند دولت در مورد اقدامات خود تجدید نظر بکند.
باید برنامه ریزی دقیق صورت گیرد
رئیس اتحادیه صادرکنندگان هندی شاراد سراف گفت: «روش ما برای کاهش صادرات از چین باید حساب شده باشد، زیرا صنعت ما در واردات محصولات مورد نیاز خود بیش از هر کشوری به چین وابسته است.»
این اتحادیه بدنه اصلی انجمن ارتقا صادرات است و بیش از 100000 صادرکننده در آن عضویت دارند.
سراف گفت، در حالی که آمریکا، ویتنام، ژاپن، مکزیک و چند کشور اروپایی دیگر میتوانند به عنوان منبع جایگزین واردات باشند، تفاوت هزینه هایی نیز موجود است که باید مورد نظر قرار گرفته شود.
یکی از منابع گفت، هند در میان منع واردات محصولات نهایی از چین، باید عرضه مواد خام با قیمت های معقول را تضمین کند.
منبع اضافه کرد: «منع واردات محصولات نهایی پلاستیکی از چین میتواند به بخش شرکت های کوچک و متوسط هندی کمک کند.»
طبق داده های رسمی، مجموع واردات هند از چین در بازه زمانی آوریل 2019 تا فوریه 2020 در میزان 62/4 میلیارد دلار قرار میگیرد، و کسری تجاری این کشور جنوب آسیایی را با همسایه شمال شرقی خود به میزان 46/8 میلیارد دلار میرساند.
چین با میزان مجموع 14/3 درصد، بزرگترین منبع واردات هند را در 11 ماه گذشته تشکیل میدهد و بعد از آن آمریکا با میزان 7/5 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
واردات محصولات شمیایی ارگانیک از چین در میزان 7/53 میلیارد دلار قرار گرفت، در حالی که در طی این بازه واردات محصولات پلاستیکی به میزان 2/58 میلیارد دلار رسید.