کد خبر : 45385

بهبود تولید آسیا در سپتامبر همزمان با ادامه خطرات کرونا

بهبود تولید آسیا در سپتامبر همزمان با ادامه خطرات کرونا

پتروتحلیل-همزمان با ادامه رشد فعالیت‌های تولیدکنندگان در پی تخفیف محدودیت‌های کرونایی، اقتصاد بخش تولید آسیا در ماه سپتامبر غالباً شاهد بهبود بوده است، اما تقاضای ضعیف خارجی هنوز می‌تواند بر اقتصادهای صادرات‌محور در این منطقه سنگینی کند.

چین، پیشگام تولید آسیا، گزارش کرده است که آمار رسمی شاخص مدیران خرید این کشور با رشدی فراتر از انتظار از 51.0 در اوت به 51.5 در سپتامبر رسیده و این قوت بطور گسترده بر زیرشاخص‌های مختلف این کشور اطلاق شده است.

تولید و زیرشاخص‌های مواد خام به ترتیب از 53.5 و 47.3 در اوت به 54.0 و 48.5 در سپتامبر افزایش یافتند، و بنابر یادداشت مؤسسه ژاپنی تحقیقات بازارهای جهانی نومورا این امر «نشان می‌دهد که احیا در چین عمدتاً روان باقی مانده است.»

زیرشاخص سفارشات صادراتی از 49.1 در اوت به 50.8 در سپتامبر رسیده (اولین بار است که از زمان شیوع کرونا این شاخص بالاتر از مرز انبساط/انقباض 50 قرار می‌گیرد) که این امر تقویت‌کننده چشم‌انداز مثبت برای بخش صادرات چین است.

بطور جداگانه، شاخص مدیران خرید تولید سایشین که شرکت‌های اقتصادی کوچک و متوسط و شرکت‌های صادرات‌محور مستقر در مناطق کرانه شرقی چین را مورد ارزیابی قرار می‌دهد، علیرغم تعدیل از 53.1 در اوت در سطح 53.0 در سپتامبر باقی ماند.

نومورا گفت: «علیرغم ادامه شدت بادهای مخالف رشد باتوجه به افزایش تردیدها ناشی از کووید-19 و مناسبات آمریکا و چین، ما انتظار داریم که آمار رسمی شاخص مدیران خرید تولید در کوتاه مدت در حدود 51.0 باقی بماند، درحالی‌که ممکن است آمار رسمی شاخص مدیران خرید غیرتولید کمی شاهد افت باشد.

این مؤسسه اضافه کرد: «به احتمال فراوان، پکن رویکرد انتظاری خود را در باقی مانده سال جاری حفظ کرده؛ نه تخفیف را ادامه می‌دهد و نه محدودیت‌ها را خواهد افزود.»

به گفته وانگ ژه، اقتصاددان ارشد گروه تحلیلی سایشین چین، در ادامه مسیر قوت بخش تولید مقداری از فشار را از دوش سیاست‌گذاران برخواهد داشت.

او افزود: «بااین‌حال، وضعیت بازار اشتغال نگران‌کننده است، زیرا بهبود وضعیت اشتغال بر احیای بلند مدت‌تر اقتصادی و فضای باثبات‌تر خارجی وابسته است. در آینده نزدیک، تردیدهای بزرگی در رابطه با وضعیت همه‌گیری در خارج از چین و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی می‌ماند.»

در ژاپن نیز داده‌های سپتامبر نشان‌گر آن هستند که بخش تولید ژاپن قدمی دیگر به سوی ثبات حرکت کرده و شاخص مدیران خرید تولید بانک اِی‌یو جیبون از 47.3 در اوت به 47.7 افزایش یافته است.

طبق گزارش این بانک، سفارشات جدید کمترین سقوط را از زمان ژانویه تجربه کرده که نشان‌گر تغییر مسیر نسبت به شدیدترین روند نزولی مشاهده شده در اولین مقاطع همه‌گیری است.

در کره جنوبی، وضعیت تولید در سپتامبر بطور قابل توجهی بهبود یافته، و شاخص مدیران خرید تولید آی‌اچ‌اس مارکیت با افزایش از 48.5 در اوت به 49.8 در سپتامبر به بالاترین سطح خود از ژانویه رسیده است.

بنابر گزارش این ارائه‌دهنده خدمات آماری و تحلیلی، تولیدکنندگان کره جنوبی روند صعودی تولید را به ثبت رساندند که این امر مرتبط با تقاضای بالا از سوی بخش‌های مشخصی نظیر خودروسازی، بازگشایی مجدد کسب‌وکارهای مشتری و تخفیف محدودیت‌های قرنطینه در پی پشت سر گذاشتن موج اصلی کرونا بوده است.

«بخش تولید کره جنوبی علامت‌هایی از خود نشان داده است مبنی بر فاصله گرفتن هرچه بیشتر از وضعیت بد ماه آوریل، اما در صورتی که وضعیت نامناسب تقاضای داخلی و خارجی ادامه پیدا کند، ممکن است مسیر احیا طولانی‌تر شود.»

در هند، صنعت تولید بیش از پیش بهبود یافته و گزارشاتی مبنی بر باز شدن محدودیت‌های کرونایی و افزایش تقاضا وجود دارد.

شاخص مدیران خرید آی‌اچ‌اس مارکیت هند با رشد از 52.0 در ماه اوت به 56.8 در سپتامبر به بالاترین سطح خود در هشت سال و نیم اخیر رسید.

طبق گزارش آی‌اچ‌اس مارکیت، صادرات هند در سپتامبر و پس از انقباض در شش ماه متوالی شاهد بازگشت بود و تولیدکنندگان فعالیت‌های خرید خود را در راستای نیازهای بیشتر تولیدی‌شان، افزایش دادند.

در جنوب شرق آسیا، باتوجه به اقدامات سخت‌گیرانه‌تر قرنطینه که منجر به زوال مجدد تولید کارخانه‌ها و سقوط مجموع سفارشات جدید شده، وضعیت تولید چالش‌برانگیز باقی مانده است.

شاخص مدیران خرید تولید برای همه کشورهای اندونزی، تایلند، مالزی، و سنگاپور در سپتامبر پایین‌تر از 50 بوده است.

لوئیس کوپر، اقتصاددان آی‌اچ‌اس مارکیت گفت: «باتوجه به افزایش موارد ابتلا در برخی کشورها و دیگر بخش‌های جهان، خطرات نزولی ناشی از احیای اقدامات سخت‌گیرانه‌تر قرنطینه، نگران‌کننده است.»

او افزود، درصورتی‌که اقدامات سخت‌گیرانه‌تر قرنطینه در سرتاسر این منطقه مورد نیاز باشد، امکان این وجود دارد که همه کشورهای عضو اتحادیه ملل آسیای جنوب شرقی در عملکرد نزولی خود رکورد بزنند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار