برنامه شرکت توپراش ترکیه برای تولید سوخت هوایی پایدار
مقامات توپراش اشاره داشتند که پیشبینی میکنند تقاضای سوختهای فسیلی ترکیه در سال 2030 به اوج خود رسیده و انتظار دارند حدود 45 درصد از میزان مصرف کل تا سال 2050 جای خود را به سوختهای جایگزین و تجدیدپذیر بدهد.
پتروتحلیل-شرکت پالایشگاهی ترکیهای توپراش برنامه دارد تا بعد از تغییر یکی از واحدهای خود با ظرفیت 227 هزار بشکه در روز در ازمیر، سالانه 300 هزار تن سوخت هوایی پایدار تولید کند.
مقامات شرکت توپراش گفتند که برنامه دارند بعد از تکمیل تغییر واحد پالایشگاهی موجود، تولیدات سوخت هوایی پایدار هیدرو استرها و اسیدهای چرب را تا سال 2026 آغاز کنند. آنها اضافه کردند که تا سال 2035 تولیدات سوخت هوایی پایدار سه برابر خواهد شد.
آنها اضافه کردند که برای تولید سوخت هوایی پایدار از خوراک نسل دومی نظیر پسماند کشاورزی و حیوانات، و روغن سرخکردنی سوخته استفاده خواهند کرد. بگفته مدیر کل شرکت ابراهیم یلمن اوغلو، توپراش برای تولید زیستسوختها به حدود 400 هزار تن خوراک احتیاج خواهد داشت، و حداقل در ابتدا به واردات متکی خواهد بود، زیرا ترکیه ظرفیت مکفی برای تامین خوراک لازم از داخل را ندارد.
مقامات همچنین اشاره داشتند، تا سال 2030، تا 10 درصد از میزان کلی تولیدات سوخت جت، سوخت هوایی پایدار خواهد بود. این مجموعه در 9 ماه ابتدایی سال 2021 در حدود 1.9 میلیون تن سوخت جت تولید کرده است.
توپراش همچنین برنامه دارد تا از این خوراک، گاز مایع زیستی، زیست نفتا و زیستسوخت جت تولید کند. در مجموع 400 هزار تن در سال زیستسوخت تولید خواهد شد که سوخت هوایی پایدار 75 درصد آن را تشکیل میدهد. شرکت همراه با برنامههایی در جهت تغییر سبد محصولات خود به تولیدات تجدیدپذیر و زیستسوختها، خود را ملزم کرده که تا سال 2050 به انتشار صفر گازهای سمی دست پیدا کند.
شرکت در طی برنامههای خود برای رسیدن به انتشار صفر، همچنین در الکتریسیته تجدیدپذیر و هیدروژن سرمایهگذاری خواهد کرد. آنها برنامه دارند تا تجهیزات 400 مگاواتی برقکافت را تا سال 2030 نصب کرده و سپس آن را تا 2035 به 1 گیگاوات در سال افزایش دهند، درحالیکه قصد دارند تمام تولیدات هیدروژن خود را به هیدروژن سبز تغییر دهند.
مقامات توپراش اشاره داشتند که پیشبینی میکنند تقاضای سوختهای فسیلی ترکیه در سال 2030 به اوج خود رسیده و انتظار دارند حدود 45 درصد از میزان مصرف کل تا سال 2050 جای خود را به سوختهای جایگزین و تجدیدپذیر بدهد. براساس دادههای موثق تقاضای گازوئیل ترکیه – محصول اصلی در کشور – در مقایسه سالانه 0.5 درصد افزایش یافت و در سال 2020 به 22.7 میلیون تن رسید.
در غرب مدیترانه، شرکت انرژی یکپارچه Eni تولیدات مشترک سوخت هوایی پایدار خود در پالایشگاه تارانتو با ظرفیت 84 هزار بشکه در روز را آغاز کرده، و اولین قدم در راستای هدف تولید 500 هزار بشکه در روز زیستسوخت جت تا سال 2030 را برداشت.