پیشبینیها خبر از شرایطی پیچیده برای قیمتهای پیویسی ژوئیه فورموسای تایوانی میدهد
قیمتهای پیویسی ژوئن فورموسای تایوانی به بازارهای آسیا با کاهش قابل توجه 130 تا 150 دلار در هر تنی همراه شد. قیمتهای پیویسی k67-68ماه ژوئن تولیدکننده به هند و چین به ترتیب 150 دلار و 130 دلار در هر تن کاهش یافت و در میزان 1410 دلار و 1210 دلار در هر تن قرار گرفت، در حالی که قیمتهای فوب تایوان نیز 130 دلار در هر تن…
پتروتحلیل-همزمان با مواجهه معاملهکنندگان بازار با سیگنالهای متناقض، تولیدکننده تایوانی خود را برای ارائه قیمتهای جدید پیویسی ژوئیه به خریداران آسیایی آماده میکند. تمام نگاهها بر چین بوده و همزمان گستره قیمتی پیشبینیها کمی کمتر یا بیشتر در مقایسه با ژوئن میباشد، و در این میان بسیاری از معاملهکنندگان انتظار تکرار قیمتهای ژوئن را برای ماه آتی دارند.
یکی از تاجران واقع در بمبئی گفت: «با توجه به اینکه پیشنهادات قیمتی کمی بالای 1400 دلار در هر تن (سیآیاف هند) موجود بوده، انتظار تکرار قیمتهای ژوئن را داریم. در عین حال، از افت جزئی قیمتها نیز متعجب نخواهیم شد.»
قیمتهای پیویسی ژوئن تولیدکننده تایوانی به بازارهای آسیا با کاهش قابل توجه 130 تا 150 دلار در هر تنی همراه شد. قیمتهای پیویسی k67-68ماه ژوئن تولیدکننده به هند و چین به ترتیب 150 دلار و 130 دلار در هر تن کاهش یافت و در میزان 1410 دلار و 1210 دلار در هر تن قرار گرفت، در حالی که قیمتهای فوب تایوان نیز 130 دلار در هر تن کاهش یافت و در میزان 1170 دلار در هر تن ایستاد. هیچ تخفیفی روی حجم خرید ارائه نشد.
شرایط عرضه پیویسی چینی همچنان شرایط کل بازار را مشخص میکند
منابع بازار به سیگنالهای متناقضی که معاملهکنندگان بازار را در شرایط کنونی سردرگم کرده و شرایط را برای پیشبینی جهت بازار در ایام آتی دشوار میکند، اشاره داشتند.
قیمتها در ماه گذشته عمدتاً به دلیل عرضه بیش از حد در چین کاهش یافتند. محمولههای چینی، عمدتاً محمولههای پایه استیلن، هر دو بازار هند و جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر خود قرار داده، و منتج به افت قیمتهای وارداتی به خصوص در ماههای آوریل و مه شدند.
آیا جهش پیویسی چینی تداوم خواهد داشت؟
کاهش قرنطینهها منتج به افزایش جزئی ایدههای قیمتی چینی شد، و همزمان جو بازار در دو هفته گذشته بعد از دو ماه همراه با کاهش قرنطینهها در اوایل ژوئن، بهبود یافت. اگرچه پیشنهادها از چین محدود شدهاند. یکی دیگر از تاجران هندی اضافه کرد: «در شرایط کنونی شاهد پیشنهادات چینی زیادی نیستیم. در اواخر مه یا اوایل ژوئن، قراردادی برای محموله پایه استیلن در میزان 1340 دلار در هر تن (سیآیاف) بسته شد، اما پیشنهادها از آن موقع به بعد اندک بودهاند.»
اگر پیویسی چینی با تکیه بر کاهش فشار ذخایر و بهبود تقاضای داخلی به اوجگیری خود ادامه دهد، بازارهای منطقهای قطعاً تقویت خواهند شد. اما در اینجا یک سوال بسیار مهم مطرح میباشد:
در زمان افزایش مجدد تعداد مبتلایان، آیا تقاضای چینی بازخواهد گشت و عرضه بیش از حد به تعادل خواهد رسید؟
در این میان، در بخشهایی از شانگهای و پکن خبر از افزایش تعداد مبتلایان بوده که همین امر منجر به اعلام تعطیلیهای جدیدی شده است. تاجر اضافه کرد: «ما واقعاً نمیدانیم که شرایط ماه آتی در چین چگونه خواهد بود. اگر سیاست کووید صفر پکن ادامه داشته باشد، ممکن است شاهد افزایش قرنطینهها بوده، که همین امر منتج به افت تقاضا و افزایش دسترسیپذیری وارداتی از چین خواهد شد.»
یکی از معاملهکنندگان در چین گفت: «براساس اطلاعاتی که در هفتههای گذشته دریافت کردیم، تولیدکننده تایوانی به دنبال تثبیت قیمتی یا افزایش جزئی آن برای ژوئیه میباشد.» یکی از تاجران در چین گفت: «بر این باوریم که شرکت تایوانی در انتظار واکنش پکن به افزایش تعداد مبتلایان است. در غیر اینصورت قیمتهای ژوئیه پیش از این اعلام میشد.»
اما یکی از منابع از تولیدکنندگان چینی گفت، از آنجایی که فعالیت بسیاری از واحدهای تعطیل در هفتههای آتی از سرگرفته خواهد شد، پیشبینی میکنیم عرضه در بازار داخلی اوج بگیرد. منبع اضافه کرد: «در رابطه با دورنمای پیشرو، زیاد امیدوار نیستیم.»
افزایش قیمتهای نفت خام در برابر اوجگیری قیمتهای دلار آمریکا
در این میان تاجران به افزایش 9 درصدی قیمتهای نفت خام و رسیدن آن به حدود 122 دلار در هر بشکه اشاره داشتند. در همین حال، اوجگیری قیمتهای دلار در اثر رسیدن تورم آمریکا به بیشترین میزان خود در 4 دهه گذشته، ارز ها و رقابتهای وارداتی کالاها در سراسر آسیا تضعیف شده است.
یکی از تاجران جنوب شرق آسیا گفت: «قیمت نفت احتمالاً یکی از فاکتورهایی است که تولیدکننده تایوانی آن را در نظر خواهد گرفت، اما فکر میکنیم قیمتهای ژوئن تکرار شوند. تقاضا همچنان ضعیف بوده و قیمتهای وارداتی بسیار بالا هستند.»