آیا بازارهای پیویسی آسیا تا جایی صعود میکنند که با قیمتهای سپتامبر تولیدکننده تایوانی همراستا شوند؟
عمده قیمت محمولههای وارداتی k67-68 از هفته دوم ژوئیه زیر سطوح کنونی تولیدکننده تایوانی باقی مانده، و همزمان قیمت محمولههای پایه کاربید در هند به زیر مرز 1000 دلار در هر تن (سیآیاف) نزول کردند. و میانگین هفتگی قیمتهای k67 وارداتی سیآیاف هند و جنوب شرق آسیا در هفته آخر ژوئیه به کمترین سطوح خود از اوت 2020 رسیدند.
پتروتحلیل-تولیدکننده بزرگ تایوانی قیمتهای اوت مقاصد آسیایی خود را برای ماه سپتامبر تجدید کرد. اگرچه معاملهکنندگان در ایام اخیر به دنبال کف قیمتها در سراسر منطقه بودند، و سطوح قیمتی سپتامبر تولیدکننده با توجه به شرایط غالب بر بازار - عرضه کافی و نگرانیهای بنیادی تقاضا - تا حدودی بلوف بود.
قیمتهای پیویسی k67-68 سپتامبر تولیدکننده برای هند و چین به ترتیب در میزانهای 1090 دلار در هر تن (سیآیاف) و 930 دلار در هر تن (سیآیاف) قرار گرفت. با توجه به اینکه محمولههای پیویسی آمریکایی زیر سطوح 1000 دلار به هند عرضه شد، قیمتهای سپتامبر تولیدکننده تایوانی بالای سطوح غالب بر بازار میباشد. بنابراین، سوالهای ذیل مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند:
• آیا بازارهای پیویسی بعد از رسیدن به سطوح پیش از پاندمی، آماده بازگشت هستند؟
• آیا در این شرایط، قیمتهای جدید قابل قبول خواهند بود؟
قیمتهای تولیدکننده تایوانی بعد از چهار ماه رویه نزولی به ثبات رسیدند
قیمتهای تولیدکننده تایوانی بعد از چهار ماه رویه نزولی، سرانجام به ثبات رسید.
تولیدکننده قیمتهای اوت خود به هند و چین را به ترتیب 230 دلار در هر تن و 190 دلار در هر تن کاهش داده، در حالی که قیمتهای فوب تایوان را به میزان 200 دلار در هر تن تنزل داد. تولیدکننده قیمتهای ژوئیه، ژوئن و مه را نیز به ترتیب 90 دلار در هر تن، 130 تا 150 دلار در هر تن، و 50 تا 80 دلار در هر تن کاهش داده بود.
تولیدکنندگان چینی در اواخر ژوئیه در روند بازگشت قیمتهای پیویسی پیشقدم شدند
همزمان با کنارهگیری خریداران در میان ترس از تداوم روند نزولی، قیمتهای وارداتی در هند، چین و جنوب شرق آسیا از ماه آوریل روند افت خود را آغاز کردند.
اما بازارهای آسیا بعد از افت 35 تا 40 درصدی یا تثبیت شده و یا در اوایل ماه جاری سیر صعودی را آغاز کردند؛ همزمان با این امر تولیدکنندگان چینی قیمت بازارهای صادراتی و داخلی خود را افزایش داده، اگرچه فعالیت خرید در سراسر منطقه راکد باقی مانده است.
محمولههای آمریکایی بعد از ارائه در میزانهای سه رقمی آماده اوجگیری
دیگر تاجران بازار هند به محمولههای آمریکایی زیر 1000 دلار اشاره داشته و گفتند: «در اوایل هفته گذشته، ما محمولههای آمریکایی زیر 1000 دلار در هر تن را پیشنهاد کرده اما خریداری نداشتیم. در همین هفتههای گذشته محمولههایی را با میزان 970 دلار در هر تن به فروش رساندیم.»
یکی از تاجران اضافه کرد، بعد از اعلام آخرین دور قیمتها از سوی تولیدکننده تایوانی، قیمتهای خود را کاهش داد. وی افزود: «میتوانیم با قیمتهایی در بازه پایینی تا میانی 1000 دلار در هر تن به بازار بازگردیم.»
خریداران با محمولههای ارزان قیمت پوشش داده شده، و قیمتهای تایوانی در هند ناکارآمد به نظر میآیند
یکی از تاجران هندی گفت: «از آنجایی که حجمهای ارزان قیمت رزرو شده در هفتههای آتی به کشور خواهند رسید، چنین سطوح قیمتی ارائه شده در بازار هند ناکارآمد میباشند.»
عمده قیمت محمولههای وارداتی k67-68 از هفته دوم ژوئیه زیر سطوح کنونی تولیدکننده تایوانی باقی مانده، و همزمان قیمت محمولههای پایه کاربید در هند به زیر مرز 1000 دلار در هر تن (سیآیاف) نزول کردند. و براساس دادههای کماوربیس، میانگین هفتگی قیمتهای k67 وارداتی سیآیاف هند و جنوب شرق آسیا در هفته آخر ژوئیه به کمترین سطوح خود از اوت 2020 رسیدند.
یکی از تولیدکنندگان داخلی هند قیمتهای خود را در چند هفته گذشته ثابت نگاه داشته است، اما تاجران اشاره داشتند، علیرغم اینکه تقاضای پسا مانسون باید تا الان در بازار نمودار میشد، اما همچنان روند آن ضعیف است. یکی دیگر از تاجران هندی اظهار داشت: «بر این باوریم که معاملهکنندگان به میزان کافی موجودی داشته، و محمولههای وارداتی از پیش رزرو شده ارزان قیمتتری در راه کشور هستند. بنابراین، احتمال میرود مشاهده انعکاس تقاضای پسا مانسون بر رویه قیمتی مقداری زمان ببرد.»
تقاضا در چین و جنوب شرق آسیا راکد باقی ماند
تقاضا در بازارهای جنوب شرق آسیا ناچیز باقی ماند. یکی از تبدیلکنندگان ویتنامی گفت: «معاملهکنندگان در ویتنام در رابطه با خرید محمولههایی بالاتر از بازه پایینی 900 دلار در هر تن مردد هستند. ممکن است فروشندگان مجبور به ارائه تخفیفات مناسبی برای بستن قرارداد شوند. خریداران میلی به داشتن ذخایر بالا و تداوم نگرانی در رابطه با افت قیمتها ندارند.» یکی دیگر از تبدیلکنندگان ویتنامی نیز اضافه کرد، معاملهکنندگان تلاش کردند تا قیمتها را تا 920 دلار در هر تن افزایش داده، اما به دلیل مقاومت خریداران بالاجبار قیمتها را تا 890 دلار در هر تن پایین آوردند.
یکی از تبدیلکنندگان فیلیپینی به تداوم فراوانی عرضه بازارهای پیویسی اشاره داشت. وی افزود: «عرضه در سراسر بازارهای چین، جنوب شرق آسیا و هند فراوان است. آنچه که تقاضای کاهشی را تشدید میکند، افت ارزش ارزهای آسیا در برابر دلار آمریکا میباشد.»
همچنین مقاومت خریداران چینی در مقابل قیمتهای جدید تایوانی مورد انتظار است. یکی از تاجران پیویسی در چین گفت: «قیمتهای پیویسی معاملات آتی سیری صعودی گرفته، اما تقاضا همچنان اندک است. قراردادهای کمی در روزهای اخیر منعقد شدهاند. شرکتها در سراسر چجیانگ همزمان با موج گرما و افزایش قیمتهای زغال سنگ مشمول محدودیتهای انرژی شده، و همین امر به تقاضا آسیب زده است.» چنین شرایطی فروش تولیدکننده تایوانی با سطوح قیمتی کنونی را دشوار خواهد کرد.