کد خبر : 46915

افزایش فرصت‌های صادراتی پتروشیمی آسیا به اروپا همزمان با بحران انرژی

در بازار پلی‌وینیل کلرید (پی‌وی‌سی)، به دلیل مجموعه‌ای از عوامل نظیر فصل سکون، رشد تورم و تشدید تردیدها در حوزه ساخت‌وساز پایین‌دستی، علیرغم قیمت‌های پایین رزین در آسیا، هیچ آربیتراژی با اروپا صورت نگرفته و تقاضا در اتحادیه سرکوب شده است.

افزایش فرصت‌های صادراتی پتروشیمی آسیا به اروپا همزمان با بحران انرژی

پتروتحلیل-همزمان با کشمکش تولیدکنندگان اروپایی با هزینه‌های تولید بالا در میان قیمت‌های صعودی انرژی، بازارهای پتروشیمی آسیا می‌توانند در ماه‌های آتی فرصت‌های صادراتی جدیدی به اتحادیه اروپا پیدا کنند.

در حال حاضر قیمت‌های گاز در اروپا 15 برابر سطوح قبل از بحران بوده و همچنین از سطوح آسیا نیز بالاتر هستند، بنابراین تولیدکنندگان با فشار قابل توجهی در جهت مقابله با واردات ارزان‌تر مواجه می‌شوند.

همزمان با انباشته شدن ذخایر آسیایی با نزدیکی به فصل زمستان در میان کندی تقاضای منطقه‌ای، چندین بازار می‌توانند در ماه‌های آتی شاهد پنجره آربیتراژ باشند.

بگفته امی یو تحلیل‌گر ارشد آیسیس، محدودیت‌های کنونی در برخی از مناطق چین به دلیل اوج‌گیری کووید-۱۹، منتج به تردیدهایی در رابطه با تولیدات، عملیات‌ها، و لجستیک شده است.

ممکن است این امر فشار نزولی بالقوه‌ای را بر تقاضای مصرف‌کننده نهایی در آسیا وارد کرده که در عوض انگیزه مضاعفی را برای صادرات به دیگر مناطق ایجاد خواهد کرد.

جیمی ژانگ تحلیلگر آیسیس گفت: «باور دارم بازار اروپا در طی فصل زمستان در جهت تامین نیازهای ضروری محموله‌های پلیمر خود به مانند پلی‌اتیلن ترفتالات، پلی‌استایرن، و پلی‌استایرن انبساطی مجبور به واردات خواهد شد. این محصولات مواد اصلی و ضروری برای بسته‌بندی روزانه هستند.»

وی افزود: «این شرایط پیش از این از اوایل 2022 در بازار پلی‌اتیلن ترفتالات، تا بخشی به دلیل قیمت‌های بالای انرژی آغاز شده است. احتمال می‌رود این امر در سه ماه چهارم در صنایع پلی‌استایرن و پلی‌استایرن انبساطی رخ دهد. در حال حاضر، عرضه پلی‌استایرن و پلی‌استایرن انبساطی آسیا مهیای صادرات هستند.»

بگفته جویی ژو تحلیل‌گر ارشد آیسیس، احتمال می‌رود عرضه پلی‌پروپیلن داخلی اروپا در باقی سال 2022 به دلیل هزینه‌های بالای انرژی، کاهش یابد.

ژو گفت: «همچنین، مصرف نهایی به دلیل افزایش تورم و قیمت‌های بالای انرژی، راکد باقی مانده است. اگرچه، در حالی که نیاز اروپا به واردات محموله از بازارهای جهانی امری محتمل است، عمده این نیاز از غرب آسیا تامین خواهد شد.»

بگفته او، برای صادرکنندگان آسیایی، افت ارزش ارزهای داخلی در برابر دلار آمریکا و کاهش هزینه‌های باربری فرا منطقه‌ای، می‌تواند فرصت صادرات پلی‌پروپیلن را تقویت کند.

وی افزود: «در صورت صادرات حجم‌هایی از پلی‌پروپیلن به اروپا همزمان با بازگشایی پنجره آربیتراژ، پیش‌بینی می‌کنیم که اولویت اکثر تجارت‌ها در داخل آسیا باشد.»

انتظار می‌رود برای دیگر محصولات بالادستی شامل مونومر استایرن و اسید ترفتالیک خالص، تقاضای اروپا به اندازه‌ای نباشد که موجب واردات از آسیا شود؛ اگرچه بگفته ژنگ: «انتظار می‌رود تعدادی از این واحدها به دلیل قیمت‌های بالای انرژی، واحدهای خود را تعطیل کرده یا نرخ بهره‌برداری خود را کاهش دهند... و همچنین واحدهای مشتقات پایین‌دستی احتمالاً با نرخ بهره‌برداری پایین به فعالیت خود ادامه خواهند داد.»

چندین بازار پتروشیمی آسیا در سال جاری نظیر متیل دی فنیل ایزوسیانات، تولوئن دی‌ایزوسیانات و پلی‌ال‌ها، شاهد افزایش صادرات قابل توجه به اروپا بوده‌اند.

همزمان با ضعف شرایط بازار، پیش‌بینی می‌شود تعدادی از آن‌ها به این رویه ادامه داده، و در این بین تولیدکنندگان متیلن دی‌فنیل دی‌ایزوسیانات پلیمری و پلی‌ال‌های شمال شرق آسیا با اشاره به حاشیه سودهای بهتر و افزایش میل خرید در میان مشکلات تولید اروپا، به دنبال صادرات بیشتر محموله به این بازارها هستند.

همچنین معامله‌کنندگان در اروپا به احتمال واردات تولوئن دی‌ایزوسیانات از شمال شرق آسیا به عنوان عرضه احتیاطی اشاره داشتند. اگرچه، مشکلات حمل و نقلی به مانند تاخیر در بنادر چین، سطوح پایین رودخانه راین در اروپا و تقویت دلار آمریکا در برابر دیگر ارزها، می‌توانند جریان‌های تجاری را تحت تاثیر قرار دهند.

همچنین در بازار بوتیل آکریلات، صادرات چین به بلژیک به روند افزایشی خود ادامه داده، و پیش‌بینی می‌شود این محموله‌ها به طور مجدد از آنجا به دیگر کشورها توزیع شوند.

بگفته منابع بازار، احتمال می‌رود در صورت تداوم کمبود انرژی در آلمان، صادرات بوتیل آکریلات به کل اروپا به روند افزایشی خود ادامه دهد.

چین در بازه ژانویه تا ژوئن 2022 مجموعاً 162453 تن بوتیل آکریلات صادر کرد که عمده آن به مقاصد هند، ترکیه و بلژیک صورت گرفته است.

آیسیس پیش‌بینی می‌کند، از آنجایی که هزینه‌های بالا در حال تضعیف تولیدات شیمیایی در اروپا هستند، صادرات بوتیل آکریلات چین در 2022 به روند رشد خود ادامه داده و در صورتی که هیچ کاهش عرضه غیرمنتظره‌ای به مانند 2020/2021 رخ ندهد، صادرات این محصول به نزدیک 300 هزار تن برسد.

در بازار سدیم هیدروکسید، با توجه به بهبود قیمت‌های نقدی در هفته‌های اخیر، عرضه نقدی از تولیدکنندگان شمال شرق آسیا به اروپا همزمان با پنجره آربیتراژ باز، بیشتر شده است.

از سوی دیگر، دسترسی‌پذیری سدیم هیدروکسید اروپا به دلیل فورس ماژور کنونی تولیدکننده، به میزان قابل توجهی محدود شده است. همچنین نرخ بهره‌برداری تولیدکنندگان در منطقه به دلیل قیمت‌های بالای برق و تقاضای پایین کلرین، تحت تاثیر قرار گرفته است.

در بازار پلی‌وینیل کلرید (پی‌وی‌سی)، به دلیل مجموعه‌ای از عوامل نظیر فصل سکون، رشد تورم و تشدید تردیدها در حوزه ساخت‌وساز پایین‌دستی، علیرغم قیمت‌های پایین رزین در آسیا، هیچ آربیتراژی با اروپا صورت نگرفته و تقاضا در اتحادیه سرکوب شده است.

تعدادی از معامله‌کنندگان بازار اتانول‌آمین چین، به این امر اشاره داشته که با توجه به احتمال صادرات این محموله از چین و آسیا به اروپا، میل خرید و ذخیره‌سازی این محصول در چین افزایش یافته است.

تولیدات در اروپا می‌تواند به طور بالقوه‌ای همزمان با سیر صعودی هزینه‌های برق، کاهش یابد. نتیجتاً، مصرف‌کنندگان در جهت تامین نیاز خود به محموله‌های نقدی اروپا روی خواهند آورد.

بگفته تحلیل‌گر ارشد آیسیس، اَن سان، پنجره آربیتراژ مقطعی بازار استایرن بوتادین رابر آسیا به اروپا باز بوده و انتظار می‌رود روی کاغذ، این پنجره تا میان‌مدت باز بماند.

سان گفت: «این مسیرِ معمولی نیست -- اروپا سابقاً با برتری هزینه‌های خوراک کمتر، این محموله را به آسیا صادر می‌کرد. اگرچه، از 2021، آسیا ارزان قیمت‌ترین بازار خوراک بوتادین بوده است.»

بگفته سان، در این میان، همزمان با جابجایی تعدادی از واحدهای لاستیک از روسیه به اروپا به دلیل درگیری روسیه و اوکراین، بازار استایرن بوتادین رابر اروپا در حال تجربه تقاضای ثابت و کاهش تولیدات بوده، در حالی که تولیدکنندگان استایرن بوتادین رابر اروپا همزمان با هزینه‌های بالای انرژی، نرخ بهره‌برداری خود را کاهش داده‌اند.

وی افزود: «اگرچه مشکلات بیشتری به نسبت قیمت مطرح می‌باشد -- که شامل رقابت در نرخ باربری، گواهی محصول، نوسان نرخ ارز و پایداری تقاضای مناسب از اروپا می‌شود. این عوامل می‌توانند فعالیت‌های آربیتراژ را محدود کنند.»

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار