آیا روند کاهشی بازار پیویسی آسیا تقریباً دوره خود را به پایان رسانده است؟
آخرین واکنشهای خرید نسبت به قیمتهای جدید تولیدکننده تایوانی، نمایانگربازاری در آستانه بازگشت خود هستند...
پتروتحلیل-آیا بازارهای پیویسی آسیا پس از هفت ماه روند نزولی در شرف تغییر رویه هستند؟ معاملهکنندگان منطقهای با اشاره به واکنش سریع خریداران هندی به پیشنهادات قیمتی دسامبر تولیدکننده بزرگ تایوانی معتقدند که احتمالاً شاهد همچین رویهای باشیم، اما آنها همچنین اضافه کردند که افت قیمتهای آمریکایی میتواند سیر صعودی قیمتها را تخریب کند.
بر اساس دادههای شاخص قیمتی، بازارهای پیویسی وارداتی در هند، چین و جنوب شرق آسیا تا کنون نیمی از ارزشهای غالب خود در آوریل را از دست دادهاند، و در حال حاضر در حدود کمترین میزانهای خود در دو سال و نیم اخیر قرار دارند. معاملهکنندگان هندی گفتند، آخرین واکنشهای خرید نسبت به قیمتهای جدید تولیدکننده تایوانی، نمایانگربازاری در آستانه بازگشت خود هستند.
یکی از تاجران هندی گفت: «همچنان در روزهای ابتدایی سفارشات هستیم، اما طوری که خریداران با اشتیاق برای خرید صف بستهاند نشاندهنده تقاضای انباشتی است که احتمالاً بازارها را در کف خود قرار میدهند.»
تولیدکننده تایوانی برای هشتمین ماه متوالی قیمتهای خود را کاهش داد
تولیدکننده تایوانی در دوشنبه گذشته قیمتهای دسامبر خود به بازارهای آسیا را 50 تا 90 دلار در هر تن کاهش داد؛ این هشتمین ماه متوالی افت قیمتها از سوی تولیدکننده بود. تولیدکننده قیمتهای پیویسی دسامبر k67-68 خود به هند، چین و تایوان را به ترتیب 90 دلار در هر تن، 55 دلار در هر تن و 50 دلار در هر تن کاهش داد و با این اوصاف قیمتها در این سه کشور در میزان 750 دلار در هر تن، 735 دلار در هر تن و 690 دلار در هر تن قرار گرفتند. تولیدکننده همچنین برای خریدهایی با حجم بالا تخفیفات 10 دلار در هر تن را نیز ارائه میکند.
قیمتهای تولیدکننده تایوانی شاخصی برای بازارهای آسیا به حساب میآیند. پیشبینیهای اولیه خبر از افت 100 دلاری قیمتهای دسامبر میداد، اما با بهبود اوضاع در جو چین در نتیجه خبر احتمال تسهیل سیاستهای کووید صفر، این رقم تعدیل شد.
واکنش مثبت و سریع خریداران هندی نسبت به تولیدکننده تایوانی
اطلاعات مرتبط با تخصیصات تولیدکننده به هیچیک از بازارها در دسترس نبود. یکی از عوامل تولیدکننده تایوانی گفت: «میتوانیم این را بگوییم که عمده تخصیصات ما در اندک زمانی به فروش رسیدند. این امر به تقاضای سالم پیویسی در بازار هند اشاره دارد.»
وی افزود: «در شرایط فعلی قیمتهای تولیدکننده تایوانی در جایی میان قیمتهای وارداتی در هند قرار میگیرند، زیرا همچنان شاهد قیمتهای آمریکایی نبودهایم، اما به این معنی نیست که در ایام آتی نیز این شرایط پابرجا باشد.»
تاجران محمولههای آمریکایی در حال از دست دادن فرصتها در بازار هند
دو هفته پیش قیمتهای آمریکایی در بازه میانی 600 دلار در هر تن قرار گرفتند، اما در ایام اخیر پیشنهادات کمتری از محمولههای آمریکایی در دسترس بوده است. یکی دیگر از تاجران گفت: «به نظر میرسد تاجرانی که محمولههای آمریکایی را عرضه میکنند در انتظار قیمتگذاریهای تولیدکننده تایوانی بودند. با مشاهده واکنش مثبت به این قیمتها، احتمالاً این تاجرانکار خود را در بازه پایینی شاخص قیمتی آغاز کنند، اما زمان طولانیتر برای تحویل محمولههای آمریکایی میتواند به معنی گرفتن تخفیفات بیشتر برای این محمولهها باشد.»
وی افزود: «احتمالاً مجبور باشیم تا یک الی دو هفته صبر کنیم تا جریان بازار مشخص شود.»
افزایش قیمتهای هندی پس از ارائه قیمتها از تولیدکننده تایوانی
قیمتهای وارداتی هندی در هفته گذشته با رشد 10 دلاری در هر دو بازه قیمتی در میزان 680 تا 780 دلار در هر تن (سیآیاف، نقدی) ارزیابی شدند. پس از ارائه قیمتها از سوی تولیدکننده تایوانی، یکی از تولیدکنندگان هندی قیمتهای داخلی خود را با روند جزئی افزایشی در میزان 740 تا 750 دلار در هر تن ارائه داد. همچنین قیمتهای کرهای در میزان 670 تا 680 دلار در هر تن (سیآیاف هند) گزارش شدند. تعدادی از تاجران در انتظار مشاهده قیمتهای آمریکایی در بازه پایینی 700 دلار در هر تن بودند، اما با غیاب پیشنهاد محمولههای آمریکایی این امر فقط در حد یک حدس و گمان بود.
تاجران اشاره داشتند که همچنان خریدارانی در انتظار قیمتهای پایینتر محمولههای آمریکایی ایستادهاند. یکی از تاجران هندی گفت: «همچنان نمیدانیم که قیمتهای آمریکایی در ایام آتی در چه محدودهای قرار خواهند گرفت، اما پیشبینیهای اولیه خبر از دسترسیپذیری فراوان از سوی تولیدکنندگان خلیج ایالات متحده پیش از ایام پایانی سال میدادند. روند فعلی بازار آنطور که باید مشخص نیست. بر این باوریم که دو هفته زمان خواهد برد تا جریان بازار واضح شود.»
همچنین در چین، معاملهکنندگان به بهبود تقاضا پس از اعلام قیمتهای دسامبر تولیدکننده تایوانی، اشاره داشتند. یکی از تاجران چینی گفت: «بعد از اعلام کاهش قیمتها، مشخصاً شاهد بهبود تقاضا از بازارهای صادراتیمان بودهایم»، و اضافه کرد، بهبود واکنش خرید از سوی هند، بزرگترین واردکننده پیویسی در جهان، به روند صعودی در ایام آتی اشاره دارد.
جنوب شرق آسیا شاهد قیمتهای پایینتر از سوی آمریکا
تاجران جنوب شرق آسیایی گزارش دادند که تعداد پیشنهادات محمولههای آمریکایی در مقایسه با هفتههای گذشته همچنان پایین است. بر اساس گزارشها، محمولهای آمریکایی در میزان 620 دلار در هر تن به ویتنام پیشنهاد داده شده است.
یکی از تاجران در ویتنام گفت: «تقاضا در منطقه همچنان ضعیف است. بازار املاک راکد است و به نظر میرسد قیمتهای آمریکایی همچنان افول خواهند کرد... و شاید این روند نزولی تا زیر قیمتهای فعلی ادامه داشته باشد. بازار در انتظار کاهش فزاینده قیمتهاست، و ما نیز قصد خرید بیش از این نداریم زیرا پیش فروش میتواند با چالشهایی مواجه شود. احتمال میرود بازار پس از سال نوی چینی بهبود یابد، اما فشارهای رکودی احتمالاً جلوی رشد قیمتها را خواهند گرفت.»
یکی دیگر از تاجران اندونزیایی این جو را تایید کرد. وی افزود: «احتمالاً قیمتهای دسامبر تولیدکننده تایوانی جو را بیش از پیش نزولی کرده باشند. در این میان، تقاضای داخلی به دلیل افت روپیه در برابر دلار آمریکا محدود بوده، و همین امر قدرت خرید را نیز تحت فشار قرار میدهد.