صادرات نفت ونزوئلا علیرغم کمک قابل توجه ایران کاهش یافت
ایران در سال گذشته با ارسال محموله برای تقویت صادرات و متخصصان فنی برای تعمیر پالایشگاه، نقش خود را در ونزوئلا توسعه داد.
پتروتحلیل-بر اساس اسناد و مدارک کشتیرانی به نقل از رویترز، صادرات نفت ونزوئلا در سال گذشته به دلیل تعطیلی واحدها در نتیجه ضعف زیرساختی، تحریمهای آمریکا و اوجگیری رقابت در بازار آسیا علیرغم کمک ایران کاهش یافت.
پیشبینی میشود همزمان با کاهش تحریمهای نفتی آمریکا و صدور مجوز برای برخی شرکای آمریکایی ونزوئلا برای از سرگیری خرید نفت این کشور از شرکت پیدیوی، صادرات نفت این کشور در سال جاری شاهد جهش باشد.
ایران در سال گذشته با ارسال محموله برای تقویت صادرات و متخصصان فنی برای تعمیر پالایشگاه، نقش خود را در ونزوئلا توسعه داد. اما به گفته تحلیلگران، ضعف شرایط بنادر، میادین نفتی و پالایشگاههای کشور، و رقابت سخت با روسیه بر سر عرضه نفت به چین، جهش صادراتی ونزوئلا را محدود خواهد کرد.
بر اساس دادههای رویترز، شرکت پیدیوی و سرمایهگذاران مشترک آن در سال گذشته 615540 بشکه در روز نفت و محصولات نفتی صادر کردند، که نسبت به سال 2021 افت 2.5 درصدی داشت، و همچنین زیر آمار سال 2020 بود.
فرانسیسکو مونالدی از متخصصان حوزه انرژی در دانشگاه رایس اظهار داشت: «علیرغم افزایش کمکها از ایران، در نتیجه ترکیبی از رکود تولید و افزایش رقابت در بازار سیاه چین در میان صادرات روسیه، خالص صادرات کشور کاهش یافت.»
این کشور عضو اوپک صادرات کک نفتی، متانول و دیگر محصولات جانبی را تقویت کرده، که به جبران بخشی از ضرر درآمدی آن کمک کرد. ارسال این محمولههای کمارزشتر در سال گذشته در مقایسه با سال 2021 بیش از 3 برابر (4.36 میلیون تن) شد.
پالایشگاههای پیدیوی سال جدید را با فرآوری 386 هزار بشکه در روز نفت خام آغاز کردند که 30 درصد کمتر از ظرفیت 1.3 میلیونی آن میباشد.
شایان ذکر است که شرکت شورون (تولیدکننده نفت) با اهدای مجوز از سوی آمریکا، برنامه دارد تا اولین محموله نفت ونزوئلایی را بارگیری کرده و در پالایشگاه پاسکاگولا میسیسیپی تخلیه کند. محموله 500 هزار بشکهای نفت سنگین هاماکا از پالایشگاه پتروپیار -سرمایهگذاری مشترک دو واحد - در بندر خوزه بارگیری خواهد شد.