کد خبر : 47251

پیش بینی های متفاوت از بازار اوره جهانی؛

تندرهای پتروشیمی های ایرانی با تارگت خریداران فاصله داشت|پیوستن باقدرت نیجریه به بازار اوره جهانی و تاثیرگذاری آن بر قیمت ها

قیمت اوره ایران در بالاترین سطح به حدود ۳۲۳ دلار در هر تن در هفته های اخیر رسید و پس از آن با شروع روند کاهشی بازار اوره در دنیا، اقبال خریداران به اوره ایران کم شد و تقریبا اکثر تندرها با قیمت هدف فروشندگان و تولیدکنندگان ایرانی فاصله داشت و در محدوده ۲۹۰ تا ۲۹۵ دلار گزارش شد…

تندرهای پتروشیمی های ایرانی با تارگت خریداران فاصله داشت|پیوستن باقدرت نیجریه به بازار اوره جهانی و تاثیرگذاری آن بر قیمت ها

پتروتحلیل- بازار جهانی اوره پس از همزمانی دو تندر پیاپی هندوستان و اتفاقات ژئوپلیتیک در خاورمیانه، افزایش های ۳۰ تا ۴۰ دلاری قیمت اوره را در اکثر هاب های صادرات و واردات تجربه کرد. با به سرانجام رسیدن تندر هندوستان و همچنین فروکش کردن اتفاقات سیاسی خاورمیانه دوباره پس از ۲ یا ۳ هفته ثبات در بازار اوره، در ۱۰ روز گذشته شاهد افت قیمت ها و ریزش بازار اوره بودیم. این در حالی بود که سومین تندر هندوستان هم اعلام شد و قیمت ها به طور فرسایشی افت کرد! اما مجددا پس از اعلام نتایج تندر سوم هند و براساس تناژ برگزارکننده تندر، هیجاناتی به بازار اوره وارد شد و قیمت ها روندی صعودی را تجربه کردند و به این ترتیب قیمت اوره دوباره به سطوح قبلی بازگشت، اما از آن فراتر نرفت. با این حال هیجانات مثبت در مصر، برزیل و آمریکای شمالی را شاهد بودیم، اما شرایط بازار اوره در حال حاضر شکننده و همزمان هم پیش بینی ها از افزایش و هم کاهش قیمت ها حکایت دارد. در حال حاضر  براساس نتایج تندر سوم هند که گفته می شود یک میلیون و ۲۷ هزار تن اوره از مبادی خاورمیانه، بالتیک و آفریقا توسط هندوستان جمع آوری شده است و نت بک فوب نقاط مختلف حدودا ۳۱۰ تا ۳۲۰ دلار در هر تن برای بالتیک، ۳۴۵ تا ۳۵۰ دلار در هر تن برای خاورمیانه غیرتحریمی رقم خورده است.

قیمت اوره ایران در بالاترین سطح به حدود ۳۲۳ دلار در هر تن در هفته های اخیر رسید و پس از آن با شروع روند کاهشی بازار اوره در دنیا، اقبال خریداران به اوره ایران کم شد و تقریبا اکثر تندرها با قیمت هدف فروشندگان و تولیدکنندگان ایرانی فاصله داشت و در محدوده ۲۹۰ تا ۲۹۵ دلار گزارش شد. 

با این حال با اتفاقات روز گذشته، باید دید که قیمت های صعودی در بازار اوره چه مقدار پایدار خواهد بود و این موضوع چقدر بر اوره ایران تاثیر گذار است؟ 

بردارهایی که می توانند باعث افزایش قیمت یا حفظ آن در سطوح فعلی بشوند این است که در حال حاضر فصل مصرف اوره است، اما اقبال به اوره در  خریداران آمریکای شمالی و اروپا دیده نمی شود! از سوی دیگر منطقه خاورمیانه که یکی از قطب های بزرگ اوره است هنوز به صورت ژئوپلیتیکی متشنج است، اما مسئله دیگر این است که انتظار می رود برزیل فعال شده و قیمت ها را افزایش دهد. 

اما متغیرهایی هم می توانند باعث شوند که قیمت ها در همین سطح باقی بمانند و حتی دچار فرسایش شوند؛ اینکه شرکت IPL هند که به تارگت جمع کردن یک میلیون تن اوره رسیده است، دیگر به میز خرید اوره تا پس از سال نوی میلادی بازنگردد، این موضوع می تواند فشاری مضاعف برای تولیدکنندگان برای پیدا کردن مقاصد دیگر صادراتی باشد! اما با این حال باید دید اروپا یا آمریکای شمالی به خرید اوره برمی گردد؟ و آیا برزیل فعالیت خود را در بازار اوره شروع می کند یا نه؟ یکی دیگر از بازیگران اصلی بازار اوره هم که جدیدا نقش آن پررنگ شده؛ نیجریه است. باتوجه به میزان تولید و صادراتی که اخیرا نیجریه پیدا کرده، خصوصا با فعال کردن تمام خطوط تولید «دانگوته» و پیوستن آن به «ایندوروما» می تواند از افزایش قیمت ها در برزیل جلوگیری کند، چرا که از نظر جغرافیایی و شرایط مناسبی که دارد می تواند برزیل را تغذیه کند.

علاوه بر این نیجریه سیاستی بر روی پایداری قیمت ها ندارد و فروش حداکثری را دنبال می کند و در تند سوم هندوستان هم یکی از عوامل اصلی تعیین قیمت در سطوح ۳۶۲ دلار در هر تن و در ساحل غربی بود.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار