محدودیت گازرسانی برای واحد های اوره و متانول
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با ابراز امیدواری نسبت به افزایش تولید گاز در سال ۱۳۹۴ و تامین نیاز موجود واحدهای پتروشیمی، اظهار کرد: در سال جاری و سال آینده با کمبود گاز در کشور مواجه هستیم اما انتظار میرود در سال ۹۴ میزان تولید گاز به قدری افزایش یابد که مازاد بر نیاز باشد.
محمدحسن پیوندی در گفتوگو با ایسنا، در مورد محدودشدن گازرسانی به واحدهای پتروشیمی و قطع گاز در برخی واحدها گفت: مصرف گاز در کشور به طور وسیعی گسترش پیدا کرده است به گونهای که توسعه مصرف با توسعه فازهای پارس جنوبی متناسب نبوده است.
وی تصریح کرد: برخی نقاط کشور، سردسیر هستند و اکنون نیز در فصل سرما به سر میبریم؛ هیچ کس نمیتواند تحمل کند که هموطنان در سرما به سر ببرند اما در عوض، متانول و اوره مرتب تولید شود. قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه کمبود گاز ناخودآگاه برصنعت پتروشیمی هم اثر میگذارد، تاکید کرد: محدودیت گازرسانی بر واحدهای تولید اوره و متانول تاثیرگذار است که محدودیت این دو محصول نیز اثر زیادی بر بورس و تولید سایر کارخانه ها ندارد.
پیوندی در پایان خاطرنشان کرد بحران کمبود گاز در سال جاری و سال آینده وجود دارد، امیدواریم در سال ۱۳۹۴ با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی مشکل کمبود گاز حل شود و حتی تولید به بیش از نیاز داخل برسد.
مطابق با قراردادهایی که مابین کمیته سوخت وزارت نفت و مجموعههای صنعتی منعقد شده و نیز طبق مجوز ارائه شده از سوی کمیته سوخت زمستانی وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران مجاز است در شرایط اضطراری ۲ ماه برای پتروشیمیها و ۴ ماه برای صنایع بزرگ محدودیت اعمال و یا جریان گاز آنها را به طور کامل قطع کند.
تا پیش از اعمال محدودیتها، به طور متوسط روزانه صنایع پتروشیمی کشور ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به عنوان سوخت و خوراک دریافت میکردند و اکنون روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز به این بخش صنعتی تحویل داده می شود و توزیع این حجم از گاز با شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.
در روزهای اخیر علاوه بر اعمال محدودیت گاز رسانی به برخی از واحدهای پتروشیمی، گازرسانی به برخی از صنایع ازجمله کارخانههای سیمان و نیروگاههای برق به طور کامل متوقف و یا محدود شده است.