پیشرفت فیزیکی پتروشیمی آپادانا
مدیرعامل پتروشیمی آپادانا از پیشرفت فیزیکی ١٧ درصدی این پتروشیمی تا به امروز خبر داد.
تورج سید ارونقی در گفتگو با شانا، با بیان این که با توجه به سرعت اجرای فعالیتها، امید است شاهد پیشرفتهای هرچه بیشتر در ماههای آینده باشیم، گفت: هم اکنون بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در پتروشیمی آپادانا در حال بارگیری از محل کشورها و شرکتهای سازنده است.
وی با تاکید بر این که تا ماههای آینده عملیات نصب برخی تجهیزات اصلی در طرح پتروشیمی آپادانا اجرا می شود، گفت: با خروج طرف خارجی از این پروژه، شرکت پتروشیمی بین الملل (در مالکیت هلدینگ خلیج فارس) به عنوان سهامدار اصلی این طرح، سرمایه گذاری در این پروژه را انجام خواهد داد.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته قرار بود دو کارخانه پتروشیمی با مشارکت و سرمایه گذاری ایران و ونزوئلا در ٢ کشور ساخته شود، اما باتوجه به انصراف ونزوئلا از ایجاد مجتمع پتروشیمی در کشور خود، در عمل این کشورتمایلی از خود نسبت به سرمایه گذاری در مجتمع پتروشیمی در ایران نیز نشان نداد، بااین وجود تاکنون طرف ایرانی فعالیتهای خود را متوقف نکرده است و نسبت به طرف ونزوئلایی، سرمایه گذاری، مشارکت و فعالیت بیشتری در طرح ایرانی مصروف داشته است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی متانول آپادانا پیش از این با بیان این که ونزوئلا هم اکنون به شرط بازگرداندن مبلغ سرمایه گذاری خود حاضر به ترک این پروژه است، گفته بود: طرف ایرانی به این دلیل که فرصت سرمایه گذاری آن کشور در طرحهای آینده را در ایران به صفر نرساند، موافقت کرده است که شرکت سرمایه گذاری مشترک ایران و ونزوئلا (ونیران) به عنوان یک شرکت بالقوه همچنان باقی بماند تا زمینه برای سرمایه گذاری این کشور در طرحهای پتروشیمی در آینده فراهم باشد، تا هر زمانی که آن کشور آمادگی داشت بتواند در ایران حضور یابد و در نتیجه، پروژه کنونی در پارس جنوبی با سرمایه گذاری داخلی ساخته و بهره برداری می شود.
روسای وقت جمهوری ایران و ونزوئلا هفت سال پیش در پارس جنوبی کلنگ ساخت یک مجتمع پتروشیمی تولیدکننده متانول را به زمین زدند.
براساس این توافق، تهران - کاراکاس که از آن به عنوان بزرگترین قرارداد در دست اجرای نفتی این کشور یاد می شود، قرار بود در مدت سه سال یک مجتمع تولید متانول با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۶۵٠ هزار تن در سایت دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته شود.
برای اجرای این پروژه پتروشیمیایی، پس از تاسیس شرکت مشترک "ونیران"، شرکت پتروشیمی بینالملل ایران ۴٩ درصد، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی یک درصد، پکی ون ونزوئلا ۴٩ درصد و شرکت سرمایه گذاری ونزوئلا (آی پی اچ ال) یک درصد سهم این طرح را در اختیار گرفتند.
از سوی دیگر، مطابق با برآوردهای انجام گرفته به منظور ساخت این مجتمع ١,۶ میلیون تنی متانول به حدود ۵٠٠ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز بود که مذاکرات متعددی در تهران و کاراکاس در باره نحوه تامین منابع مالی این پروژه پتروشیمیایی انجام شد.