کوتاه از پتروشیمی های بورسی؛ توضیح نفت پارس
پتروتحلیل- نفت پاسارگاد و سرمایهگذاری صنعت نفت اطلاعات جدید مالی منتشر کرد و نفت پارس نیز درباره تصمیم مجمع عمومی فوق العاده توضیح داد.
به گزارش خبرنگار «پتروتحلیل»، امروز هم علاوه بر انتشار اطلاعیه شرکتهای نفتی، پتروشیمیها نیز اطلاعات خود را بروز کردند.
در مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت نفت پارس در رابطه با تغییر موضوع فعالیت شرکت تصمیم گرفته شد. بدین ترتیب اعلام شد: به استناد مصوبه مجمع فوق العاده ، موضوع فعالیت «شنفت» براساس ماده دو اساسنامه عبارت از: الف) تاسیس کارخانههای تهیه مواد و محصولات نفتی وساختمان تصفیه خانههای نفت در نقاط مختلف کشور و واردات مواد ومحصولهای نفتی و بستهبندی - توزیع و حمل و فروش و صادرات مواد ومحصولهای نفتی و آنچه مربوط به مواد نفتی و هایدروکاربورها است. ب) تصدی به هرنوع عملیات تولیدی ومعاملات مربوطه آن که طبق تشخیص هیات مدیره شرکت متضمن منافع شرکت باشد یا به نحوی از انحاء موجبات ازدیاد حقوق شرکت یا اموال آن را فراهم کند. ج) ساخت عمارتها و کارخانهها به نحوی که مقاصد شرکت را عملی سازد. د)اقدام به عملیات مذکور در فوق اصالتا و وکالتا و یا غیرمستقیم یا به وسیله تعیین نماینده یا غیر آن در تمام نقاط دنیا و یا به وسیله عقد قرارداد یا واگذاری کار. ه)ارائه خدمات جانبی از جمله خدمات آزمایشگاهی و اقدام به معامله ، سرمایه گذاری و مشارکت با سایر شرکتها. و) تاسیس مرکز آموزش علمی کاربردی.
شرکت نفت پاسارگاد نیز که دارای ۶ کارخانه قیرسازی در تهران، اراک، تبریز، شیراز، آبادان و بندرعباس است در اطلاعیه صورتهای مالی میزان تولید خود را یک میلیون و ۵۳۶ هزار و ۸۰۲ تن محصول به ارزش ۲۰ هزار و ۹۲۱ میلیارد و ۸۴۱ میلیون ریال در سال ۹۳ اعلام کرد. براساس گزارش مذکور با توجه به تولید یکمیلیون و ۵۳۷ هزار تن در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ افزایش تولید به میزان ۸۴ هزار تن بوده و کاهش تولید نسبت به سال گذشته اتفاق نیفتاده است. یادآوری میشود نفت پاسارگاد تولیدکننده انواع قیر صنعتی و امولسیون دارای ۶ کارخانه با ظرفیت سالانه ۳ میلیون و ۴۴۸ میلیون و ۷۱۰ هزار تن است.
سرمایهگذاری صنعت نفت در پرتفوی یک ماهه منتهی به ۳۱ خردادماه سال ۹۴ (با سرمایه یک هزار و ۲۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال) با اظهار ذخیره کاهش ارزش سرمایهگذاریها به میزان ۹۸ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال اعلام کرد: اصلاح تعداد سهام ابتدای دوره شرکتهای جوی گسترنفت، بازرگانی نفت یاب، ره گسترنفت، سرمایه گذاری نفت قشم و بورس و اوراق بهادار ناشی از اشتباه در ثبت تعداد سهام شرکتهای مربوطه است. همچنین براساس گزارش این شرکت، اصلاح بهای تمام شده شرکت جوی گستر نفت به مبلغ ۲ میلیارد و ۱۴۹ میلیون ریال به علت انتقال مالکیت سهام شرکت در حال تصفیه بازرگانی نفت یاب است.
اعلامیه پذیرهنویسی عمومی شرکت نفت بهران نیز منتشر شد. براین اساس اعلام شد با توجه به افزایش سرمایه شرکت از ۹۶۰ میلیارد ریال به ۲هزار میلیارد ریال تعداد بیش از یک میلیارد سهم با توجه به حق تقدم استفاده شده توسط سهامداران فعلی، و با عنایت به انقضای مهلت استفاده از حق تقدم مذکور برای تحقق افزایش سرمایه بدین وسیله تعداد ۲ میلیون و ۷۴۶ هزار و ۶۳۹ سهم ۱۰۰۰ ریالی برای پذیرهنویسی عمومی عرضه میشود. مهلت پذیرهنویسی عمومی از تاریخ ۸ تیرماه تا ۲۲ تیرماه تعیین شده است.
همچنین شرکت پتروشیمی خارک در اطلاعیهای اعلام کرد: با توجه به ثبت افزایش سرمایه اخیر شرکت پتروشیمی خارک نزد اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران، گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام جدید شرکت با سرمایه ۲ هزار میلیارد ریال که قابل فروش در بورس اوراق بهادار است، آماده توزیع است.
اگرچه شرکت پتروشیمی فارابی گزارش کنترلهای داخلی را منتشر کرد و شرکت پتروشیمی مبین نیز تصمیمات مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را دوباره روی سایت کدال قرار داد اما شرکت صنایع شیمیایی سینا نیز در اصلاحیهای با عنوان آگهی پرداخت سود سهام سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه سال۹۳ اعلام کرد: سود ۲۰۰ ریالی هر سهم در ماههای دی و بهمن ماه توزیع خواهد شد. از این بابت در این گزارش تاکید شده: سهامداران اطلاعات و شماره حساب بانکی را به شرکت اعلام کنند.