سایت بهین یاب معیوب است
پتروتحلیل- متاسفانه سایت بهین یاب معیوب است و تلاشی نیز برای تغییر، ویرایش و بررسی سهمیه های شرکت های خریدار توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام نمی شود.
بیوک آقا صحاف امین، عضو فعلی هیئت مدیره انجمن ملی پلاستیک و مدیرعامل گروه صنعتى وحید با بیان این مطلب به «پتروتحلیل» گفت: متاسفانه برخی از شرکت هایی که در سامانه بهین یاب ثبت شده اند، واقعی نبوده و واحد تولیدی ندارند، اما ظرفیت های بالای محصولات را می بلعند و به مصرف کنندگان واقعی مجال خرید کردن را نمی دهند و این موضوع به عدم کنترل و نظارت وزارت صنعت و معدن بر سهمیه های خرید برمی گردد.
وی در ادامه افزود: از سوی دیگر دیده شده برخی از مشتریانی که به کارگزاری ها مراجعه می کنند و اقدام به خرید محصولات می کنند هم واقعی نیستند و واسطه هستند و این موضوع اشکال بورس کالا نیست، بلکه به سایت بهین یاب برمی گردد.
وی با اشاره به پی گیری های انجمن ملی برای تغییر اطلاعات سایت بهین یاب گفت: انجمن ملی نامه نگاری های متعددی برای تغییر و ویرایش اطلاعات سایت بهین یاب با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته است، اما متاسفانه تاکنون مشکل سایت بهین یاب حل و فصل نشده است.
وی همچنین در ادامه افزود: اگر سایت بهین یاب ویرایش و اصلاح شود، بورس کالای ایران می تواند مزایای زیادی برای عرضه محصولات پتروشیمی داشته باشد.
به گفته صحاف امین، با اصلاح اطلاعات سایت بهین یاب، تقاضای خرید برای محصولات پتروشیمی نیر واقعی می شود.
وی همچنین ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید روش خود را در اختصاص سهمیه به خریداران محصولات پتروشیمی تغییر داده و کنترل و نظارت بیشتری بر سهمیه ها داشته باشد، مثلا از واحدهای تولیدی لیست پرداخت بیمه و مالیات بر ارزش افزوده دریافت کند و براساس آن اقدام به اختصاص سهمیه بهره بردای به این واحدهای تولیدی کند.
وی افزود: البته یکی از مشکلات معاملات محصولات پتروشیمی عدم شناختن مشتری های واقعی توسط شرکت های پتروشیمی است. علاوه بر این شناسایی رقبا و همچنین حجم مصرف واحدهای تولیدی نیز باید در نظر گرفته شده و برای آنها راه حل هایی در نظر گرفته شود. مثلا تقاضا برای خرید لوله های پلی اتیلن و پی وی سی در اکثر موارد بیشتر از مصرف است و نیاز است با کنترل آن، تقاضای این کالاها واقعی شود.
وی در ادامه تاکید کرد: مثلا در حال حاضر با ورود به فصل سرما، شاهد افزایش تقاضای ورقه های نایلونی هستیم که تنها راه مقابله با آن ارتباط مستقیم با واحدهای تولیدی پایین دست و برنامه ریزی مشخص برای آنهاست.
وی همچنین با اشاره به صحبت های اخیر رئیس اتحادیه صنعت پلاستیک مبنی بر توزیع مویرگی محصولات پتروشیمی از طریق این اتحادیه به صنایع پایین دست گفت: توزیع مواد به صنایع پایین دست بسیار خوب است، اما متاسفانه اتحادیه صنعت پلاستیک به تقاضای مختلف و کاذب در این حوزه اشاره نمی کند و به همین دلیل به نظر نمی رسد این موضوع بتواند مشکلات این حوزه را حل کند.