بازار لوله در دست پتروشیمی «مارون»
پتروتحلیل- معاملات پلی پروپیلن ها روز گذشته با وجود قرار داشتن در اول ماه و شارژ سهمیه پروانه های بهره برداری با استقبال کمتری نسبت به هفته های گذشته روبه رو شد.
به گزارش «پتروتحلیل»، به طوری که حتی پتروشیمی رجال هم که عرضه های پلی پروپیلن خود را به دو قسمت و در دو روز متوالی دوشنبه و سه شنبه تقسیم می کند هم با عدم استقبال خریداران مواجه شد و سقف قیمت برای این کالا ثبت نشد.
در همین حال بیشترین رقابت قیمتی برای گرید لوله PE100 پتروشیمی مارون با ۱۲ درصد به ثبت رسید، با توجه به اینکه تولید این کالا در مارون متوقف شده و عرضه ها از موجودی انبار این مجتمع است، بیشترین رقابت برای این کالا نسبت به هفته های گذشته رقم خورد. در هفته های قبل هم این کالا توسط عده محدودی با رقابتی نزدیک به ۵ تا ۶ درصد خریداری شد. این در حالی است که بازار گرید PE100 پس از جم در اختیار مارون قرار دارد و در رتبه سوم بازار این کالا متعلق به امیرکبیر است.
به این ترتیب به نظر می رسد رقابت ۱۲ درصدی برای این کالا در شرایط فعلی منطقی است؛ البته آگاهان بازار معتقدند؛ خریداران PE100 در هفته های اخیر که عرضه های ۱۲۰۰ و ۱۰۱۲ تنی این کالا را جمع آوری کردند از رانت اطلاعاتی برخوردار بودند. با این حال عرضه روز گذشته مارون حدودا ۴۴۰ تن بود که ۲۵۰۸ تن تقاضا داشت و بیشترین قیمت ثبت شده برای خرید آن هم ۴ هزار و ۵۸۵ تومان رقم خورد.
در همین حال در گروه پلی پروپیلن های نساجی گرید ۵۵۰Jنویدزرشیمی، ۲ هزارتن تقاضا داشت و با سقف قیمت خریداری شد، گرید Z30G هم با توجه توقف تولید آن، با سقف قیمت معامله شد. گرید ۵۲۵ فیلم نویدزرشیمی هم با سقف قیمت خریداری شد. همچنین گرید ۵۱۰L پتروشیمی شازند پس از غیبتی طولانی با سقف قیمت خریداری شد، عرضه این کالا تنها ۸۰ تن بود.
گرید ۵۵۰J پتروشیمی شازند با وجود کیفیت خوب و عدم عرضه در زمانی طولانی کمتر از سقف قیمت و با ۹٫۲ درصد رقابت فروش رفت. دلیل آن عرضه ۵۵۰J نویدزرشیمی و نظم و توالی عرضه این مجتمع است، این کالا با سقف قیمت مورد معامله قرار گرفت. در همین حال گرید ۵۵۲R و Z30S شازند سقف خورد.
گرید ۰۶۰ پتروشیمی پلی نار هم با ۷۳۵تن عرضه ۱۹۹۵ تن تقاضا داشت وحدودا ۳ تومان کمتر از قیمت سقف مورد معامله قرار گرفت. بیشترین قیمت خرید این کالا ۳ هزار و ۸۶۰ تومان بود که ۹ درصد رقابت می شود.
پلی پروپیلن نساجی گرید ۱۱۰XK رجال هم که مشابه گرید ۵۵۰J است با ۷ درصد رقابت فروخته شد، گرید ۱۱۰۲L این مجتمع هم با وجود داشتن گریدهای مشابه نظریر C30S مارون و ۵۱۰L شازند با ۶ درصد رقابت معامله شد.
در گروه پلی پروپیلن های شیمیایی هم ZR230 نویدزرشیمی با کاربرد در اتصالات لوله با ۷٫۲ درصد رقابت و با بیشترین قیمت ۴ هزار و ۴۲۴ تومان خریداری شد. گرید MR230 مارون هم با توجه به حجم عرضه بالا با ۳٫۷ درصد رقابت و با بیشترین قیمت ۴ هزار و ۴۲۴ تومان معامله شد.
پس از این کالاها گرید ۲۰۹ پتروشیمی شازند که عرضه آن نصف شده بود با ۲٫۵ درصد رقابت قرار داشت.
در همین حال روز گذشته پتروشیمی شازند گرید پلی اتیلن سنگین دورانی ۳۸۴۰ را عرضه کرد که تنها تولیدکننده آن پتروشیمی تبریز است. به این ترتیب شازند رقیب پتروشیمی تبریز شد، گر چه از این کالا استقبال زیادی نشد و ۳۲۰ تن از آن با قیمت پایه ۴ هزار و ۲۸ تومان معامله شد. این در حالی است که گرید ۳۸۴۰ تبریز بدون سقف قیمتی عرضه می شود.
در همین حال مابقی گریدهای عرضه شده مانند BL3 و تزریقی ۵۲۵۱۸ وارد سیستم مچینگ شد. البته تزریقی پتروشیمی لرستان به رغم عدم استقبال در هفته های پیشین با ۲۶۴ تن مورد معامله قرار گرفت که رقم قابل توجهی محسوب می شود.
به این ترتیب برای ۴ هزار و ۴۰۰ تن عرضه پلی پروپیلن نساجی ۲۹ هزار و ۱۱۸ تن تقاضا به ثبت رسید که ۶٫۵ برابر عرضه است، از سوی دیگر با توجه به تنوع عرضه های تالار پتروشیمی در روز گذشته تقاضا بین گریدهای متفاوت تقیسم شد و به این ترتیب رقابت ها اندکی کمتر شده است.
برای ۲ هزار و ۵۰۰ تن عرضه پلی پروپیلن های شیمیایی هم ۵ هزار و ۲۰۰ تن تقاضا وجود داشت که کمتر از پیش شده است.
با این حال به نظر نمی رسد در گروه محصولات پلیمری با وجود عدم کشش در بازار این محصولات و حجم عرضه بالای شرکت های پتروشیمی شاهد اتفاقات خاصی باشیم، در کنار این موضوعات افت قیمت دلار نیز از دیگر مولفه هایی است که میزان رقابت را در این حوزه کاهش داده است.