افزایش قیمت تاثیری بر مجتمعهای پتروشیمی ندارد
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تاکید بر این که قراردادهایی که در صنعت پتروشیمی در حوزه خوراک بسته شدهاند معمولا ۲۵ ساله هستند، گفت: نرخ خوراک پتروشیمی تغییر نکرده و همچنان بر مبنای فوب خلیج فارس منهای پنج درصد محاسبه می شود.
علی محمد بساق زاده، با تاکید بر این که در قرارداد و قیمت خوراک تغییری اعمال نشده است، اظهار کرد: ممکن است به خاطر تغییر ارزش دلار در کشور، افزایش قیمت به طور غیر مستقیم حس شود.
وی با اشاره به تغییر ارزش ریال در مقابل دلار، تصریح کرد: قیمت خوراک از لحاظ ریالی بالا رفته است اما از لحاظ دلاری خیر.
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به این که قیمت های FOB خلیج فارس معمولا در جهان نوسان شدیدی ندارد، گفت: نرخ فوب خلیج فارس ممکن است هر چهار - پنج سال یک بار نوسان چشمگیر داشته باشد.
بساق زاده ادامه داد: در بخش نرخ فوب خلیج فارس در سه سال گذشته با توجه به عوامل مختلف ازجمله قیمت نفت و فصول سال، قیمت جهانی پنج تا ۱۰ درصد تغییر داشته است.
وی درمورد احتساب نرخ خوراک با نرخ دلار اتاق مبادلات ارزی، اظهار کرد: در همه قراردادها ذکر شده که فوب خلیج فارس با نرخ بانک مرکزی باید حساب شود بنابراین اگر نرخ بانک مرکزی ۱۲۲۶ تومان است، قیمت خوراک در آن رقم ضرب می شود.
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: اگر نرخ بانک مرکزی ارز برابر با قیمت اتاق مبادلات ارزی باشد، نرخ خوراک با قیمت دلار اتاق مبادلات ارزی حساب می شود.
محاسبه قیمت خوراک با ارز مبادلاتی از اول مهرماه
بساق زاده با بیان این که قیمت خوراک از ابتدای مهرماه سال جاری با نرخ ارز اتاق مبادلات حساب می شود، گفت: با توجه به این که عرضه کالاهای پتروشیمی در بورس با نرخ دلار اتاق مبادلات ارزی صورت می گیرد، این موضوع تاثیر زیادی در مسایل اقتصادی مجتمع های پتروشیمی نمی گذارد.
وی درپایان با اشاره به اینکه در صنایع پتروشیمی محصولاتی که زیرمجموعه هدفمندی یارانه ها باشد نداریم چرا که صنایع پتروشیمی همیشه در بورس عرضه می شود.
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در پایان خاطرنشان کرد: هدفمندی یارانه ها مربوط به نفت و گاز و ... است اما اگر محصولی هم در صنایع پتروشیمی شامل قانون هدفمندی یارانه ها شود، دولت سعی می کند آن را ببیند.