چالش های جدی در مسیر افزایش قیمت نفت
پتروتحلیل- علی رغم افزایش تعداد دکلهای حفاری فعال در ایالات متحده آمریکا، بهای نفت خام در معاملات روز جمعه تحت تاثیر تقویت خوش بینی ها نسبت به تمدید دوره زمانی کاهش تولید با افزایش همراه بود. بدین ترتیب، قیمت نفت خام برنت در بازار ICE لندن برای تحویل در ماه ژوئیه در معاملات این روز با ۷۲سنت (۱/۴۷درصد) افزایش، بشکه ای ۴۹/۱۰دلار تسویه شد. همچنین، قیمت نفت خام WTI در بازار نایمکس نیزبرای تحویل در ماه ژوئن با ۷۰سنت (۱/۵۱درصد) افزایش، در سطح بشکه ای ۴۶/۲۲ دلار تسویه شد که در نتیجه آن حق مرغوبیت نفت خام برنت نسبت به نفت خام وست تگزاس اینترمدیت به ۲/۵دلار در هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام در بازارهای جهانی تحت تاثیر اظهارات مقامات روسی و عربستان سعودی مبنی بر تمایل و حمایت این کشورها از تمدید دوره زمانی کاهش تولید و در نتیجه آن افزایش خوش بینی ها (نسبت به حصول توافق در نشست ۲۵ ماه مه) در بین معامله گران در آخرین جلسه معاملاتی هفته گذشته با افزایش همراه بود.
از طرفی دیگر نباید تاثیر مثبت کاهش نرخ بیکاری در ایالات متحده آمریکا که یکی از نشانه های تقویت اقتصاد این کشور است و می تواند تقاضای نفت خام آن را افزایش دهد را در افزایش قیمت های نفت خام نادیده گرفت. بر اساس داده های منتشر شده در روز جمعه ، ایالات متحده آمریکا توانسته است در ماه گذشته میلادی با ایجاد ۲۱۱ هزار شغل جدید، نرخ بیکاری را به ۴/۴ درصد کاهش دهد که پایین ترین نرخ اعلام شده در طول ۱۰ سال گذشته بوده است.
علی رغم موارد مذکور که ممکن است روندمثبتی را در رابطه با قیمت های آتی نفت خام در ذهن ترسیم کند، بازار همچنان با چالش های جدی در مسیر افزایش قیمت ها روبروست. از جمله اینکه شرکت Baker Hughes در گزارش خود در روز جمعه تعداد دکلهای حفاری فعال در ایالات متحده آمریکا را با ۶ واحد افزایش به ۷۰۳ دستگاه رسانید که خود می تواند نوید دهنده افزایش احتمالی میزان تولید طی روزهای پیش رو باشد. تولید نفت خام ایالات متحده آمریکا در آخرین گزارش اداره اطلاعات انرژی این کشور با ۲۸ هزار بشکه درروز افزایش به رقم ۹/۲۹۳ هزار بشکه درروز رسیده است.
بهای فعلی نفت خام به سطوح قیمتی ماه نوامبر سال گذشته میلادی یعنی زمانی که کشورهای عضو و غیر عضو اوپک به یک توافق تاریخی برای کاهش تولید نفت خام برای یک دوره شش ماهه دست پیدا کردند رسیده است، که این موضوع بسیاری از تحلیل گران را نسبت به کارایی تصمیمات این سازمان در جهت کاهش و یا حذف مازاد عرضه نفت خام در بازارهای جهانی دچار شک و تردید کرده است. از این رو به نظر می رسد که دیگر کاهش روزانه ۱/۸ میلیون بشکه درروز(نرخ توافقی برای کاهش در تولید در ماه نوامبر سال گذشته ) نتواند محرک کافی برای افزایش قیمت ها در کوتاه مدت باشد و در شرایط فعلی، تحلیل گران و معامله گران این موضوع را به خوبی درک کرده اند.