کد خبر : 40618

عضو هیات رئیسه کمیسیون قیر مطرح کرد؛

بررسی 4 چالش اصلی بازار قیر

همسان سازی قیمت قیر ایران با سایر قیرهاى عرضه شده در منطقه می تواند بخش بزرگی از مشکلات و چالش های بازار قیر را حل کند

بررسی 4 چالش اصلی بازار قیر

پتروتحلیل- رقابت منفی بنگاه های تولیدکننده داخلی قیر، ارزان فروشی محصول ایرانی از سوی تولیدکنندگان کوچک در بازارهای جهانی، کیفیت رو به افول تولید قیر و اختصاص قیر یارانه ای به وزارت راه و شهرسازی، چهار مشکل اصلی بازار قیر کشور به شمار می رود که عضو هیات رئیسه کمیسیون قیر یکی از راه حل های مناسب برای رفع این مشکلات را استفاده از ظرفیت های بورس کالا در حوزه داخلی و صادراتی عنوان می کند.  

حسن تاجیک، عضو هیات رئیسه کمیسیون قیر با بیان اینکه بازار قیر در حال حاضر با چالش هایی روبه رو است که در صدر آنها رقابت منفی بنگاه های تولیدکننده داخلی قیر قرار دارد، به خبرنگار «پتروتحلیل»، گفت: رقابت منفی بنگاه های داخلی و کوچک تولیدکننده قیر در راستای کاهش هزینه ها سبب شده است تا کیفیت تولید قیر و قیمت محصول افت کند.

وی با بیان اینکه قیمت قیر در منطقه در حال حاضر 285 تا 300 دلار در هر تن است، ابراز تاسف کرد که قیر ایران 230 تا 240 دلار در هر تن و تحویل بندرعباس قیمت گذاری می شود.

به گفته تاجیک؛ همسان سازی قیمت قیر ایران با سایر قیرهاى عرضه شده در منطقه می تواند بخش بزرگی از مشکلات و چالش های بازار قیر را حل کند.

وی معتقد است؛ تنها راه حل، همسان سازی قیمت قیر در داخل و منطقه، استفاده از ظرفیت های بورس کالا در فروش صادراتی محصول است، به طوری که در بورس قیمت گذاری براساس منطقه و کارشناسی انجام شود و اجازه عرضه قیر با نرخ های غیر واقعی به تولیدکنندگان داده نمی شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قیر همچنین در ادامه گفت: یکی دیگر از راههای مرتفع شدن چالش های بازار قیر، حذف قیر یارانه ای به وزارت راه و شهرسازی است.

به گفته تاجیک؛ ضروری است که دولت با حذف قیر یارانه ای به وزارت راه از تعدد قیمت ها در بازار قیر جلوگیری کند؛ برآورد می شود اختصاص هزینه قیر یارانه ای به وزارت راه می تواند گره بزرگی از بازار قیر بگشاید.

وی همچنین ادامه داد: یکی دیگر از راههای کاهش مشکلات بازار قیر، عدم اعطای مجوز صادرات مستقیم به بنگاه های کوچک با حجم اندک خرید وکیوم باتوم است.

به گفته تاجیک، این بنگاه های کوچک با حجم خریدهای اندک وکیوم باتوم، نباید به عرصه صادرات مستقیم قیر وارد شوند؛ چرا که سبب لطمه زدن به بازار قیر، تعدد قیمت ها و تخریب جایگاه کالای ایرانی در بازارهای منطقه ای می شوند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون قیر معتقد است؛ با ورود این بنگاه های کوچک که هزینه در تن آنها بسیار بالاست ،تولیدکننده بزرگ قیر در ایران دچار دردسر شده اند؛ چرا که این بنگاه های کوچک با تولید اندک حاضر می شوند نرخ قیر را کاهش داده و رقابت پذیری در این حوزه را برای شرکت های دیگر کاهش یابد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شاخه شاخه کردن تجارت قیر، سبب بسته شدن راه های صادرات با نرخ های معقول و رقابتی شده است که در صورت گرفتن تصمیمات مناسب برای صادرات یکپارچه قیر از بورس کالا، عمده مشکلات کنونی حل می شود؛ البته این موضوع به حمایت بخش دولتی و خصوصی نیازمند است.

تاجیک در پایان با اشاره به اینکه کیفیت قیر ایران نیز متاثر از رقابت مخرب بنگاه های کوچک در حال کاهش است، گفت: درحال حاضر تقریبا نفت کوره به تولیدکنندگان قیر داده نمی شود و از این رو تعدادی از تولیدکنندگان قیر محصول تولیدى رابا کالاهای دیگر (ضایعات واحدهاى روغنسازى و...) مخلوط کرده وبجاى قیراستانداردباقیمت نازل عرضه مى کنند.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار