کاهش خوراک واحدهای پالایشی و پتروپالایشی/ وزارت نفت افزایش مقطعی فروش نفت خام را ترجیح داد
مسئولان وزارت نفت تصمیم گرفتهاند پیش از اعمال تحریم های نفتی آمریکا از آبان ماه آینده صادرات نفت خود را افزایش دهند تا بتوانند در این مدت درآمد بیشتری کسب کنند.
پترو تحلیل-براساس اعلام مسئولان شرکت ملی نفت ایران، در حال حاضر روزانه 3 میلیون 900 هزار بشکه نفت خام تولید می کنیم که از این میزان 1 میلیون 800 هزار بشکه نفت باید برای تولید فرآورده در داخل کشور مورد استفاده قرار گیرد.
اما ظاهرا وضعیت صادرات نفت ایران در روزهای و هفته های اخیر به گونه ای دیگر در حال رقم خوردن است. در همین رابطه یک منبع آگاه گفت: مسئولان وزارت نفت تصمیم گرفتهاند پیش از اعمال تحریم های نفتی آمریکا از آبان ماه آینده صادرات نفت خود را افزایش دهند تا بتوانند در این مدت درآمد بیشتری کسب کنند.
وی گفت : در حال حاضر خوراک پالایشگاه ها کاهش یافته است و ترتیب خوراک واحد های پتروپالایشی نیز روند کاهشی پیدا کرده است.
این منبع آگاه با تاکید بر اینکه در حال حاضر نفتای مورد استفاده در پتروشیمی نیز کاهش یافته است گفت: در حال حاضر وزارت نفت سعی می کند روند خام فروشی را افزایش دهد تا بتواند در دوران تحریم های نفتی از درآمد های حاصله کنونی بهره ببرد.
براساس ردگیری نفتکشها توسط مراکز بین المللی انرژی، ایران در ماه گذشته میلادی حدود 2.7 میلیون بشکه نفت صادر کرده است که از این میزان حدود 300 هزار بشکه میعانات گازی است و 2 میلیون و 400 هزار بشکه نفت خام را شامل می شود.
اما با توجه به فشارهایی که آمریکا از هم اکنون به مشتریان نفت ایران وارد کرده است برخی از مشتریان بزرگ ایران مانند هند واردات نفت از ایران را حتی با ارائه تخفیف های جذاب در حمل و نقل از سوی ایران کاهش داده است. از سوی دیگر نیز اروپایی ها رسما اعلام کرده اند حاضر به خرید نفت ایران بعد از اعمال تحریم ها نیستند.
براساس اعلام مراکز بین المللی انرژی از ابتدای ماه جاری میلادی صادرات نفت ایران روند نزولی به خود گرفته است و تاکنون میانگین صادرات نفت ایران به یک میلیون 900 هزار بشکه در روز رسیده است که البته این میزان با احتساب میعانات گازی به 2 میلیون 200 هزار بشکه می رسد.
سیاستی که وزارت نفت در پیش گرفته است دقیقا عکس نظرات کارشناسان صنعت نفت است که معتقدند در شرایط تحریم باید به جای خام فروشی تولید فراورده های پر مصرف مانند بنزین و گازوئیل را افزایش و اقدام به تولید و صادرات این فراورده ها کرد که احتمال تحریم آنها بسیار کمتر از نفت خام است.
متاسفانه در طول مدت 5 سال گذشته وزارت نفت به دلیل آنچه که غیر اقتصادی بودن ساخت پالایشگاه خوانده میشود در ساخت پالایشگاه های جدید نفت خام سرمایه گذاری نکرد که می تواند در آینده برای کشور مشکلاتی را ایجاد کند./فارس