کد خبر : 41729

سیاه نمایی در نمایشگاه ایران پلاست؛

ارزان فروشی پتروشیمی مارون در بازار ترکیه

پتروشیمی مارون BL3 را با قیمتی حدودا 100 دلار پایین تر از میانگین قیمت هفتگی اعلام شده توسط نشریه جهانی آیسیس فروخته است، این نشریه source اصلی قیمت گذاری محصولات پلیمری در ایران است

ارزان فروشی پتروشیمی مارون در بازار ترکیه

پتروتحلیل-در حالی پتروشیمی مارون با فروش ارزان محصولات خود در بازار ترکیه برای صادرکنندگان دیگر مشکلاتی ایجاد کرده که برخی از مصرف کنندگان از عدم فروش این مجتمع به واحدهای تولیدی آنها ابراز نگرانی می کنند.

به گزارش خبرنگار "پتروتحلیل" در ترکیه، پتروشیمی مارون در دو هفته اخیر اقدام به فروش پلی اتیلن سنگین بادی BL3 و EX5با رقم حدودا 1105 تا 1125 دلار در هر تن، تنها به ٣ شرکت بزرگ در ترکیه کرده است.

به این ترتیب طبق بررسی های خبرنگار ما، پتروشیمی مارون BL3 را با قیمتی حدودا 100 دلار پایین تر از میانگین قیمت هفتگی اعلام شده توسط نشریه جهانی آیسیس فروخته است، این نشریه  source اصلی قیمت گذاری محصولات پلیمری در ایران است.

از سوی دیگر با توجه به عدم تولید این محصول در پتروشیمی های داخلی و باتوجه به هزینه بالای حمل و نقل دریایی و بندری محصولات رقبای خارجی، این محصول در ترکیه حدودا 1260 تا 1270 دلار در هر تن نیز فروش رسیده است، این در حالی است که بررسی های خبرنگار پتروتحلیل هم نشان می دهد محصول پلی اتیلن سنگین BL3 پتروشیمی جم درهفته اخیر در ترکیه حدودا 120 دلار گران تر از پتروشیمی مارون، با شرایط یکسان به فروش رسیده است.

در همین حال قیمت پلی اتیلن سنگین بادی در نشریه آیسیس حدودا 1230 تا 1240 دلار در هر تن و به صورت CPT گزارش شده است.

همچنین گفته می شود خریداران محموله های مارون در ترکیه در حال حاضر قیمت هایی در حدود ۱۱۴۵ تا ۱۱۶۰ دلار در هر تن برای محموله های BL3 به مشتریان پیشنهاد می دهند.

این در حالی است که رسالت اصلی واحدهای فروش شرکت های پتروشیمی، فروش دسترنج هزاران پرسنل در بخش تولید و صیانت از منافع سهامداران  و نهایتا سودآوری و حفظ منافع ملی کشور است و انتظار می رود شرکت های پتروشیمی ایرانی با یکپارچکی و انسجام در قیمت گذاری، منافع یکدیگر را صیانت کنند، ولی متاسفانه شرکت پتروشیمی مارون بدون هیچگونه نظارتی با قیمت گذاری محرمانه محصولات و با نادیده گرفتن رسالت اصلی خود ، منافع و اهداف عده ای خاص را در نظر می گیرد و در نهایت همانند قاچاق کالاهای پتروشیمی خریداری شده از بورس کالا عمل می کند و سبب آشفتگی در بازار صادراتی شرکت های پتروشیمی می شود.

از سوی دیگر اکثر مشتریان ایرانی و ترکیه ای معتقدند؛ با توجه به اینکه مشتریان خاص پتروشیمی مارون از پیش تعیین شده، حضور این شرکت پتروشیمی در نمایشگاه ایران پلاست نوعی  سیاه نمایی است.

یک مقام آگاه نیز در این باره به خبرنگار «پتروتحلیل» گفت: فروش ارزان مارون در ترکیه، ضمن کاهش سود ذینفعان و آشفته نمودن بازار صادراتی تولیدکنندگان داخلی ، وجهه ،اعتبارو انسجام رعایت  قوانین تجاری کشورمان را نیز در بازار  زیر سوال می برد. 

این در حالی است که برخی از شرکتهای صادرکننده پلی اتیلن سنگین بادی با نامه نگاری به انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواهان جلوگیری از فروش محصولات مارون با نرخ های ارزان تر از قیمتهای جهانی شدند.

در همین حال فروش این پتروشیمی مارون تنها به تعداد محدود و البته ٣ شرکت نیز شائبه های بسیاری در بازار پتروشیمی ایجاد کرده است، حال آنکه بسیاری از شرکتهایی که پیشتر از طریق ایمیل با پتروشیمی مارون برای خرید محصول در ارتباط بودند، از فروش این شرکت تنها به چند شرکت خاص ابراز نگرانی می کنند.

این در حالی است که علاوه بر از بین رفتن بازار صادراتی ایران در ترکیه، سهام داران این شرکت نیز از فروش این مجتمع با نرخ های ارزان تر از واقعیت دچار ضرر و زیان می شوند، از سوی دیگر ایجاد انحصار فروش به چند شرکت خاص در پتروشیمی مارون، رانت بسیاری را برای مدیران این شرکت پتروشیمی به ارمغان آورده است و به نظر می رسد ضروری است که دستگاههای نظارتی و کنترلی بیش از همیشه با این موارد برخورد کرده و از هدر رفت منابع داخلی جلوگیری کنند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار