حجم اندک فروش پی وی سی سازها در بورس کالا؛
قفل بازار پی وی سی ایران شکسته نمی شود/ مناقصه 21 هزارتنی EDC پتروشیمی غدیر
اکثر کارشناسان این حوزه متفق القول هستند که با توجه به داشتن برنامه ای مدون و مشخص از سوی دولت به نظر می رسد رکود همچنان در بازار ایران ادامه داشته باشد
پتروتحلیل- در حالی بازارهای پی وی سی هند و چین اندکی تقویت شده است که بازار پی وی سی ایران همچنان در رکود به سر می برد و به گفته معامله گران قفل شده است.
به گزارش «پتروتحلیل»، پی وی سی سازهای ایرانی در هفته گذشته حجم بسیار کمی از محموله های خود را در بورس کالای ایران فروختند و اکثر عرضه های آنها وارد سیستم مچینگ شد و بی خریدار ماند.
به طوری که از حدودا 4 هزارتن پی وی سی پتروشیمی بندرامام 200 تا 300 تن مورد معامله قرار گرفت. پتروشیمی اروند و غدیر هم به ترتیب 300 و 200 تن از عرضه های خود را به فروش رساندند، گرچه پتروشیمی غدیر حجم عرضه های خود را به دلیل عدم ورود پی وی سی به سیستم مچینگ در بورس کالا کاهش داده است، اما منابع خبری از کاهش لود تولید در این مجتمع خبر می دهند.
همچنین پتروشیمی غدیر درخواست خرید 21 هزارتن EDC را به صورت مناقصه برگزار کرده است، با توجه به اینکه پتروشیمی اروند اعلام کرده که قادر به تامین EDC پتروشیمی غدیر نیست، این درخواست مطرح شده است. در حال حاضر قیمت EDC در آسیا حدودا 250 تا 260 دلار در هر تن گزارش می شود و به نظر می رسد واردات این حجم از EDC باید در مقابل صادرات انجام شود.
در همین حال با توجه به تقویت بازارهای پی وی سی چین و هند، پی وی سی سازهای ایرانی تندر صادراتی با پیشنهادهای جدید در هفته جاری اعلام کردند که حدودا 800 دلار در هر تن گزارش شده است.
این در حالی است که هزینه حمل کانتینر تا بندر ناواشیوای هند دو برابر شده است، به طوری که پیش تر هزینه حمل کانتینر از کره تا ایران حدودا 600 دلار بود و در حال حاضر به 3 هزاردلار رسیده است، همچنین هزینه حمل کانتینر از چین نیز به 4 هزار دلار رسیده که هزینه بسیار بالایی محسوب می شود.
در همین حال بازار داخلی پی وی سی بدون تغییر نسبت به هفته گذشته همچنان در محدوده 8 هزار و 400 تومان در هر کیلو و تحویل بندرامام نرخ گذاری می شود و به نظر نمی رسد که بازار پتروشیمی در ماههای آخر امسال با تغییرات عمده ای روبه رو شود، اکثر کارشناسان این حوزه متفق القول هستند که با توجه به داشتن برنامه ای مدون و مشخص از سوی دولت به نظر می رسد رکود همچنان در بازار ایران ادامه داشته باشد.
این در حالی است که اکثر فعالان بازار پتروشیمی آینده خوبی را تا نیمه دوم 2019 برای این بازار متصور نیستند.