مقاومت معامله گران در برابر افت قیمت ها در بازار پی وی سی داخلی ایران؛
آیا پی وی سی صادراتی ایران خریدار دارد؟
پتروتحلیل- در حالی همچنان قیمت پی وی سی در بازار داخلی ایران در محدوده 10 هزارتومان در هر کیلو قرار دارد که مقاومت معامله گران در این بازار افزایش یافته و اکثر آنها با ایجاد نوسانات در بازار داخلی اجازه افت قیمت ها را نمی دهند.
به گزارش «پتروتحلیل»، با وجود مقاومت معامله گران در بازار داخلی پی وی سی ایران، همچنان این بازار دچار رکود است و مبادله ای در آن انجام نمی شود. این در حالی است که عرضه های پتروشیمی های پی وی سی ساز به دلیل نبود خریدار واقعی و محدود شدن واسطه ها در بورس کالا وارد سیستم مچینگ می شود، هفته گذشته هم حجم بالایی از عرضه پی وی سی سازها وارد سیستم مچینگ شد. در همین حال پتروشیمی اروند که محصولات خود را با تخفیف ارایه کرده بود مشتریان را ترغیب به خرید کرد و نهایتا عرضه پالت خود را به صورت کامل فروخت. پی وی سی پتروشیمی اروند با بسته بندی جامبو نیز با حجم 1500 تن معامله شد.
با این حال کاهش حجم خرید پی وی سی ها کاملا در بورس کالا قابل مشاهده است، به نظر می رسد محاکمه افراد شرکت تبریزی که حجم های بسیار بالایی از محصولات پلاستیکی را خریداری می کردند و بازار داخلی به فروش می رساندند نیز بیش از پیش از بازار پلاستیک ها تاثیر گذاشته است.
با این حال در بازار صادراتی هم اخبار و بررسی ها نشان می دهد که میزان فروش پی وی سی ها به بازار های آسیایی کاهش پیدا کرده است. قیمت هلدینگ خلیج فارس حدودا 805 دلار در هر تن برای بازار ترکیه اعلام شده است که با توجه به اینکه پی وی سی اوکراینی تحویل ترکیه حدودا 790 دلار در هر تن پیشنهاد می شود، فروش محموله های هلدینگ خلیج فارس به این بازار دور از ذهن است.
همچنین پتروشیمی غدیر فروش محموله های خود را در حدود 820 دلار در هر تن اعلام کرده است، با توجه به اینکه محموله های غدیر اکثرا تحویل کارخانه است، هزینه حمل آن به ترکیه حدودا 50 تن نیز محاسبه شود، قیمت محموله های پی وی سی غدیر به رقم 870 تن می رسد که به نظر می رسد فروش این محموله ها با این رقم در شرایط فعلی بازار غیرممکن است.
از سوی دیگر اخبار ذخیره سازی پی وی سی در انبار مجتمع ها نشان از عدم فروش محموله های پی وی سی دارد. به نظر می رسد فروش محموله های پی وی سی هلدینگ به هندوستان نیز با قیمت 790 دلار در هر تن فوب انجام شده باشد. گر چه پتروشیمی غدیر مقصد برخی از محموله های خود را بلغارستان اعلام کرده است؛ اما همواره محموله های پی وی سی به بلغارستان به صورت تراک حمل شده است و به نظر نمی رسد ارقامی اعلامی از سوی این شرکت برای این بازارها مورد توجه باشد.
احتمال می رود اکثر محموله های فروخته شده از سوی پی وی سی سازها مقصدی جز عراق نداشته باشند.
با این حال باید دید در بازار پی وی سی داخلی ایران مقاومت معامله گران با توجه به افت قیمت های جهانی محصولات و همچنین ریزش قیمت دلار نسبت به فروردین و اردیبهشت ماه که حدودا 20 درصد است، چه زمانی شکسته خواهد شد. این در حالی است که خریداران هم می دانند نرخ های اعلامی از سوی فروشندگان ارقام منطقی و درستی نیست و از این رو از بازار عقب نشسته اند.