کد خبر : 45375

تداوم روند صعودی بازارهای نفتای آسیا به سبب پایداری تقاضا و محدودیت عرضه

تداوم روند صعودی بازارهای نفتای آسیا به سبب پایداری تقاضا و محدودیت عرضه

102BE1A6-9BB4-4A08-BEE3-8A59CCA6BF69

پتروتحلیل- بازارهای نفتا آسیا باتوجه به ترکیب پایداری تقاضای پایین‌دستی و وضعیت بالقوه انقباضی عرضه به سبب کاهش جریان محموله‌های ژرف دریای غرب، مورد تقویت قرار خواهند گرفت.

مناسبات عرضه و تقاضا نسبتاً متوازن دیده شده‌اند، و تقاضای پایدار برای تولیدات پتروشیمی بازار را تقویت کرده است.

انتظار می‌رود تقاضای نفتای سبک، بسته به گرید، برای تولید اولفین‌های پایین‌دستی مطلوب باقی بماند. این موضوع مصادف است با دسترسی‌پذیری راحت عرضه در پی کاهش نرخ بهره‌برداری پالایشگاه‌های بالادستی و پیش‌بینی پایین‌تر بودن جریان آربیتراژ به شرق.

سلسله‌ای از طوفان‌ها در آمریکا موجب کاهش تولید شده و ممکن است بالا رفتن هزینه حمل و نقل جریان محموله‌های ژرف دریا به آسیا را منحرف کند؛ اگر تاکنون این اتفاق نیفتاده باشد.

انتظارات بازار مبنی بر کاهش دریافت نفتای آربیتراژ از اروپا در این ماه نیز می‌تواند عرضه را تحت تأثیر قرار بدهد.

احتمال می‌رود پتروشیمی تایوانی فورموسا در روزهای آتی پیشنهاد سفارش نفتای نقدی را برای دریافت در نیمه دوم نوامبر به بازار ارائه کند.

اخیراً همزمان با محدودیت دسترسی‌پذیری عرضه نفتای سبک به سبب سازماندهی مجدد برنامه‌ریزی شده واحد ثانویه پالایشگاه مایلیائو با ظرفیت 540 هزار بشکه در روز برای مدت اکتبر تا نوامبر، شرکت فورموسا دست به خرید نفتای سنگین محدوده کامل زده است.

این شرکت به منظور خرید نفتای گرید مشخصه باز (open-spec) برای عرضه نیمه اول نوامبر با قیمت‌های نقدی سی‌اف‌آر ژاپن در حدود 5 دلار در هر تن اضافه پرداخت داشته است.

حاشیه سودهای اتیلن پایین‌دستی مطلوب مشوق خرید خوراک بیشتری حداقل برای تولیدکنندگان شمال شرق آسیا ارائه داده است.

قیمت‌های نقدی نفتا (سی‌اف‌آر ژاپن) برای تحویل در نیمه دوم نوامبر بطور متوسط در اولین ساعات معاملاتی پنج‌شنبه در حدود 408 دلار در هر تن بوده است. قیمت‌ها با گشتن بالاتر از مرز 400 دلار در هر تن، در بالاترین رقم دو هفته اخیر قرار گرفته‌اند.

اختلاف قیمتی نفتا (با نفت خام) نسبتاً بالا باقی مانده و با افزایش از 71.50 دلار در هر تن در آغاز سپتامبر، در 7 اکتبر به 88.75 دلار در هر تن رسیده است.

در روی دیگر سکه، بی‌ثباتی در بازارهای بالادستی نفت خام و تداوم نگرانی‌ها در مورد تقاضا باتوجه به همه‌گیری کرونا می‌تواند جو روانی مثبت را مورد تعدیل قرار دهد.

قیمت آتی نفت خام برنت برای ماه دسامبر در پی از بین رفتن امیدها برای بسته حمایتی دولت آمریکا از سوی دونالد ترامپ و بالا رفتن سطح ذخایر انبارهای نفت، در رقم 42 دلار در هر بشکه قرار گرفت.

داده‌های آیسیس نشان می‌دهد که اختلاف قیمت میان‌ماهانه برای نیمه دوم نوامبر و نیمه دوم دسامبر در وارونگی کمتر 2.50 دلار در هر تن قرار داشت؛ در مقایسه با اختلاف قیمت 4.50 دلاری در یک ماه پیش از آن.

نویسنده: ملانی وی

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار