کد خبر : 45705

اوره فوب ایران در کانال 200 دلاری؛

دلایل پیش بینی افزایش سود و درآمد برای اوره سازان ایرانی

دلایل پیش بینی افزایش سود و درآمد برای اوره سازان ایرانی

پتروتحلیل- بازار جهانی اوره پس از شروع رالی افزایش قیمت از اواخر تابستان، همچنان شرایط مطلوبی را سپری می کند و با حفظ قیمت های افزایش یافته در دو تا سه ماه گذشته از یکسو و پیش بینی کسری عرضه نسبت به تقاضای جهانی در سه ماهه اول ۲۰۲۱ ( به میزان ۷۰۰ هزار تن) از سوی دیگر، نوید حفظ سطح بالای کنونی و یا حتی افزایش نسبی قیمت در برخی هاب های صادراتی وجود دارد.

به گزارش «پتروتحلیل»، هم اکنون بالاترین قیمت های فوب در محدوده ۲۸۰ دلار بر تن در چین و مصر گزارش شده است، در فوب خلیج فارس، تولید کنندگان غیر ایرانی بسته به مقصد صادراتی و اینکه فروش اسپات یا قراردادی داشته باشند از ۲۵۰ دلار بر تن تا ۲۷۵ دلار بر تن فروش داشته اند.

صادرات چین ناشی از تقاضای زیاد و قیمت بالای اوره در بازار داخل، کاهش یافته که خودش از اهرم های افزایش قیمت های جهانی بوده است. احتمال کاهش ظرفیت تولید در این کشور ناشی از قطع یا کاهش گاز طبیعی و انتقال این حامل انرژی به سمت مصارف گرمایشی خانگی و نیروگاهی،  دیگر اهرم افزایش دهنده قیمت های جهانی در سه ماه اول ۲۰۲۱ می تواند باشد.

خریداران اروپایی با مشاهده افزایش قیمت، عمده خریدهای خود را به اوایل ۲۰۲۱ شیفت داده اند.

در حال حاضر،  در برزیل فصل رکود معاملات کود است و بعد از ایالات متحده آمریکا، برزیل کمترین نت بک قیمت فروش اوره را به تولیدکنندگان می دهد. قیمت این‌ محصول در برزیل در محدوده فوب ۲۷۰ دلاری است که نت بک ۲۵۰ تا ۲۵۵ دلار را در فوب شمال افریقا و خاورمیانه ایجاد می کند.

با توجه به خرید ۱.۲۷ میلیون تنی هند در آخرین تندر برگزار شده که حمل آن تا نیمه اول ژانویه بایستی به پایان برسد، احتمالا این کشور یک تندر دیگر تا قبل از آغاز سال جدید کشاورزی خود در زمستان ۲۰۲۱ بایستی برگزار کند.

پیش بینی می شود، تندر اخیر سریلانکا، نت بکی بیشتر از ۲۵۰ تا ۲۶۰ دلار را برای تامین کنندگان احتمالی به ارمغان ‌نخواهد آورد.

قیمت فوب ایران در نیمه کانال ۲۰۰ دلاری توسط نشریات اعلام شده است هرچند اینکه قیمت های واقعی فروش نقدی و اعتباری در چه محدوده ای قرار گرفته، اعلام نشده است. بر اساس لیست اعلامی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی، میانگین قیمت ارزی اوره در هفته منتهی به ۲۳ آذر ۱۳۹۹، محدوده ۱۸۸ تا ۱۹۲ دلار بوده است.

به هر جهت پیروزی بایدن در آمریکا، تثبیت و استحکام تقاضای بالای جهانی اوره در چند ماه اخیر و بهبود شرایط اقتصاد کشاورزی در جهان، سبب شده اوره سازان ایرانی نیز به قیمت هایی بالاتر از میانگین قیمت پیش بینی شده در بودجه های سالانه خود دست یابند.

افزایش نرخ ارزی فروش اوره از یکسو و افزایش نرخ تسعیر ارز صادراتی از سوی دیگر، سبب خواهد شد که اوره سازان فعال که صادرات مطلوبی در ۱۳۹۹ داشته باشند، به درآمد و سودهایی بیش از پیش بینی های اولیه خود دست یابند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار