مجموع اخبار پالایشگاهی: واحدهای مستقل در چین سوخت نفتی را با قیر نفتی جایگزین کردند
پتروتحلیل- براساس دادههای نرم افزار cFlow جریان تجاری پلتس در هفته منتهی به 17 ژوئن، پالایشگاههای مستقل چین بعد از اعمال مالیات مصرفی جدید بر قیر نفتی در 12 ژوئن، اولین محمولههای سوخت نفتی خود را دریافت کردند.
از آنجایی که بخش پالایشگاهی خصوصی به دنبال جایگزین کردن خوراک به صرفه تر سوخت نفتی میباشد، معامله کنندگان صنعت انتظار دارند در هفتههای آتی محمولههای بیشتری از راه برسد.
پکن در 12 ژوئن مالیات مصرفی جدید قیر نفتی وارداتی و محمولههای نفت خام سنگین را همانند سوخت نفتی با نرخ یکسان اعلام کرد، که منتج به این شد که پالایشگاههای مستقلی که خوراک نفت خام وارد میکردند، عمدتا با محدودیت سهم واردات نفت خام مواجه شوند. برای تضمین خوراک کافی، پالایشگاههای مستقل دوباره در بازار سوخت نفتی فعال شده اند، زیرا در مقایسه با مالیات واردات 8 درصدی قیر نفتی، شامل 1 درصد مالیات از ارزش خود میشود.
دادههای اداره ملی آمار چین نشان داد، در این بین، میزان تولید نفت خام چین در ماه مه در مقایسه سالانه 4/4 درصد افزایش یافت و به رکورد 60/5 میلیون تن رسید، و برای اولین بار از سطح ماهانه 60 میلیون تن عبور کرد.
متخصصان انرژی چین به صورت جداگانه نگرانی خود را در مسیر انتشار صفر آژانس بین المللی انرژی ابراز کردند، و به کمبود روشهای متمایز بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و همچنین مراحل غیر عملی برای توقف استفاده از سوختهای فسیلی، اشاره داشتند. آن ها گفتند اهداف بلند پروازانه آژانس بین المللی انرژی با توجه به رشد مداوم تقاضای انرژی چین، سیستم الکتریسیته بر پایه زغال سنگ، و هدف تکمیل نشده تقویت مکانیسم بازار برای الکتریسیته و قیمت گذاری کربن، بسیار دشوار است، و روشهایی داخلی را پیشنهاد دادند.
بگفته ژیه کیویی، رئیس اداره مهندسی و برنامه ریزی انرژی الکتریکی چین، در زمان راه اندازی برنامه انتشار صفر آژانس بین المللی انرژی در پکن: «کشورها در مراحل مختلفی از توسعه هستند؛ آن ها منابع انرژی و اندازه جمعیتی متفاوتی دارند. چین بزرگترین تولیدکننده انرژی و بزرگترین مصرف کننده آن است، اما مصرف انرژی آن به ازای هر نفر همچنان اندک است.» متخصصان با پیشنهاد آژانس بینالمللی انرژی در رابطه با سرعت بخشیدن به نوآوری فناوری و گسترش ظرفیت تجدید شدنی به خصوص در بخش برجسته تولید انرژی بر پایه زغال سنگ چین، موافقت کردند. اگرچه، آن ها بر این باور بودند تعجیل در عدم استفاده از سوختهای فسیلی میتواند عرضه انرژی را بی ثبات کند.
یکی از منابع مطلع در رابطه با این موضوع گفت، در خبرهای دیگر، شرکت پالایشگاهی و پتروشیمی داکینگ PetroChina با ظرفیت 110000 بشکه در روز واقع در شمال شرق استان هیلانگژیانگ برنامه دارد تا صادرات بنزین ژوئن خود را همزمان با ضعف عرضه محصولات نفتی، بعد از اعمال مالیات مصرفی دولت بر آروماتیکهای مخلوط وارداتی از 12 ژوئن، متوقف کند.
یکی از منابع پالایشگاهی گفت، شرکت پالایشگاهی پتروشیمی هانیانSinopec با ظرفیت 184000 بشکه در روز واقع در جنوب چین برنامه دارد تا صادرات محصولات پالایشی نفتی خود را در ژوئن، از 150000 تن برنامه ریزی شده در مه، به 180000 تن افزایش دهد.
دادههای منتشر شده اولیه در 30 ژوئن توسط وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت نشان می دهد، واردات محصولات نفتی ژاپن در مقایسه سالانه 34 درصد افزایش یافت و در مه به 728298 بشکه در روز رسید، و با تکیه بر افزایش واردات بنزین و نفت گاز (دیزل)، برای هفتمین سال متوالی در مقایسه سالانه، وارداتی افزایشی بود.
واردات بنزین در مه در مقایسه سالانه دو برابر شد و به 53099 بشکه در روزرسید، در حالی که واردات نفت گاز در زمان مشابه تقریبا چهار برابر شد و به 15396 بشکه در روز رسید.