کد خبر : 46952

افت تقاضای نفت خام در زمستان؛ فعالیت‌های پتروشیمی در آسیا تحت حمایت است

علیرغم عوامل منفی، پیش‌بینی می‌شود تقاضای پتروشیمی برای نفت خام در آسیا همزمان با آغاز به کار واحدهای جدید قوی باقی بماند.

افت تقاضای نفت خام در زمستان؛ فعالیت‌های پتروشیمی در آسیا تحت حمایت است

بگفته اوپک، خطرات اقتصاد جهانی در ماه‌های آتی به «سمت نزولی منحرف شده‌اند»، اما تقاضای خوراک پتروشیمی در کشورهایی نظیر چین و کره جنوبی قوی باقی خواهند ماند.

به دنبال تقاضای سالم نفت خام در نیمه اول سال، کندی اقتصاد جهانی میانگین نرخ رشد تقاضا را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

بگفته این سازمان: «در حالی که بازار در نیمه اول سال شاهد سطوح مناسب پویایی، فعالیت صنعتی و تقاضای خوراک پتروشیمی بود، این جهش به دلیل کاهش فعالیت‌های اقتصادی در ماه‌های اخیر با کندی مواجه شده است.»

«رشد اقتصاد جهانی همزمان با تشدید چالش‌هایی شامل سطوح بالای تورم، محدودیت‌ سیاست‌های پولی توسط بانک‌های مرکزی بزرگ، افزایش نرخ بهره و تداوم مشکلات زنجیره عرضه، وارد دوره بی‌ثباتی شدید و شرایط رو به وخامت اقتصاد کلان شده است.»

در نتیجه، رشد تقاضای نفت خام جهانی در سال 2022 تحت تاثیر «رویه‌های اخیر اقتصاد کلان» و توسعه تقاضای نفت در مناطق مختلف، تا 500 هزار بشکه در روز اطلاح نزولی شد.

بگفته اوپک، تداوم محدودیت‌های کووید صفر در برخی مناطق چین، و همچنین چالش‌های اقتصادی در اروپا، تقاضای نفت را تحت تاثیرات منفی خود قرار خواهند داد.

در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود تقاضای نفت جهانی در سال 2022 تا حدود 2.6 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

نرخ رشد تقاضای نفت خام جهانی برای سال 2023 به حدود 2.3 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

بگفته اوپک، محدودیت جاری در دسترسی‌پذیری محصولات در سطح جهانی به خصوص برای گازوئیل، همراه با پیش‌بینی‌ها از افزایش جزئی مصرف دیزل برای تقاضای گرمایشی در میان پتانسیل مضاعف برای جایگزینی از گاز به نفت، بهره‌برداری پالایشگاه‌ها را مورد حمایت قرار خواهند داد.

بگفته این سازمان: «این امر همچنین، به شدت زمستان در نیمکره شمالی بستگی خواهد داشت. با این وجود، ورای فصل تعطیلات پالایشگاهی، علائم جاری کندی اقتصادی می‌تواند شاخص‌های بنیادین بازار نفت را به طور مضاعفی کاهشی کند.»

رونق پتروشیمی آسیا

علیرغم عوامل منفی، پیش‌بینی می‌شود تقاضای پتروشیمی برای نفت خام در آسیا همزمان با آغاز به کار واحدهای جدید قوی باقی بماند.

پالایشگاه شنگهانگ در چین، پیش از آغاز به کار مجدد در واحد 320 هزار بشکه در روز خود در لیانیانگانگ در اکتبر، فعالیت خرید نفت را شروع کرد. 

بگفته اوپک: «پیش‌بینی می‌شود در کنار تعطیلات عمومی یک‌هفته‌ای، این عوامل،مصرف نفت خام در سه ماهه چهارم را همزمان با اوج‌گیری تقاضا به میزان 100 هزار بشکه در روز در محاسبات سالیانه، مورد حمایت قرار دهند.»

«انتظار می‌رود تولید ناخالص داخلی چین در سال 2023 تا میزان 4.8 درصد توسعه یابد. علاوه بر این، در صورت افول پاندمی، سیاست کووید صفر چین تا میزان قابل توجهی تعدیل خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود بهبود فعالیت‌های اقتصادی و حمایت دولتی تقاضای نفت خام را تقویت کنند.»

تقاضای نفت خام در سازمان همکاری و توسعه اقتصادی آسیا و اقیانوسیه، با رشد 200 هزار بشکه در روز در ماه ژوئیه در محاسبات سالیانه، به میزان چشم‌گیری از انتظارت گذر کرد.

بگفته اوپک: «تقاضای ژوئیه تحت تاثیر نیاز به خوراک پتروشیمی برای نفتا، شامل تقاضا از تولیدکننده بزرگ پتروشیمی کره‌ای، شرکت ال‌جی کِم، رشد کرد. نفتا در مقایسه با افت 60 هزار بشکه در روز در ماه ژوئن، در محاسبات سالیانه رشد 100 هزار بشکه در روز را ثبت کرد.»

اگرچه، اوپک در رابطه با رشد در ماه‌های آتی بدبین بود.

چالش‌هایی که بازار با آن مواجه است شامل سطوح بالای بی‌ثباتی، کندی رشد اقتصادی، و خیز مجدد احتمالی محدودیت‌ها در چین و مکان‌های دیگر می‌شود.

اوپک نتیجه‌گیری کرد: «خطرات نزولی برای پیش‌بینی‌ها شامل تداوم رویه‌های تورمی، اقدامات مضاعف مالی توسط بانک‌های مرکزی بزرگ، تشدید تنش‌های جغراسیاسی، تشدید پاندمی در نیمکره شمالی در طی ماه‌های زمستان، محدودیت بازارهای کار و محدودیت‌های مضاعف زنجیره عرضه می‌شود.»

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار