بومی سازی ۱۰۰ دانش فنی و کاتالیست پتروشیمی ها
ژوهشگران داخلی موفق به بومی سازی ٣٨ دانش فنی و کاتالیزور در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی شده و این تعداد تا پایان برنامه پنجم به ١١٠ مورد خواهد رسید.
به گزارش شانا، روند پرشتاب بومی سازی کاتالیست ها در داخل کشور ادامه داشته و در این مسیر شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تکیه بر دانش و تخصص پژوهشگران خود توانسته ایران را در زمره کشورهای دارای دانش های فنی و کاتالیستی برتر در سطح جهان قرار دهد.
صنعت پتروشیمی ایران اکنون در زمینه دانش های مرتبط با کاتالیزورها، مواد شیمیایی، انتقال فناوری به حد مطلوبی از دانش دست یافته و دیگر شرایط تحریم نمی تواند پژوهشگران پتروشیمی را محدود کند. نقش تولید کنندگان داخلی با بهره گیری از دانش بومی و انتقال دانش فنی به داخل کشور بیشتر از گذشته شده و نقش پژوهش و فناوری، اساسی ترین گام در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به ویژه صنعت نفت در چند سال گذشته بوده و در مسیر توسعه پایدار، بومی سازی یک اولویت استراتژیک به شمار می رود.هم اکنون زنجیره ای از پژوهشگران و فناوران در صنایع پتروشیمی ایران طرح های توسعه را دنبال می کنند و حمایت های دولت و توجه ویژه وزارت نفت و مدیران ارشد صنعت پتروشیمی به تولید علم و دستیابی به دانش فنی و داخلی سازی آن، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی را به رقیبی برای همتایان تبدیل کرده است.
تولید ده ها محصول جدید پژوهش و فناوری سبب تقویت اقتصاد مقاومتی شده و و دستاوردهای ارزشمند کسب شده می تواند ارکان صنعت پتروشیمی ایران را تحکیم بخشیده و ایران در مسیر خود کفائی کامل گام بردارد و ٣٠ دانش فنی بومی سازی شده توسط محققان ایرانی آماده واگذاری است. ١۵ کاتالیست و دانش فنی در سال گذشته بومی سازی شد و آماده واگذاری است و امسال نیز با بومی سازی ١۵ دانش فنی استراتژیک در صنعت پتروشیمی در مجموع ٣٠ دستاورد ارزشمند پژوهشگران ایرانی آماده واگذاری است.
به گزارش شانا وزیر نفت چندی پیش با تاکید بر افزایش نقش پژوهش در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در سال های گذشته پدید آمدن انواع دانش فنی در این صنعت حکایت از عملکرد خوب بخش پژوهش داشته است و در این بین باید به صدور دانش فنی نیز توجه ویژه شود. مهندس زنگنه گفته بود: پژوهش و فناوری می تواند با تامین کاتالیست ها و دیگر نیاز های مجتمع های پتروشیمی افزون بر تامین نیاز داخل اقدام به صادرات این محصولات کند. وزیر نفت تصریح کرد: صنعت پتروشیمی برای گذراندن مشکلات کنونی باید تلاش بیشتری کند تا تولید خود را هر چه بیشتر افزایش دهد چرا که پویایی در این صنعت موجب افزایش ثروت ملی ایران خواهد شد