نبود نقدینگی و خریداران جدید مشکل کنونی بازار
پتروتحلیل- در طی معاملات روز جاری شاخص کل با افت ۹۹ واحدی با شدت کمتری کاهش یافت تا امید سرمایه گذاران برای مثبت شدن بازار در روزهای جاری قوت یابد. اخبار سیاسی مرتبط با نگارش متن توافق نهایی و رسیدن قیمت برخی از شرکت ها به نقاط حمایتی و جذاب از مهمترین نکات بهبود اندک شاخص هستند. هر چند نگاه مطلوب تر پایش بازار و زیر نظر داشتن سهام کوچک و خاص است که جهتی متفاوت از بازار دارند. امروز همچنین ارزش معاملات بورس ۱۴۸ میلیارد تومان و ارزش معاملات فرابورس نیز ۱۹۶ میلیارد تومان بود .
اصلی ترین علت بالا رفتن حجم معاملات , ارزش معاملات ۶۷ میلیارد تومانی پتروشیمی مبین بود که با حجم ۱۹۸ میلیون سهمی همراه بود . بنابراین به استثنای نماد مبین می توان به این نتیجه رسید که ارزش معاملات بازار هنوز به نقطه مطلوبی نرسیده است و بسیار پایین می باشد. در شرایط کنونی نقدینگی جدید می تواند ناجی بازار باشد که البته فروشندگان مبین تا حد اندکی می توانند در این نقش خریداران سهام جدید باشند. امروز رانفور با ۷۹ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص گذاشت و شبندر با ۵۸ واحد افت مهمترین عامل کاهش شاخص کل بود.
امروز در معاملات سهام گروه محصولات پتروشیمی و شیمیایی شاهد نمایشی مطلوبتر از معاملات هفته قبل بودیم. در این گروه شکلر, پلی اکریل ,فارابی , شمواد , کربن و پتروشیمی آبادان به طور کامل در مثبت معامله شدند. در رابطه با کربن و شمواد در گذشته توضیحاتی داده ایم . این دو سهم می توانند در میان مدت بازدهی خوبی نصیب سهامداران کنند. شاید بتوان گفت که حجم اندک نقدینگی موجود در گروه پتروشیمی مانع از این شد که نمادهایی مانند وپترو و شیران به صف خرید برسند. مشکل اصلی بازار در حال حاضر نبود نقدینگی و خریدار جدید است . تاپیکو با حجم ۶ میلیونی خود توانست به اولین جرقه های مثبت شدن بازار سریعا واکنش نشان داده و در قیمت ۲۳۱ تومان بسته شود.
اما در نمادهای پالایشی معاملات شبیه معاملات دیروز بود و بسیاری از سهم ها در حداقل تقاضا به کار خود پایان دادند. شبندر که در معاملات ۹ میلیون سهمی خود مورد توجه برخی از حقیقی ها بود نتوانست از صف فروش رهایی یابد؛ اما بسیار پرحجم تر از روزهای قبل معامله شد. باید گفت که با مثبت شدن بازار این سهم هم می تواند واکنش مناسبی را داشته باشد. اما از سوی دیگر نمادهای شتران و شپنا در زیر بار فروش سهام دوام نیافتند. روغنی ها که امروز کم حجم بودند نیز نتوانستند به معاملات مثبت برسند. باید گفت که جذابیت گروه روغنی بیشتر حول ایرانول و بهران است. اما پیشنهاد می شود که نمادهای گروه را اگر خریداری کردیده اید تا مجامع نگهداری کنید. در گروه محصولات شیمیایی نیز به نظر می رسد که هنوز ریسک خوراک قابل حل نباشد. ولی برخی از آنها می توانند تا قبل ار مجامع مورد توجه واقع شوند. در کل معاملات دوگروه محصولات پتروشیمی و نفتی به کلیت بازار بورس کشورمان وابسته است و در صورت عدم ورود پول جدید به بازار فعلا به استثنای تک سهم ها بهانه ای برای رشد نخواهد بود.