کد خبر : 7798

تلاش عرضه کننده ها برای نگهداشتن قیمت ها

images (19)

پتروتحلیل- نگاهی به معاملات هفته جاری بورس و بازار پتروشیمی نشان می دهد که با توجه به نزدیکی به پایان ماه، حجم عرضه ها کاهش یافته و به این ترتیب بیشتر عرضه کننده ها تلاش می کنند تا از کاهش قیمت ها جلوگیری کنند. این گفته در خصوص پلی اتیلن سبک ۰۲۰ و ۰۰۷۵ هلدینگ خلیج فارس به گفته کارشناسان بازار صدق می کند. این در حالی است که روز سه شنبه هفته جاری پلی اتیلن سبک خطی ۲۰۹ شازند غیبت داشت، اما ۲۰۹ امیرکبیر به میزان ۳ هزارتن عرضه شد، با این حال ۳ هزار و ۴۰۰ تن تقاضا داشت. به گفته باقری، مدیرکالایی کارگزاری پگاه یاوران نوین در این باره می گوید: اگر عرضه ۲۰۹ هفته آینده هم به همین میزان ادامه داشته باشد و با توجه به شارژ سهمیه پروانه های بهره برداری، به احتمال زیاد این کالا وارد زمان مچینگ خواهد شد.

در همین حال در هفته جاری گریدهای پلی پروپیلن ها، پلی اتیلن ترفتالات گرید BG ها، پلی استایرن انبساطی ۴۰۰ به دلیل عرضه های اندک در بورس با سقف قیمت خریداری شدند. به گفته باقری، با توجه به اینکه شرکت های کمتری به دلیل عرضه های کم این کالا قادر به خرید از بورس هستند، در بازار هم این کالاها با کاهش روبه رو می شوند، این در حالی است که اختلاف قیمت این کالاها در بورس و بازار نقدی سبب شده تا بیشتر خریداران این کالاها واسطه ها باشند تا مصرف کنندگان واقعی.

از سوی دیگر در این هفته تقاضای خرید پلی اتیلن سنگین EX3 شازند و امیرکبیر هم بالا بود، گر چه EX3 امیرکبیر به صورت جامبو عرضه شده بود، اما سقف قیمت را تجربه کرد. این در حالی است که طبق پیش بینی کارشناسان بازار پتروشیمی در هفته جاری، محصولات هلدینگ خلیج فارس با توجه به محدودیت خرید در مچینگ با افزایش قیمت در بازار داخل روبه رو بودند. به این ترتیب ۷۰ درصد محصولات هلدینگ خلیج فارس که پیش تر با کاهش کدهای معاملاتی در زمان مچینگ خریداری می شد، در حال حاضر خریداری ندارد و در زمان مچینگ می ماند، این موضوع سبب شده تا حجم کالاها در بازار کاهش یافته و قیمت ها نیز افزایش یابد.

به گفته کارگزاران، بیشتر خریداران با توجه به محدودیت خرید از مچینگ، کدهای معاملاتی را برای کالاهایی با اختلاف قیمت در بورس و بازار نگه می دارند و سعی می کنند کالاهایی را خریداری کنند که برای آنها سودآوری بیشتری داشته باشد. به گفته این گروه مثلا در هفته جاری پی وی سی S65 جامبوی اروند وارد زمان مچینگ شد و خریداری نداشت، اما اگر محدودیت خرید از مچینگ نبود، به احتمال زیاد این کالا توسط معامله گران خریداری می شد.

در همین حال بیشتر کارشناسان بازار پتروشیمی روند قیمت ها در روزهای آتی به عوامل بیرونی مثلا ارز وابسته می دانند و معتقدند؛ بازار پتروشیمی در حال حاضر براثر شوک های بیرونی اندکی گیج و سردرگم است. به گفته این گروه اگر دلار در بازار ارز تک نرخی شود و در محدوده ۳ هزارتومان بماند، احتمال افزایش قیمت ها در بازار پتروشیمی هم وجود دارد. این در حالی است که موضوع تعیین قیمت خوراک مجتمع های پتروشیمی و صادرات محصولات توسط بخش خصوصی هم می تواند بر بازار پتروشیمی اثر گذار باشد.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار