پیشنهاد افزایش ٢۵ تا ٣٠ درصدی قیمت اوره
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر از پیشنهاد تازه برای قیمت اوره تولیدی پتروشیمی ها و ارسال نامه ای به ستاد هدفمندی یارانه ها برای تعیین تکلیف در این خصوص خبر داد .
به گزارش شانا، غلامرضا سلیمانی امیری، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر اظهارکرد: پیشنهادی به ستاد هدفمندی یارانهها ارائه شده است مبنی بر اینکه ٩٠ درصد قیمت فوب بندرعباس را که قیمت صادراتی اوره است، مبنای قیمت در داخل قرار گیرد و در نهایت معادل ریالی آن را که حدود ٨٠٠ تومان میشود، برای قیمت اوره تعیین شود.
به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، سلیمانی امیری گفت: با توجه به اینکه قرار بود تا آخر خردادماه، قیمتها بر همان مبنای سابق باشد و از اول تیرماه قیمتهای جدید مشخص شود، چندی پیش گزارشی تهیه شد و بر مبنای قیمت تمام شده، نامهای به ستاد هدفمندی یارانهها ارسال شد.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری غدیر ادامه داد: جلسهای نیز با حضور مسئولان جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد که در آنجا هم دیدگاهها و دلایل خود را به روشنی توضیح دادیم و قیمتهای جدید را پیشنهاد کردیم.
سلیمانی امیری تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم ٩٠ درصد قیمت فوب بندرعباس را که قیمت صادراتی اوره است، مبنای قیمت در داخل قرار دهیم و در نهایت معادل ریالی آن را که کمتر از ٨٠٠ تومان میشود، برای قیمت اوره در نظر بگیریم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری غدیر، قیمت کنونی اوره را ۶١٢ تومان اعلام کرد و گفت: ما در پیشنهاد جدید خود ١٨٨ تومان به قیمت اضافه کردهایم تا اوره تولیدی پتروشیمیها به حدود ٨٠٠ تومان برسد؛ البته اگر بخواهیم براساس قیمت فوب در بندرعباس دقیقتر محاسبه کنیم، قیمت نهایی حدود ٧٨٠ تومان در میآید.
وی با ذکر این مطلب که اعتقاد ما این نیست که کود اوره با قیمت گزاف در اختیار کشاورزان قرار گیرد، افزود: وقتی کود اوره یا دیگر نهادههای کشاورزی بالا برود، قیمت محصول هم بالا خواهد رفت؛ بنابراین ما حتی پیشنهاد کردیم که اوره را به قیمت ۶١٢ تومان به کشاورزان بدهند ولی در عوض میزان یارانهای را که دولت میدهد، بیشتر کند.
سلیمانی امیری در پاسخ به این پرسش که آیا دولت نمیتواند همین کمک خود را در قالب یارانه تولید به کشاورزان و دیگر تولیدکنندگان تعریف کند، گفت: ما نیز پیشنهادمان همین است.
وی با بیان اینکه تا امروز نزدیک به سه ماه در اعلام قیمت این محصول تاخیر صورت گرفته است، تصریح کرد: تمام دلایل افزایش قیمت را با شفافیت به دولت توضیح دادهایم و انتظار داریم که شرکتهای تولیدکننده اوره هر چه زودتر به لحاظ مالی سامان یابند.
سلیمانی امیری اظهارکرد:هماکنون قیمت تمام شده به خصوص در بخش خوراک ١٣ سنت تعیین شده، حقوق و دستمزد هم بالا رفته بنابراین چارهای جز اصلاح قیمت در این بخش باقی نمانده است.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری غدیر در عین حال این نکته ر ا ناگفته نگذاشت که نگرانیهای دولت بیشتر از آنجا ناشی میشود که مبادا این افزایش قیمت، باعث افزایش قیمت در محصولات کشاورزی شود.
سلیمانی امیری در پاسخ به این سئوال که فکر میکنید تا چه زمانی پاسخ نامه پیشنهادی خود را دریافت کنید، گفت: در گزارشی که حسابرسان تهیه کردهاند، قیمتهای پیشنهادی ما را تایید کردهاند و مقرر شد که دولت بزودی قیمتهای جدید را اعلام کند.
وی با تاکید بر این که اوره تولیدی پتروشیمیها ارزآوری خوبی دارد،گفت: دولت به هر میزان شرایط صادرات این محصول را تسهیل کند، به تثبیت و تعدیل نظام ارزی در کشور کمک کرده است؛ موضوعی که به گفته این مقام مسئول، خود سبب رونق فضای کسب و کار نیز خواهد شد.
اوره افزون بر مصارف کشاورزی، ماده اولیه برای تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی مهم از جمله انواع پلاستیک و چسب و .... نیز هست.