خلیجفارسزیرذرهبینبازارسرمایهایها
مراسم معارفه بزرگترین شرکت دولتی در آستانه خصوصی سازی برگزار شد. به گزارش خبرنگار پترو تحلیل، روز گذشته جلسه معارفه شرکت هلدینگ خلیج فارس از ساعت ۲ الی ۶ بعدازظهر برگزار شد. محمدرحیم احمدوند، رییس سازمان خصوصی سازی در مراسم معارفه هلدینگ خلیج فارس به عملکرد این هلدینگ اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد پتروشیمی کشور در این مجموعه تولید شده و نیمی از تولیدات مجموعه قابلیت صادرات دارد.
احمدوند ادامه داد: واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس از برنامههای سال ۹۱ سازمان خصوصی بود که با تلاش و حمایت همکاران سازمان خصوصی سازی و شرکت ملی پتروشیمی آماده عرضه شد. جمشید سبزکار، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز در این مراسم به مزایای این شرکت بزرگ اشاره کرد و گفت: دسترسی آسان به خوراک، تمرکز در حاشیه خلیج فارس، اصلاح و بهبود مداوم تکنولوژی، در اختیار داشتن نیروی متخصص، وجود بازارهای رو به رشد داخلی وخارجی، دارا بودن طیف وسیعی از محصولات پتروشیمی، دارا بودن اعتبار جهانی در جذب منابع مالی و امکان برخورداری از مناطق ویژه اقتصادی از مزیتهای هلدینگ خلیج فارس است.
مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس خاطرنشان کرد: در حال حاضر سهم شرکتهای پتروشیمی خلیج فارس از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ۴۵ درصد است که ۲۶ میلیون تن آن بدون احتساب یوتیلیتی متعلق به خلیج فارس است. وی به آمار عملکرد شرکت هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و افزود: در سال ۹۰ تناژ صادراتی این شرکت ۶٫۵ میلیون تن به ارزش ۶٫۵ میلیارد دلار بوده است که این میزان در ۱۱ ماهه امسال به ۵٫۲ میلیون تن صادرات به ارزش ۴٫۹ میلیارد دلار رسیده است. همچنین تناژ فروش داخلی ۵ میلیون تن به ارزش ۵۸ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی عنوان کرد: سهم ارزش صادرات هلدینگ در سال ۹۱ با وجود تمامی تحریمها و مشکلات ۵۱ درصد کل کشور بوده و سهم شرکتهای پتروشیمی خلیج فارس از تناژ داخلی ۴۹ درصد بوده است. حسن محمد تبار، معاون سازمان خصوصی سازی نیز در این جلسه در پاسخ به سوالات متعدد سهامداران در مورد زمان عرضه این شرکت بورسی گفت: باید گزارش بودجه ۹۲ این شرکت به همراه گزارش تلفیقی حسابرسی شده شرکت ارائه شود تا این هلدینگ بتواند در بورس عرضه شود.
وی گفت: اگر سازمان حسابرسی تا پایان این هفته گزارش حسابرسی را ارائه کند آگهی عرضه این سهم باید طی دو روز کاری در شرکت بورس تهران منتشر شود تا سهام شرکت قابلیت عرضه پیدا کند. وی افزود: به این ترتیب اگر امکان ارائه اطلاعات فراهم شد روز دوشنبه نزدیکترین زمان برای عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس در بورس است.
آخرین وضعیت مالی بزرگترین شرکت بورسی
مشاور پذیرش هلدینگ خلیج فارس نیز آخرین وضعیت مالی بزرگترین شرکت بورسی را تشریح کرد. پورابولی، مدیر عامل شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین و مشاور پذیرش این شرکت به صورتهای مالی هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و گفت: اطلاعات تلفیقی شش ماهه این شرکت در سایت کدال منتشر شده است.
وی ادامه داد: هلدینگ خلیج فارس دارای ۱۴ شرکت فرعی و یک شرکت وابسته است که سال مالی آنها ۲۹ اسفند بوده و سال مالی شرکت بازرگانی پتروشیمی ۳۱ شهریور است.
وی در پاسخ به سوال سهامداران در خصوص نرخ ارز هلدینگ خلیج فارس گفت: طبق اطلاعات ارائه شده ۶۶۰۰ میلیارد تومان از فروش محصولات این شرکت تماما با ارز مرجع بوده است زیرا اتاق مبادلهای در مهر ماه تاسیس شد. به این ترتیب از ۶۶۰۰ میلیارد تومان از فروش محصولات هلدینگ منتج به ۱۹۵۰ میلیارد تومان سود شده است.
گران فروشی نمی کنیم
در حاشیه این مراسم معارفه اعلام شد که سود تلفیقی هلدینگ خلیج فارس برای سال مالی منتهی به پایان خرداد ۹۲ عددی معادل ۳ هزار میلیارد تومان است که فقط ۲ هزار میلیارد تومان آن مربوط به پتروشیمی بندر امام است. در همین حال، یکی از مسوولان سازمان خصوصی سازی در حاشیه معارفه هلدینگ خلیج فارس گفت، این که گفته می شود دولت از عرضه سهام این شرکت به فکر تحقق بودجه است،حرف درستی نیست چراکه ۴۰ درصد این شرکت از آن سهام عدالت است،۴۰ درصد آن متعلق به مجموعه بانک ها و صندوق های بازنشستگی است و ۵ درصد هم که برای سهام ترجیحی در نظر گرفته شده است. بر این اساس دولت فقط ۱۵ درصد سهام دارد که فقط ۵ درصد آن را هم عرضه می کند.
در مراسم معارفه هلدینگ خلیج فارس شمسی جامخانه معاون سازمان خصوصی سازی در برابر پرسش های موجود درباره نظر مقامات دولتی در خصوص عرضه سهام با قیمت ۲۵۰۰ تومانی گفت: در زمان عرضه ذوب آهن وقتی بازار ، سهام ذوب آهن در قیمت ۱۵۰ تومان را نخرید ما آن را ۱۳۰ تومان عرضه کردیم و بعد از آن سهام پالایشگاه های لاوان، بندرعباس و تهران هم خوب و مناسب عرضه شدند. وی تاکید کرد: خصوصی سازی به دنبال عرضه گران سهم نیست و تعداد سهام هلدینگ خلیج فارس هم به اندازه ای هست که به همه متقاضیان می رسد.