مذاکره با شرکتهای پتروشیمی برای دریافت مجوز فروش اعتباری
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی از مذاکره با همه شرکتهای پتروشیمی برای دریافت مجوز فروش اعتباری محصولات خبر داد.
مهدی شریفی نیک نفس در گفتگو با شانا، یکی از بزرگترین مشکلات کنونی تولیدکنندگان مصنوعات پلاستیکی در کشور را بحث نقدینگی و سرمایه در گردش دانست و گفت: هم اکنون شرکت بازرگانی پتروشیمی با همکاری انجمن صنایع پایین دستی پتروشیمی در حال مذاکره با شرکتهای تولیدی پتروشیمی برای دریافت مجوز فروش اعتباری محصولات هستیم، این اقدام باهدف رسیدن محصولات به دست مصرف کنندگان واقعی انجام می شود.
وی گفت: شرکت بازرگانی پتروشیمی با هماهنگی شرکت هلدینگ خلیج فارس مواد اولیه تولید شده در پتروشیمی های تندگویان، ارتوزایلین بوعلی، اروند، کارون، ارومیه و خوزستان را با صورت اعتباری عرضه می کند، به نظر می رسد این روند برای افزایش تولید مصنوعات پلاستیکی و پتروشیمیایی به سایر مجتمعهای پتروشیمی توسعه یابد.
بازگشت مشتریان سنتی پتروشیمی ایران پای میز مذاکره
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی با بیان این که با رفع تحریمهای بین المللی یک جانبه صنعت پتروشیمی مشتریان سنتی ایران همچون ژاپن و کشورهای اروپایی برای خرید محصولات پتروشیمی شروع به مذاکره کرده اند، گفت: این کشورها به دنبال انعقاد قرارداد مستقیم برای خرید هستند.
شریفی نیک نفس افزود: محصولات پتروشیمی ایران از نظر کیفیت در دنیا شناخته شده است، از این رو قطعا برای این محصولات مشتری وجود دارد.
وی گفت: پیش از آزاد سازی نرخ ارز محصولات پتروشیمی در بروس کالا بسیاری از مصرف کنندگان مواد اولیه بیشتر نیاز خود را از بازار آزاد تهیه می کردند، در صورتی که در چند ماه اخیر به دلیل افزایش دسترسی به مواد و یکسان شدن قیمت در بورس و بازار همه می توانند خرید داشته باشند.
به گزارش شانا، یکی از مزایای فروش محصولات پتروشیمی با ارز آزاد این است که سودهای کلان و غیرمنطقی دلالان بازار از بین رفته و اسطه گری نیز تا حدود زیادی از بین می رود، زیرا قسمت عمده این سودهای غیرمنطقی به دلیل اختلاف قیمتها بوجود آمده است. افزایش حجم عرضهها، منطقی تر و شفاف تر شدن بازار، حذف واسطهگری و آزادی عمل بیشتر برای مصرفکننده واقعی در بورس کالا مهمترین تاثیر این سیاست است.
در صورت عرضه مستمر پتروشیمی ها در بورس، تولیدکنندگان میتوانند برای تولید خود برنامه ریزی کنند، چراکه می دانند مواد اولیه آنها به طور مداوم در بورس عرضه می شود و برای تامین آن مشکلی نخواهند داشت. در این میان باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که برای یک تولیدکننده، ثبات قیمت در بلندمدت بسیار مهمتر از رشد قیمت مواد اولیه و به تبع آن افزایش هزینههای تولید در یک برهه زمانی است، زیرا وقتی ثبات بر بازار حاکم باشد، تولیدکنندگان میتوانند با خریداران خود قراردادهای میان مدت و بلند مدت ببندند اما در زمانی که قیمتها در نوسان است، تولیدکنندگان در تصمیم گیریهای خود دچار مشکل می شوند.
به نظر می رسد سیاست اتخاذ شده در کنار افزایش سقف نوسان مجاز معاملات محصولات پتروشیمی از ۵ به ۱۰ درصد، تا حدودی فضای بازار را به تعادل نسبی نزدیک کرده و تفاوت بین قیمتهای بورس و بازار را کاهش داده است.
کاهش نرخ ارز از طریق فروش محصولات بر اساس نرخ آزاد و تزریق این ارز به بازار، شفافیت بیشتر بازار، تقویت شرکت های پتروشیمی در بورس اوراق بهادار و افزایش شاخصهای بورس، رقابتی شدن بیشتر بازار با محوریت بورس کالا و سهولت دست یابی مصرف کنندگان نهایی به کالای مورد نظر را می توان از مزایای دیگر این سیاست دانست.
بر پایه این گزارش، هنوز ارزیابی های دقیقی درباره آثار مثبت آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی به لحاظ آماری انجام نشده است، اما اگر وزارت صنعت این اطمینان را به تولیدکنندگان بدهد که پتروشیمیها کل نیاز داخل را از طریق بورس کالا تامین میکنند، شاهد رشد تولید و رونق هر چه بیشتر در صنعت پتروشیمی کشور خواهیم بود. فروش محصولات پتروشیمی همسو با نرخهای جهانی، رانت بازار پتروشیمی را از بین میبرد و انگیزه شرکتهای پتروشیمی را برای تامین نیاز داخل بیشتر میکند.