روزهای سخت «متانولی» ها
پتروتحلیل- بازار متانول با وجود رسیدن به اواسط ماه اردیبهشت همچنان در آرامش به سر می برد.
به گزارش «پتروتحلیل» در حالی قیمت متانول همچنان درمحدوده ۸۸۰ تومان در بازار داخل وجود دارد که به گفته فعالان این حوزه در سالهای پیش بازار این کالا وضعیت بهتری داشت.
علی جوانمردی، کارشناس بازار شیمیایی در این باره می گوید: همواره در ۶ ماه ابتدایی سال، بازار متانول با افزایش حجم خرید و قیمت روبه رو بود، اما امسال بازار این کالا بسیار ضعیف است. به عقیده این کارشناس تولید انبوه در این حوزه در حال حاضر وجود ندارد و برخی از خریداران بزرگ با حداقل ظرفیت خود مشغول به تولید هستند از سوی دیگر صادرات نیز بسیار کاهش یافته و بازار داخل با تنوع محصول و همچنین افزایش هزینه های تولید روبه رو است، به همین دلیل اکثر تولیدکننده ها به سختی فعالیت می کنند. از این رو تولیدکننده ها در انتظار کمک های دولت به این بخش هستند.
به گفته جوانمردی لغو تحریم ها می تواند بازار متانول را با جهش روبه رو کند، این در حالی است که صادرات متانول به ترکیه و عراق به شدت کاهش یافته است، گفته می شود کارخانه ای که بیشترین حجم مصرف متانول در کردستان عراق را داشت، تعطیل شده است و از این رو میزان صادرات متانول کاهش یافته است.
این در حالی است که هفته گذشته هم متانول شیراز که همیشه مورد توجه خریداران قرار داشت، از استقبال بالایی برخوردار نبود، به طوری که بخشی از آن وارد سیستم مچینگ شد. عرضه ۳ هزارتنی این کالا با قیمت پایه ۷۷۰ تومان، با همین نرخ توسط معامله گران خریداری شد. اکثر فعالان بازار انتظار دارند، معاملات متانول باتوجه به فصل گرما با تحرک بیشتری روبه روشود، از این رو در انتظار تغییر در بازار این کالا هستند.
تنها در رینگ محصولات شیمیایی در حال حاضر جوش شیرین مورد علاقه بازاریان است که آن هم نسبت به سال گذشته در خور توجه نیست، به طوری که هفته گذشته معامله گران این کالا را ۱۰ تومان بالاتر از نرخ پایه خریداری کردند، قیمت پایه این کالا ۱۱۹۵ تومان است. حال آنکه قیمت این کالا در سال گذشته به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار داخل رسید.
به گفته معامله گران حجم بالایی از خرید جوش شیرین به دامداری ها تعلق دارد، این در حالی است که جوش شیرین چینی هم در بازار داخل وجود ندارد؛ چرا که قیمت واردات این کالا با ارز بازار آزاد همتراز و یا بالاتر از نرخ جوش داخلی قرار می گیرد و از این رو بیشتر واردکنندگان در شرایط فعلی علاقه ای به واردات این کالا ندارند.