بازیگران بازار پی وی سی در حاشیه
پتروتحلیل- بازار پی وی سی با کشش و مصرف اندک روبه رو است.
به گزارش «پتروتحلیل»، این در حالی است که قیمت پی وی سی در منطقه جی سی سی در هفته جاری باز هم با افت روبه رو شده است، به طوری که نرخ این کالا با افت ۲۰ دلاری به ۶۵۰ تا ۶۷۵ دلار در هر تن سی اف آر رسیده است. در منطقه خاورمیانه نیز قیمت پی وی سی ۱۰ دلار کاهش داشته و به رقم ۶۷۰ تا ۷۰۵ دلار در هر تن سی اف آر رسیده است. در پاکستان و هندوستان قیمت پی وی سی در محدوده ۷۳۰ تا ۷۶۰ دلار در هر تن سی اف آر اعلام شده که تغییری نسبت به هفته قبل نداشته است.
برخی از کارشناسان بازار پی وی سی، همچنان از افت قیمت نفت ابراز نگرانی می کنند و معتقدند؛ احتمال کاهش قیمت اتیلن در بازار پتروشیمی وجود دارد و از این رو ترس از ریزش قیمت ها، بازیگران بازار پی وی سی را به حاشیه رانده است.
از سوی دیگر فصل زمستان نیز مصرف پی وی سی را به شدت کاهش داشته است، در کنار این موضوعات نوسان های مکرر قیمت دلار که امروز به نرخ ۳ هزار و ۵۸۰ تومان نزدیک شد هم یکی از دلایلی است که معامله گران را نسبت به آینده و افت بیشتر قیمت دلار نگران کرده است.
جواد ایرانی، کارشناس بازار پی وی سی در این باره به خبرنگار «پتروتحلیل» گفت: حجم معاملات در بازار پی وی سی کاهش چشمگیری داشته است و حجم خریدهای مصرف کنندگان به ۲ تا ۳ تن در روز رسیده که رقم نگران کننده ای است و نشان از وضعیت نامطلوب بازار پی وی سی دارد.
برخی از کارشناسان این بازار معتقدند؛ در ماههای اخیر خرید پی وی سی از پتروشیمی های بندرامام و غدیر بیشتر توسط دارندگان کدهای معاف از مالیات انجام می شود که ترسی ریزش قیمت ها ندارند و می تواند از معافیت مالیاتی ۹ درصدی استفاده کرده و محصولات خود را در بازار داخل به فروش برسانند.
این در حالی است که برخی از کارشناسان بازار کاهش عرضه های غدیر را به فروش ۱۶ تا ۱۷ هزارتن پی وی سی صادراتی این مجتمع مرتبط می دانند، از سوی دیگر پتروشیمی آبادان نیز با توقف تولید به دلیل فنی روبه رو است، البته برخی از منابع نزدیک به این شرکت می گویند: احتمال دارد در این هفته تولید پی وی سی در این مجتمع آغاز شود.
با این حال اکثر فعالان و بازیگران این حوزه در خصوص افت قیمت نفت و اتیلن نگرانی دارند و در کنار آن هیجانات ناشی از اجرایی شدن برجام نیز توانسته نوسانات دلار را افزایش دهد و به این ترتیب ترس از ورود به معاملات افزایش یافته است.
جواد موسوی، مدیرکالایی کارگزاری اطمینان سهم نیز معتقد است؛ تولید پلی اتیلن و پلیمر در دنیا صرفه اقتصادی ندارد؛ چرا که در حال حاضر اتیلن به نرخ ۱۰۸۵ تومان رسیده، حال آنکه اکثر پلیمرها با نرخ های در حدود ۱۰۶۰ تا ۱۱۰۰ دلار درهر تن معامله می شود و این موضوع نشان می دهد که وضعیت بازار پلیمرها مطلوب نیست. این در حالی است که فقط بهای مواد اولیه مطرح نیست و باید به هزینه های دیگر نیز توجه کنیم.
قیمت پی وی سی در هفته جاری