کد خبر : 36281

نگرانی از بازگشت مجدد تولیدکنندگان نفت به بازار

نگرانی از بازگشت مجدد تولیدکنندگان نفت به بازار

پتروتحلیل- در روز دوشنبه بازار جهانی نفت آنچه را که در روز آخر هفته قبل به دست آورد، ازدست داد و به عبارتی کاهش قیمت را در هر دو طرف اقیانوس اطلس تجربه نمود. در این روز قیمت هر بشکه نفت خام برنت تحویلی در ماه سپتامبردر بازار ICE لندن با ۰/۶۵ دلار ( ۰/۴ در صد) کاهش از ۴۷/۶۱ به ۴۶/۹۶ دلار و هربشکه نفت خام WTI تحویلی در ماه اوت در بازار نایمکس نیویورک با ۰/۷۱ دلار ( ۰/۶ درصد) کاهش از ۴۵/۹۵ به ۴۵/۲۴ دلار به تثبیت رسید. البته لازم است یادآوری شود که از نگاه دست اند کاران بازار نفت بخشی از این کاهش قیمت در رابطه با نگرانی های حاصل از افزایش ذخیره سازی های نفت خام و فرآورده های نفتی روز ۱۵ ژوئیه (منتهی به آخر هفته گذشته) نیز است؛ زیرا شرکت Genscape در گزارش خود افزایش ۲۶۴۶۰ بشکه ای نفت خام در مخازن کوشینگ در اکلاهما را برای آن روز رقم زده است که تا حدودی تاثیر خود را بر بازار گذاشت.

از طرفی موسسه مورگان استانلی نیز تقاضا برای بنزین و سوخت دیزل را نیز تا حدودی در بازار امیدوار کننده نمی داند. به علاوه آنکه افزایش سریع تقاضا برای فرآورده های غیر نفتی موجبات کمک به افزایش تقاضای برای فرآورده های نفتی را نیز فراهم نمود اگرچه تاثیر چندانی بر تقاضای نفت خام نداشت، حتی اگر افزایش ۸۰۰ هزار بشکه در روز را برای خوراک پالایشی جهان انتظار داشته باشیم.

روند قیمت نفت

۱۸oil

همان طور که می دانیم در هفته گذشته به میزان قابل توجهی بر حجم ذخایر نفت و فرآورده های نفتی در آمریکا در مقایسه با هفته قبل از آن افزوده شد. از طرفی مشاهده می شود که حاشیه سود پالایشی برای پالایشگران در اوج تعطیلات تابستانی که معمولا بالاتر بوده ، کاهش یافته است که این امر خود وضعیت قیمت ها را در بازار تحت تاثیر قرار داده است. مورگان استانلی نیز همچنان امیدوار است که در اواسط سال ۲۰۱۷ بازار نفت از نظر عوامل بنیادین عرضه و تقاضا در بازار به شرایط تعادل برسد اما اضافه می کند که این امر تنها مشکل بازار نمی باشد بلکه مسائل و مشکلات ژئوپلتیکی نیز سایه سنگین خود را همچنان بر بازار انرژی و نفت حفظ کرده که در نتیجه آن عدم اطمینان های زیادی را به بازار منتقل می نماید و همین امر افزایش ریسک و تلاطم را به بازار مجددا بر می گرداند. البته برخی از تحلیل گران بازار فشار بر قیمت ها را به سمت ۳۷ دلار و ۳۸ دلار بترتیب برای هر بشکه از نفت خام های WTI و برنت دور از ذهن نمی دانند. این در حالی است که برخی دیگر تاثیر وقوع کودتا در ترکیه را نیز بر قیمت نفت زیاد نمی دانند و تاکید می کنند که باز گشایی دوباره تنگه بسفر که حدود ۳/۰ در صد عرضه جهانی نفت که از مبدا کشور های حوزه دریای خزر و بنادر دریای سیاه بارگیری و از این معبر انتقال و به بازار های جهانی می رسد ، فرصت کمی را برای افزایش قیمت در اختیار بازار قرار داد و لذا قیمت های نفت در نتیجه کودتا در ترکیه از تغییر زیادی برخوردار نگردید.

روند قیمت برنت

۱۸oil1 لازم است یاد آوری شود که قیمت های نفت از کمترین مقدار خود طی ۱۲ سال گذشته در سه ماه اول سال با ۷۵ در صد افزایش در ماه مه به بالاترین مقدار خود رسید این روند با رسیدن قیمت به ۵۰ دلار در این ماه متوقف شد چراکه موجبات نگرانی ناشی از بازگشت مجدد تولید کنندگان را به بازار با عرضه مجدد نفت فراهم نموده که در برخی مواقع اخبار و گزارشاتی نیز در این باره در بازار دست بدست می گردد.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار