کد خبر : 37868

جزئیات مجمع «فارس»

پتروتحلیل- مدیرعامل هلدینگ خلیج در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت، فعالیت هیات مدیره در سال منتهی به ۳۱ خردادماه را تشریح کرد.

به گزارش «پتروتحلیل»، وی با اشاره به اینکه سود هلدینگ خلیج فارس باتوجه به کاهش قیمت جهانی افت کرده است.

عادل نژادسلیم در ادامه گفت: با افزایش سطح تولید مطابق برنامه از پیش تعیین شده، میزان تولید محصول‎های پتروشیمیایی این شرکت به حدود ۱۸٫۷میلیون تن رسیده و سهم تولید محصولات پتروشیمی کشور ۴۰ درصد شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر پی‌گیر برنامه افزایش سهم صادرات در این شرکت هستیم که توانسته‎ایم میزان صادرات شرکت را ۴۹درصد افزایش داده و و به ۸میلیون تن صادرات برسیم که این میزان از صادرات ۴۲درصد از مقدار و ارزش محصولات صادراتی کشور را شامل می‎شود.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس ادامه داد: در سال گذشته با تزریق بیش از ۱۰هزار میلیارد ریال نقدینگی به پروژه عظیم و ملی گاز بید بلند خلیج‎فارس که از مهمترین و استراتژیک‎ترین پروژه‎های شرکت محسوب می‎شود به پیشرفت بیش از ۳۵درصد رسیده و درصد مالکیت هلدینگ خلیج‎فارس از ۸۰درصد به ۹۹درصد رسیده است.

وی در ادامه به اخذ مالکیت پروژه ۳۲۰۰-NGL اشاره کرد و افزود: از سوی دیگر فرآیندهای واگذاری این پروژه به عنوان اولین واحد NGL کشور به بخش خصوصی و خرید بلوک ۲۰درصدی پتروشیمی کاویان در راستای پیاده‎سازی استراتژی متنوع‎سازی و بهینه‏ سازی پرتفوی سرمایه‎گذاری از دیگر اقدام‏ های صورت گرفته است.

نژادسلیم گفت: براساس رتبه‎بندی موسسه بین‎المللی ICIS، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس ضمن حفظ رتبه دوم شرکت‌های شیمیایی خاورمیانه با ارتقای ۱۰پله‎ای نسبت به سال گذشته به جایگاه سی و چهارم صد شرکت برتر شیمیایی جهان دست یافت.

وی از دریافت تسهیلات ارزی ۲٫۲میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی خبر داد و افزود: با توجه به قرارداد مشارکت مدنی با بانک سپه به نمایندگی از ۵بانک کشور، دریافت تسهیلات ارزی ۲٫۲میلیارد دلار نهایی شد.

مدیرعامل هلدینگ خلیج‎فارس از ورود به بورس‏های بین‎المللی خبر داد و تصریح کرد: با توجه به شرایط جهانی شدن، در تلاش هستیم وارد بورس‎های جهانی شده و مشارکت‎های برون مرزی و درون مرزی را گسترش دهیم.

وی ادامه داد: در فعالیت یکساله شرکت توانسته‎ایم ۱۴٫۲۳درصد از سهام شرکت سرمایه‎گذاری ایرانیان را خریداری کنیم. در این راستا ۱۹٫۷۸درصد از سهام شرکت پتروشیمی کاویان را نیز خریداری کرده‎ایم.

نژادسلیم درباره وضعیت فعلی پالایشگاه بیدبلند تصریح کرد: سرمایه پالایشگاه بیدبلند از ١٠میلیارد ریال به ۸هزارمیلیارد ریال افزایش یافته است. این پالایشگاه یکی از اولویت‎های اصلی هلدینگ خلیج فارس است و تمرکز بر روی این پروژه بیشتر از گذشته شده است.

وی در تشریح برنامه‎ریزی‎هایی «فارس» تا سال۹۷ دارد، تشریح کرد: تا سال۹۷ باید به ۱۰۰درصد ظرفیت تولید دستیابیم. همچنین ۸طرح شرکت به صورت کامل راه‎اندازی شده و ظرفیت اسمی ۵۰میلیون تن را محقق سازیم.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت اعلام کرد: کمبود خوراک پتروشیمی بندرامام(ره) با واگذاری ٣٢٠NGL حل می‎شود.

نژادسلیم ادامه داد: سهام پتروشیمی بوعلی و نوری(برزویه) آماده عرضه هستند و به محض حل اختلافات مالی و احماع نظر با شرکت ملی نفت، سهام آنها در بازارسرمایه عرضه می‎شوند.

وی درباره اجرای پروژه‎های بروجن، کازرون و ممسنی اظهار داشت: اجرای پروژه‎های بروجن، کازرون و ممسنی مستلزم به کشیدن خط لوله توسط دولت است، چراکه پروژه بروجن ٣٣٠ کیلومتر خط لوله نیاز دارد.

نیازی؛ مدیرمالی شرکت هلدینگ خلیج فارس در مجمع این شرکت گفت: اختلاف صورت حساب‎های هلدینگ با بازرگانی پتروشیمی، صندوق بازنشستگی کشوری، پتروشیمی امیرکبیر، تاپیکو و... بسیار بالا است، اما شرکت‏ها از پرداخت آن امتناع می‌کنند.

در ادامه این جلسه حسابرس قانونی شرکت گزارش حسابرسی خود را ارایه کرد. در بند۵ این گزارش آمده است: سرفصل حساب‎های پرداختنی تجاری گروه شامل مبلغ ۱۲۳هزار و ۸۴۸میلیارد ریال مطالبات شرکت ملی نفت ایران از شرکت‎های پتروشیمی نوری و بندر امام است که با پاسخ تاییدیه ‏های دریافتی شرکت‎های پتروشیمی نوری و بندر امام مبلغ ۵۰هزار و ۲۳میلیارد ریال، مغایرت نامساعد دارد. معاونت مالی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‎فارس در توضیح این بند گفت: این اختلاف با شرکت ملی نفت است که در چند بخش وجود دارد. یک بخش آن مبلغ ۱۹میلیارد ریال است که شرکت ملی نفت قصد تسویه آن را دارد که در این بخش نوعی جابه‏جایی طلب و بدهی وجود دارد و آثار سود و زیانی برای شرکت در پی ندارد. بخش بعدی مربوط به پتروشیمی نوری از سال ۹۱ تا سال ۹۳ است که این اختلاف حساب با شرکت ملی نفت بوده و در حدود ۱۷هزار میلیارد ریال است.

نیازی ادامه داد: خوشبختانه در سال۹۴ حساب‎ها مشخص شده اما حساب سال۹۱ تا ۹۳ به دلیل اثرگذار بودن شرکت ملی نفت در خزانه کشوری باید جلسه‏هایی در این زمینه برگزار شده و مشکلات آن حل شود.

در بند ۶ این گزارش مانده بدهی شرکت اصلی به شرکت ملی صنایع پتروشیمی مبلغ ۳۱هزار و ۶۲۸میلیارد ریال ذکر شده است که با پاسخ تاییدیه دریافتنی از ان شرکت به مبلغ ۲۱هزار و ۸۳۵میلیارد ریال مغایرت نامساعد نشان می‎دهد. طبق بررسی‏های انجام شده مغایرت مذکور مربوط به عدم ثبت اعلامیه‎های صادره شرکت ملی صنایع پتروشیمی در رابطه با مبلغ کارمزد تسهیلات و انتقال مانده بدهی شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی و همچنین عدم ثبت اعلامیه شرکت اصلی در جهت تهاتر مطالبات ارزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به مبلغ ۲۰۱میلیوت دلار با مطالبات ریالی آن شرکت به مبلغ ۲هزار و ۹۰میلیارد ریال است. با توجه به مئارد مطرح شده به دلیل نبود اطلاعات و شواهد کافی و مناسب در خصوص چگونگی رفع مغایرت مذکور، تعیین آثار تعدیلات احتمالی که بر صورت‎های مالی ضرورت می‎یابد، برای این سازمان مقدور نیست.

نیازی در توضیح تکمیلی گزارش حسابرس قانونی شرکت گفت: براساس توافقی که بین شرکت و شرکت ملی ضنایع پتروشیمی شده است مقرر شده تمام بدهی‎ها ظرف ۴سال بدون بهره پرداخت شود.

از سوی دیگر امید قائمی؛ نماینده سهامدار عمده در این رابطه اظهار داشت: در این بین بدهی‏های پترول نیز وجود دارد که با شرکت ملی نفت تهاتر می‌شود و این بدهی‏ها بدون بهره پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل «فارس» در این زمینه گفت: با توجه به جلسه‎ها و مذاکره‎های صورت گرفته قرار شده است بهره این بدهی‏ ها حذف شده و بدهی پرداخت شود.

در بند ۲-۱۵ این گزارش که مربوط به موارد مسوولیت‎های قانونی و مقرراتی حسابرس است به حداقل ۱۰درصد از سهام شناور شرکت در بورس اشاره دارد که در این رابطه امیدقائمی گفت: در حال حاضر این امکان وجود ندارد چرا که سهام در وثیقه سهام عدالت و سازمان خصوصی‏سازی قرار دارد و فعلا امکان افزایش سهام شناور در بورس وجود ندارد.

در ادامه این مجمع یکی از سهامداران درباره وضعیت و چگونگی پیشروی پروژه‎های اوره و آمونیاک پرسید که نماینده سهامدار عمده شرکت اعلام کرد: در حال حاضر به دلیل اهمیت و جایگاه پروژه پالایشگاه گازی بید بلند در شرکت، اولویت فعلی شرکت تکمیل این پروژه است و سایر پروژه ‏ها از جمله اوره و آمونیاک در اولویت‎های بعدی قرار می‎گیرند. چراکه تامین مالی این پروژه از صندوق توسعه ملی است.

یکی دیگر از سهامداران درمورد وضعیت پتروشیمی هرمز پرسید که مدیرعامل «فارس» در جواب گفت: در حال حاضر بررسی‎های پایه و مهندسی آن انجام شده اما زمین این پروژه تغییر کرد و زمین شرکت را برای محل نگهداری محصولی جدید در کشور اختصاص داده‎ایم. زمینی دیگر نیز برای پتروشیمی هرمز در نظر گرفته شده است.

در ادامه پرسش و پاسخ، یکی از سهامداران درباره فروش دارایی‎های شرکت سوال کرد که نیازی در پاسخ گفت: در حساب‎های شرکت پتروشیمی بوعلی اختلاف ۸هزار میلیارد ریال وجود اشت که پس از حل آن یکی از موانع عرضه این سهم حل شد. حال منتظریم تا باقی مشکلات این عرضه حل شده و سهام آن را در بورس عرضه کنیم.

وی ادامه داد: پتروشیمی بندرامام(ره) نیز در ماه‏های آتی شفاف‎سازی می‎شود و عرضه آن صورت می‎گیرد.

معاونت مالی «فارس» از افزایش سرمایه پتروشیمی فجر خبر داد و افزود: بخشی از این افزایش سرمایه از محل سود انباشته و بخشی دیگر آن از آورده سهامداران تامین خواهد شد و ظرف ۲ماه آتی عملیاتی خواهد شد.

وی یادآور شد که پتروشیمی بندرامام(ره) نیز افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی در برنامه کاری خود دارد.

در پایان این جلسه امیدقائمی درباره افزایش سرمایه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس گفت: در حال حاضر مکاتبه‏های لازم را با سازمان خصوصی‎سازی جهت دریافت مجوزهای لازم برای افزایش سرمایه انجام شده و در انتظار دریافت تاییدیه‎های لازم هستیم. پیش‎بینی می‎شود دریافت مجوزهای لازم افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی شرکت و مراحل عملیاتی شدن آن ظرف ۶ماه محقق شود.

در پایان این این جلسه پس از تصویب صورت‏های مالی شرکت و سایر دستورجلسه، سهامداران به تقسیم سود ۳۰۰ریالی به ازای هرسهم رای دادند.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار