کد خبر : 39857

افزایش واردات نفت خام شرکت هلنیک یونانی از ایران و لیبی

پتروتحلیل- عملکرد مالی شرکت هلنیک یونان در سه ماهه اول سال جاری با توجه به فعالیت سه واحد از آن در ظرفیت پالایشی خود و تغییر نفت خام مورد نیاز آن به نفت خام های ایران و لیبی بهبود یافت.

رئیس امور مالی این شرکت گفت پالایشگاه های آن در ظرفیت پالایشی ۳۲۳ هزار بشکه در روز که بالاتر از ظرفیت اسمی واحد CDU است، قرار گرفتند. همچنین خوراک پالایشی آن نیز شامل ۳۴۰ هزار بشکه در روز نفت خام و بعضی از انواع دیگر خوراک می باشد. شرکت هلنیک اعلام کرد امکان کسب سود بیشتر با توجه به عدم نیاز پالایشگاه پیشرفته Elefsis با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز واقع در آتن به عملیات تعمیرات فراهم است.

بعلاوه، این شرکت پیش بینی کرد که واحد فلکسی کوکر پالایشگاه Elefsis تا سپتامبر ۲۰۱۸ به فعالیت خود ادامه دهد. پالایشگاه های Aspropyrgos و Thessaloniki به ترتیب با ظرفیت ۱۴۰ و ۸۳ هزار بشکه در یونان نیز متعلق به شرکت هلنیک است. لازم به ذکر است که شرکت هلنیک روابط خود را با شرکت ملی نفت ایران گسترش داده، به طوری که این شرکت حدود ۲۰ درصد از نفت خام خود را در سه ماهه اول سال جاری از این کشور تامین کرد.

این در حالی است که ایران در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ هیچ مقدار نفت خام به این شرکت عرضه نکرده است. ایران در حال عرضه نفت خام با محموله های منظم در سال جاری از طریق پایانه Pachi می باشد.نفت خام های عراق و CPC در سه ماهه اول سال جاری به ترتیب ۲۰ و ۲۱ درصد عرضه نفت خام های مورد نیاز این شرکت را شکل می دهند.

البته باید به این نکته اشاره کرد که رشد واردات نفت خام ایران توسط این شرکت یونانی از طریق جایگزینی آن با میزان قابل توجه یورال صورت پذیرفته، به طوری که سهم نفت خام یورال در سه ماهه اول سال جاری به نه درصد در مقایسه با سهم ۲۱ درصدی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ کاهش یافت. واردات نفت خام با درجه سولفور بالای لیبی توسط شرکت هلنیک نشان می دهد که این شرکت در تلاش برای متنوع کردن نفت خام با درجه سولفور بیشتر از طریق مصر است. شایان ذکر است که شرکت مذکور نصف نفت خام با درجه سولفور بالای خود را از لیبی تامین می کند که این میزان حدود شش درصد سهم تقاضای نفت شرکت هلنیک در سه ماهه اول سال جاری را شکل داده و دو برابر حجم مدت مشابه در سال قبل است.

رئیس امور مالی شرکت فوق اظهار داشت، تقاضای داخلی یونان از زمان شروع بحران عمیق مالی حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است. این در صورتی است که رشد تولید فرآورده های میان تقطیر از ۴۹ درصد در ابتدای سال جاری به ۵۱ درصد افزایش یافت. سهم تولید بنزین از ۲۴ درصد به ۲۱ درصد کاهش یافت، اما سهم تولید نفتا از ۸ به ۱۰ درصد رسید. این در حالی است که این شرکت با توجه به کاهش کرک فرآورده های میان تقطیر و افزایش کرک بنزین، میزان دیزل بیشتری را در سه ماهه اول سال جاری تولید کرد.

گفتنی است حاشیه سود شرکت هلنیک به طور قابل توجهی از شرکت ساراس بالاتر بوده، به طوری که حاشیه سود آن در سه ماهه اول سال جاری به ۱۱/۱۰ دلار در هر بشکه در مقایسه با ۱۰/۲۰ دلار در هر بشکه در سه ماهه اول سال ۲۰۱۶ و ۱۰/۹۰ دلار در هر بشکه در سه ماهه چهارم سال قبل افزایش یافت. همچنین، وی پیش بینی نمود که فضای مثبت کنونی در سال ۲۰۱۷ برای پالایشگران ادامه یابد. سطح بالای خوراک پالایشی و بهبود حاشیه سود شرکت فوق نشان می دهد که سود خالص آن در این دوره به ۱۲۴ میلیون یورو رسیده است که در نتیجه نوسانات کمتر قیمت نفت خام و تاثیر آن بر ارزش موجودی مخازن است. این رقم برای دوره ژانویه - مارس سال گذشته ۳۲ میلیون یورو بود.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار