تقاضای نفت چین در آوریل 1.2 میلیون بشکه در روز افت کرد
• پیشبینی میشود تقاضای نفت خام چین در ماه آوریل در مقایسه سالانه 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش یافته باشد. • احتمال میرود تقاضای بنزین، گازوئیل و سوخت جت چین در این ماه در مقایسه با آوریل 2021، در حدود 20 درصد افت کرده باشد. • انتظار میرود پالایشگاههای چین در آوریل نرخ بهرهبرداری خود را 900 هزار بشکه در روز کاهش دهند.
پتروتحلیل-براساس گزارش بلومبرگ به نقل از منابع صنعت انرژی چین، پیشبینی میشود تقاضای بزرگترین واردکننده نفت خام جهان در ماه آوریل در مقیاس سالانه 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش یافته باشد -- که از قرنطینه ووهان در ابتدای پاندمی، بزرگترین آسیب به تقاضا به حساب میآید.
از آنجایی که مقامات چین سیاست کووید صفر با قرنطینههای سختگیرانه را دنبال میکنند، که شامل محبوس شدن 26 میلیون شهروند شهر شانگهای برای چند هفته گذشته در خانههای خود میشود، تقاضای بنزین، گازوئیل و سوخت جت در ماه جاری در مقایسه با آوریل 2021 در حدود 20 درصد کاهش خواهد یافت.
انتظار میرود تقاضای بنزین بیشترین آسیب را ببیند زیرا میلیونها مردم در خانههای خود زندانی شدهاند، در حالی که فعالیتهای کشاورزی تا بخشی افت تقاضای گازوئیل ناشی از کاهش تقاضای حوزه خودروهای سنگین را جبران میکنند.
مقامات اجرایی چینی به بلومبرگ گفتهاند، عمدتاً به دلیل قرنطینه شانگهای، تقاضای بنزین در شرق چین تا کنون در ماه آوریل در حدود 40 درصد کاهش یافته است.
مقامات شانگهای در روز جمعه اعلام کردند که قصد دارند این قرنطینههای شدید را سختتر کنند، که شامل قرار دادن آلارمهای الکترونیکی درب برای جلوگیری از خروج افراد مبتلا به کووید و تخلیه افراد برای ضدعفونی کردن خانههایشان میشود.
از آنجایی که قرنطینههای مربوط به کووید، مصرف سوخت را تحت فشار قرار دادهاند، انتظار میرود پالایشگاههای چین نرخ بهرهبرداری ماه آوریل خود را 900 هزار بشکه در روز -- بیشترین میزان از ابتدای پاندمی -- کاهش دهند.
هفته گذشته اوپک و آژانس بینالمللی انرژی اشاره داشتند، تقاضای ضعیف چینی و همچنین در کنار آن جنگ روسیه در اوکراین، فاکتورهای اصلی در کاهش پیشبینیهای تقاضای جهانی نفت میباشند.
آژانس بینالمللی انرژی با انعکاس بازگشت قرنطینههای سخت چین پیشبینی خود از دورنمای کلی تقاضای سال 2022 را 260 هزار بشکه در روز کاهش داد، و میانگین تقاضای نفت سال جاری را 99.4 میلیون بشکه در روز پیشبینی کرد. اوپک نیز به دلیل رشد کمتر از انتظار اقتصاد جهانی همراه با جنگ روسیه در اوکراین و بازگشت قرنطینههای کووید در چین، ارزیابیهای خود از رشد تقاضای نفت خام برای سال 2022 را تقریباً 500 هزار بشکه در روز کاهش داد.