کد خبر : 33962

نشست کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت در دوحه

نشست کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت در دوحه

پتروتحلیل- کاهش تولید نفت آمریکا، آخرین تصمیم فدرال رزرو و قطعی شدن نشست کشورهای تولیدکننده بزرگ نفت در ماه آینده موجب شدند تا بهای نفت طی معاملات روز گذشته بازارهای جهانی جهش قابل توجهی داشته باشد. ادراه اطلاعات انرژی آمریکا گزارش هفتگی وضعیت موجودی های نفتی خود را منتشر ساخت که در آن نشان می داد، ذخیره سازی نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۱۱ مارس ۱/۳ میلیون بشکه افزایش یافته و به ۵۲۳/۲ میلیون بشکه رسیده است. همچنین موجودی نفت در کوشینگ اوکلاهما نیز افزایش ۵۴۵ هزار بشکه ای داشته است. اما با این وجود این خبر توانست تأثیر مثبتی بر بازار نفت بر جای بگذارد زیرا افزایش صورت گرفته کمتر از پیش بینی انجام شده توسط کارشناسان یعنی ۳/۴ میلیون بشکه و نیز ۱/۵ میلیون بشکه اعلام شده توسط API بود.

اما دو نکته قابل توجه در این گزارش وجود داشت. ابتدا، کاهش روزانه ۱۰ هزار بشکه تولید نفت این کشور و رسیدن آن به سطح ۹/۰۷ میلیون بشکه در روز بود. دوم، کاهش ۷۴۷ هزار بشکه ای ذخیره سازی بنزین بود که بدین ترتیب تقاضای این سوخت طی چهار هفته اخیر رشد ۶/۴ درصدی داشته است. به علاوه، از حجم موجودی فرآورده های میان تقطیر نیز ۱/۱ میلیون بشکه کاسته شده است.

وضعیت موجودیهای نفتی آمریکا در هفته منتهی به ۱۱ مارس ۲۰۱۶

oil-16march1

اما خبری که توجه تمامی دست اندرکاران بازارهای جهانی نفت را معطوف خود ساخت، نشست کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت در دوحه پایتخت قطر در روز ۱۷ آوریل است. محمد بن صالح السدا وزیر نفت قطر گفت: تولیدکنندگان عضو اوپک و خارج از این سازمان در ۱۷ آوریل در دوحه قطر گرد هم می‌آیند. وی افزود ۱۵ عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپکی که ۷۳ درصد تولید نفت جهان را در اختیار دارند، در این نشست حضور داشته و همکاری خود را با طرح فریز نفتی اعلام نموده اند. مقامات رسمی اوپک گفته اند که عربستان به همراه سایر متحدانش اقدام به محدود کردن تولید خود خواهندکرد حتی اگر ایران از این طرح تبعیت نکند. قیمت نفت که به حدود ۲۶ دلار در هر بشکه رسید، موجب آسیب جدی به بودجه عربستان شده و احتمال فشار سیاسی بر آل سعود را در پی داشت. بنابراین بنا به گفته کارشناسان شاهد تغییر لحن تولیدکنندگان بزرگ نفت هستیم که خود می تواند راه را برای کاهش تولید نیز هموار سازد هر چند که طبق نظر برخی از تحلیل گران باز هم نمی تواند حجم انبوه مازاد عرضه را کاهش دهد. الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه اظهار داشت که اگر این گفتگوها به نتیجه برسد، بازار نفت طی شش تا نه ماه به ثبات خواهد رسید.

روند قیمت نفت خامهای شاخص بازار جهانی نفت

oil-16march2 علاوه بر این همانطور که پیشتر اشاره شد، سیاستگذاران فدرال رزرو آمریکا تصمیم به عدم افزایش مجدد نرخ بهره این کشور گرفته و آن را در سطح کنونی تثبیت کردند. عدم اطمینان آنان از بهبود وضعیت اقتصادی جهان منجر به اخذ این تصمیم شد. به تبع آن شاخص دلار بلومبرگ ۱/۱ درصد کاهش یافته و بر قیمت نفت نیز اثر مثبت بر جای گذاشت.

بنابراین مجموعه عوامل فوق سبب شدند تا قیمت نفت خام WTI در بازار نایمکس نیویورک برای تحویل در ماه آوریل طی دادوستد روز ۱۶ مارس ۲/۱۲ دلار (۵/۸ درصد) افزایش یافته و به بشکه ای ۳۸/۴۶ دلار بالغ گردید. همچنین بهای نفت خام برنت در بازار ICE لندن برای تحویل در ماه مه با ۱/۵۹ دلار (۴ درصد) افزایش در سطح هر بشکه ۴۰/۳۳ دلار به تثبیت رسید.

ارسال نظر

آخرین اخبار
ادامه اخبار