هند و اندونزی خواستار معامله قیر با ایران هستند
پتروتحلیل- برای راه اندازی یک بازار مالی مبتنی بر کالا به تعداد بازیگران زیادی نیاز است و بعضا این بازیگران در داخل کشور وجود ندارند.
به گزارش«روابط عمومی بورس کالای ایران»، مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان مطلب فوق در پاسخ به این پرسش که آیا پس از اجرای برجام درخواستی برای گسترش همکاریها با سایر کشورها داشتهاید؟ ، اظهار داشت: در خصوص تسویه و مبادلات پایاپای پولی از چندین بانک خارجی مراجعه داشتیم که ما آنها را به سمت بانک مرکزی هدایت کردیم تا مجوزهای لازم را دریافت کنند و در این حوزه به ما کمک کنند.
حامد سلطانی نژاد افزود: از سوی دیگر در راه اندازی بازار مشتقه نیازمند بازیگرهای خارجی هستیم زیرا بخشی از محصولاتی که در ایران تولید می شوند در بازارهای جهانی مشتری دارند مانند قیر.
وی در ادامه گفت: برای راه اندازی یک بازار مالی مبتنی بر کالا به بازیگران زیادی نیاز داریم و بعضا این بازیگران در داخل کشور وجود ندارند.
سلطانی نژاد تصریح کرد: برای راهاندازی بازار آتی قیر مراجعه کننده از خارج از کشور داریم. این مراجعه کنندگان بیشتر از کشورهای اندونزی و هند هستند. همچنین از بورسهای کشورهای اروپایی و شرق آسیا نیز برای گسترش همکاریها درخواست داریم.
مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان افزود: درصددیم برای توسعه معاملات کالا بازار آتی قیر و معاملات سلف را برای قیر راه اندازی کنیم. ضمن آنکه صدور گواهی سپرده کالایی بر اساس دارایی پایه قیر و راه اندازی صندوق های کالایی قیر از سایر برنامههای بورس کالای ایران است.